Sevgili Kaptanım;
Siz 205 IAS te iken 1 flap açın bakalım bir daha ceza yiyecek misiniz?
Kemal kaptanın söylediği gibi, PMDG ile FFR nin uyumu çoğu zaman iyidir. Bazen sapıtır ben de anlamam ne olduğunu! tertemiz kaldırırım FFR yi kurarım tekrar bir de bakmışım sıkıntı çözülmüş.
şimdi bahsedeceğim benim uyguladığım prosedürdür. eğer bir yanlış var ise Real Pilotlarımızın düzeltmesi rica olunur.
öncelikli olarak; her ne kadar B 738 panelinde yazan Flap açma maksimum hızları IAS olarak yazılmış olsa da ; önemle belirtirim ki, FFR Ground Speed e göre 240 Knot üzeri flap ve teker açma hamlelerini hiç acımadan cezalandırıyor.
o yüzden GS 240 kn. üstü tüm flap ve teker açma eylemleri yapılmamalıdır.
ayrıca EHIS te bahsedildiği üzere; yeşil indicator yazısına dikkat edilmelidir. UP yazan hızdan sonra flap açmayalım. aksi halde FFR çok kızıyor ve kırmızıya dönüyor.
benim uyguladığım; eğer PMDG ile iniş için yaklaşma esnasında herhangi bir hız problemim yoksa( PMDG nin kronik hastalığıdır. speedbrake de full olsa teker de açsan 14000 feetten sonra 1500 feet/min. üstünde bir alçalma varyon varsa yavaşlamıyor.) 10000 feeti 220 IAS ile geçip, localizer e yaklaşma esnasında 180 IAS a düşerken 205 - 210 IAS arası 5 flap a kadar açıp; localizeri 15 flapla karşılayıp; g/s u yakalayınca; yani full estabilish olunca ( eğer 5 ile 10 mil arasında ise 180 le yakalayıp, Vapp ref + 5 knot sürate inerken sırası ile önce tekerler sonra 25 sonra 30 sonra 40 flapla devam edip t/d olurum; ama, eğer g/s u baktım ki 5 nm kalaya kadar yakalayamayacaz; ya kule bizi ILS konisi içerisine alçak yerleştirmiş ya da biz alçak yerleşmişişz

önemi yok orada; IAS 160 knot ile g/s yakalayıp aynnı prosedürü yeniden icra ederim) tabi son 5 mile 160 kn. IAS üstünde girmeyelim. yoksa FR ceza kesebilir. ben hiç yemedim ama belki de keser yani
şimdiye kadar FSpass. bana bir flap ağrızası vermeseydi ya da REX2004 bana acayip acayip rüzgarlar simule ederek ani rüzgar yönü değişimi ile IAS te değişimlere neden olmasaydı herhangi bir şekilde Flap cezası yememiş olurdum.
Saygılarımla....