REX FS9 ÇIKTI !!!

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
cenks
Advanced Member
Advanced Member
Name: Cenk Senkaya
PID: 1843

THY066
VIP Member
VIP Member
Name: Kemal Tolu
PID: 66

Mr. Cenks ,

Agzimizin suyunu akitma, zaten ucamiyoruz! :D
Image
THY3512
Average User
Average User
Name: Onur YALIMAN
PID: 3512
Vatsim ID: 1082283
City: Sofia

Ümdi kestigimiz yazılımlar bize süpriz yapmaya devam ediyor..önce airsimmer sonra REX .. süper ucuslarımız daha da keyifli olacak bundan böyle.. :)

Paylaşım için teşekkürler Cenk Abi.
THY3537
VIP Member
VIP Member
Name: Uğur BİLGİN
PID: 3537
Vatsim ID: 1084376
City: Ankara

İnanılmaz grafikler.. Kesinlikle harika..
EmrE
Junior Member
Junior Member
Name: Emre AYDIN
PID: 3371

926 mb maşallah :) baya sağlam çalışılmış..rapid link isteyenler p.m atabilirler..derken 10 parçanın 4ü ölmüş linkleri indiremeden :) neyse bugun yarın koyarlar yine
Last edited by EmrE on 05 Dec 2009, 13:15, edited 1 time in total.
Emre AYDIN
CPL/A-06143
FlyTHY, PID3371
Trabzon 1982
THY2847
Junior Member
Junior Member
Name: Sami Aselcioglu
PID: 2847
Vatsim ID: 1037450
City: İskenderun

Paylaşım için teşekkürler Cenk kaptanım 8) Baya güzel bir çalışmaya benziyor hepimize hayırlı, uğurlu olsun

P.S:Kemal hocam uzun zamandır uçamamanızın nedeni inşallah uçaktaki teknik arızadır :) Kaptana bir şey olmasın da
İskenderun 28.10.1986
akcallevent
Newbie
Newbie
Name: levent akcal
PID: 4272

Dün akşam aldım. Bugün ilk uçuşumdan 3 görüntü.

Image

Image

Image
Levent AKçal
EmrE
Junior Member
Junior Member
Name: Emre AYDIN
PID: 3371

böyle birşey yok adamlar fs2004 e çağ atlatmış gerçekten aşık oldum..denizin renginden tutun uçak strobe larının ışıltısına taxi waylerin işarelerinden asfaltına kadar herşeyle oynayabiliyorsunuz..mutlaka ama mutlaka yüklenmeli
Emre AYDIN
CPL/A-06143
FlyTHY, PID3371
Trabzon 1982
Apollo
Legend
Legend
Name: Erdal ELMACI
PID: 3195
Vatsim ID: 1059183

Selamlar
Options hakkında bilgi verebilecek var mıdır nasıl kullanmak lazım??

BAZI SORULAR:

Aşağıdaki resimde WEATHER olarak VATSIM weather seçerek kullanınca Active Sky a ihtiyaç var mı??

Image

MAIN sayfada ilk topikteki sayfa I just want to Fly seçince belirli seçeneklerle otomatik mi uyguluyor gerekenleri?

Yani bizimyapacağımız bir uçuştan önce REX açıp bu seçeneği seçerek FS başlatmamız yeterli mi?
Saygılarımla
Turkish vACC Enroute Controller (C1)
Whatever the weather,WE MUST MOVE TOGETHER
cenks
Advanced Member
Advanced Member
Name: Cenk Senkaya
PID: 1843

Active sky a artık htiyaç yok Erdal kaptanım, daha doğrusu bir çok eklenti çöpe gidecek...

REX Weather Engine ile active sky devre dışı kalıyor...

Biraz kurcalayalım, çözdükten sonra ayarlar ile ilgili SS leri paylarşırız.

Ayrıca Studio bölümüne en güzel kareleri paylaşalım,

Bu topic altında da biribirimizle yardımlaşarak en iyi sonucu alabiliriz.
THY3936
Junior Member
Junior Member
Name: Mehmet OZPINAR
PID: 3936

Ben FSX versiyonunu kullaniyorum.Gercekten cok guzel bir program.Her seyi bir kereye mashsus tukluyorsunuz ve daha sonra bir daha bir sey yapmaya gerek yok."Enable wheather engine at staru up" secenegini daha dogrusu oradaki her secenegi isaretleyin.Simulator acildiktan sonra hangi meydana giderseniz o meydanin metar bilgisini otomatik olarak yukluyor.Ve simulatorun meydan icin atis frekansinizi girsiginizde guncel metar bilgisi onunuze geliyor.

Istediginiz temayi "theme creation" bolumunden hem kendiniz olusturabilip kaydediyorsunuz hem de random sekilde ayarlayabiliyorsunuz.Yanliz burada bir seferlige mahsus kullanmak istediginiz temayi install etmeniz gerekiyor.Daha sonra bir sey yapmaya gerek yok.

Ayarlar bolumunde bulut secenegini 4096 image seklinde degil 1024 olarak ayarladim.4096 olunca sistem zorlaniyor.Ama 1024 secenegi yeterince HD kalitesi sunuyor zaten.

Yine ayarlar bolumunde eger sisteminiz zorlanirsa DXT5 texture secenegini secin.

Kesinlikle ok ama cok mukemmel bir program.Herkese tavsiye ediyorum.Bu programdan sonra ucus cok daha zevkli oluor.Benim daha once SS bolumune koymus oldugum screenshotlarda REX kullanmistim.Ordan da bakabilirsiniz.

Iyı ucuslar
Apollo
Legend
Legend
Name: Erdal ELMACI
PID: 3195
Vatsim ID: 1059183

PEki o zaman şöyle diyebilirmiyiz

REX ile weathr bağlntılı olarak hava ve bulut durumu, airport görünümleri (ışıklandırmalar dahil) uçak durumu değişiyor.

Redux , fselemental ground environment, flight environment, night environment vb hiçbirine gerek kalmıyor mu?

Eğer öyleyse süper:)))Yükleme karmaşası kurulum korkusu bşraz olsun azalır mı nedir???

Kullanımla ilgili olarak ise her seferinde I just want to fly diyerek REX in yüklmeleri yaparak FS başlatmasını mı bekleyeceğiz yoksa Activ Sky gibi açıp FS i ayrı mı çalıştıralım...

Belki manual de yazıyor ama işte kullancı geri beslemesi dahaönemli sistemi kilitlemek istmiyorum:))
Saygılarımla
Turkish vACC Enroute Controller (C1)
Whatever the weather,WE MUST MOVE TOGETHER
THY3936
Junior Member
Junior Member

Erdal Kaptan'im Cenk Kaptan'in dedigi gibi her seyi cope atiyorsunuz.Hic birini kullanmaniza gerek kalmiyor.Ama ben FSX icin konusuyorum cunku FS9 icin olan programlari tam bilmiyorum. Ama REX'te Landing Lights' larin bile icinize isledigini goreceksiniz.Strobe Lights secenegi bile var.İstediginiz tarzda Strobe secebiliyorsunuz.Airport PAPI lights yine muhtesem ve secebiliyorsunuz istediginiz tarzda.
Ben "I just want to fly " secenegini bile kullanmiyorum.REX i acmadan direk FS de ucusuma basliyorum ve her sey ayaginizin altinda :) Dedigim gibi sadece bir kereye mahsus ayarlar yapilıyor o kadar.
Ve sunu soyleyebilrim kesinlikle cok ama cok stabil bir program.Benim gibi bilgisyara cok format atan biri olarak hic bir yuklememde hic bir sorunla karsilasmadim.Ve de FSX kullaniyorum.Biliyorsunuz FSX cok hassas add on konusunda.Ama REX bu konuda da parasini cok fazlasiyla hakeden bir program.Istediginiz kadar kurun,kaldirin,kurun,kaldirin bilgisyarinizdan:) Hic sorun yok.Ama REX i tekrar kurmak icin ilk once denetim masasindan kaldir secenegiyle kaldirin.Sonra kurarken tekrar aktive ederken "cok fazla aktive edildi" gibi bir sorun da kalmiyor.

Son olarak FS9 kullananlar icin, Flight Environment,Redux,Real Environment Pro,Active Sky programlari devre disi kaliyor zannedersem.
Iyi Ucuslar
delimawi
VIP Member
VIP Member
Name: İlker Değirmencioğlu
PID: 2445
Vatsim ID: 1011091
City: Istanbul

Nerden satın alıyoruz? Fiyatlar her yerde aynı mı?
FlyTHY IT Manager
THY3936
Junior Member
Junior Member

REX in ana sayfasi" www.flightsimstore.com "sayfasina yonlendirmisti beni.Ordan almistim.Diger yerlerde satilip satilmadigini bilemiyorum Ilker Kaptan'im
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”