Arkadaşlar merhabalar,
Son görev Uçuşumda SB için FMS'e TRVACC.ORG dan indirdi?im planı ilk kez yükledim. SB planı algıladı fakat CLS dosyasının eksik olması nedeni ile uçuş planın doldurdu?umuz sekmede (uçakların adlarını bulundu?u yer tamamen boştu)benim uça?ımın SB tarafında algılanamayaca?ı hatası bildirildi. Oysa Bendeki SB içindeki CLS yi yeni upgrate etmiştim dolayısıyla aslında bu dosya bende mevcut bir kurulum hatası mı yapıyorum ?
Can Hürel
MD
CH
FMS de uçuş planı yüklemek
-
- Technical Admin
- Name: Özgür Özden
- PID: 45
- Vatsim ID: 824586
- City: Ankara
Merhaba,
Peki o listeye tikladiginizda yine de bos oldugunu mu gordunuz yoksa bastiginizda her hangi bir liste acildi mi?
Ben denemedim ama mantik yurutursek, sanki o planlarin ozel bir ucaga gore yapilmadigi sadece plani icerdigini, pilotun da hangi ucakla ucacaksa onu yeniden secmesi gibi bir dusunceye sahip oluyorum.
Sizin bahsettiginiz o listede durum nedir?
TK045 Ozgur Ozden
Peki o listeye tikladiginizda yine de bos oldugunu mu gordunuz yoksa bastiginizda her hangi bir liste acildi mi?
Ben denemedim ama mantik yurutursek, sanki o planlarin ozel bir ucaga gore yapilmadigi sadece plani icerdigini, pilotun da hangi ucakla ucacaksa onu yeniden secmesi gibi bir dusunceye sahip oluyorum.
Sizin bahsettiginiz o listede durum nedir?
TK045 Ozgur Ozden
-
- Junior Member
Trvacc den (veya her hangi bir yerden) indirmiş olduğunuz SBP (SquawkBox Flight Plan) dosyasını mutlaka SquawkBox ana dizgin altına koymanız gerek. Aksi takdirde yukarıda belirtilen hata ile karşılaşırsınız.
Kendinden FMS olan uçaklar (DF734, PIC767, vs.) için SBP dosyasını indirmenize gerek yok, FMC inizi rotada (Routing) gösterildiği gibi programlıyabilirsiniz.
Keyifli uçuşlar,
Ahmet Bedir
Tech. Man.
www.trvacc.org
Kendinden FMS olan uçaklar (DF734, PIC767, vs.) için SBP dosyasını indirmenize gerek yok, FMC inizi rotada (Routing) gösterildiği gibi programlıyabilirsiniz.
Keyifli uçuşlar,
Ahmet Bedir
Tech. Man.
www.trvacc.org