Alçalma sırasında hız göstergesi 0 oluyor yada hız göstergesi arızalanıyor. IAS SET oldu?undan A/T hızı yakalamak için gazları sonuna kadar açıyor ve uçak overspeed'e gidiyor. A/T ve IAS kontrolu kapasam, gazı manuel kessem bile gazlar sonuna kadar açık kalıyor. Ylk kez başıma geldi?inde Air Brake açmıştım ama gazlar takılı kaldı?ı ve uçak overspeed oldu?u için Aircraft Overstressed oldu ve FS reset oldu. Bu olay başıma üst üste 4 kez geldi. Daha sonra, gazları birkaç kez açıp kapayınca tekrar manuel olarak kontrol edilebildi?ini fark ettim ve manuel gaz kontrolu ile birkaç iniş yaptım.
Dün gece aynı şey yine oldu ve bu kez ne yaptıysam uça?ı overspeed olmaktan kurtaramadım. Gazlar manuel olarak kontrol edilir gibi oluyor, motor sesi azalıp ço?alıyor ama bir türlü hız düşmüyordu. Sonunda yine FS reset oldu. Kullandı?ım panelin secondary airspeed göstergesinin rakamları o kadar küçük ki, oradan hız okumak olanaksız, sadece motor sesini dinleyip altitude ve attitude tutarak gazları manuel kontrol etmeye çalıştım ama olmadı.
Acaba bu durum başka arkadaşların başına da geldi mi? Ben bir hata mı yapıyorum? Kurtulmak için ne yapmalı? Yakında yurtdışı uçuşlar başlayacak, el o?luna madara olmayalım [;)]
(bu arada, GPWS ile ilgili soruma yanıt veren arkadaşlara bu vesile ile çok teşekkür ederim

Saygılar,
Murat Tolo?lu, TK233