FMS de uçuş planı yüklemek

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
MD
Junior Member
Junior Member

Arkadaşlar merhabalar,

Son görev Uçuşumda SB için FMS'e TRVACC.ORG dan indirdi?im planı ilk kez yükledim. SB planı algıladı fakat CLS dosyasının eksik olması nedeni ile uçuş planın doldurdu?umuz sekmede (uçakların adlarını bulundu?u yer tamamen boştu)benim uça?ımın SB tarafında algılanamayaca?ı hatası bildirildi. Oysa Bendeki SB içindeki CLS yi yeni upgrate etmiştim dolayısıyla aslında bu dosya bende mevcut bir kurulum hatası mı yapıyorum ?

Can Hürel
MD

CH
deniz
Junior Member
Junior Member

Ayni artizligi bana da yapiyo SB. Sebebini bilen bir bilge insan varsa bizimle de paylassin.

Deniz Özhan
TK206
THY45
Technical Admin
Technical Admin
Name: Özgür Özden
PID: 45
Vatsim ID: 824586
City: Ankara

Merhaba,

Peki o listeye tikladiginizda yine de bos oldugunu mu gordunuz yoksa bastiginizda her hangi bir liste acildi mi?

Ben denemedim ama mantik yurutursek, sanki o planlarin ozel bir ucaga gore yapilmadigi sadece plani icerdigini, pilotun da hangi ucakla ucacaksa onu yeniden secmesi gibi bir dusunceye sahip oluyorum.

Sizin bahsettiginiz o listede durum nedir?

TK045 Ozgur Ozden
Ahmet Bedir
Junior Member
Junior Member

Trvacc den (veya her hangi bir yerden) indirmiş olduğunuz SBP (SquawkBox Flight Plan) dosyasını mutlaka SquawkBox ana dizgin altına koymanız gerek. Aksi takdirde yukarıda belirtilen hata ile karşılaşırsınız.

Kendinden FMS olan uçaklar (DF734, PIC767, vs.) için SBP dosyasını indirmenize gerek yok, FMC inizi rotada (Routing) gösterildiği gibi programlıyabilirsiniz.

Keyifli uçuşlar,

Ahmet Bedir
Tech. Man.
www.trvacc.org
deniz
Junior Member
Junior Member

Listede hic ucak gorunmuyor. Ama plani farkli bir dizginin altina koymustum, bir de SB dizginine koyup deneyecegim.

Tesekkurler

Deniz Özhan
TK206
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”