Dreamfleet B-727

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
fvefa
Junior Member
Junior Member

Degerli arkadaslar, Dreamfleet'in Great Airliners 727 ucagini tavsiye edermisiniz. FMC yok VNAV yok LNAV yok Autoşrottle yok. Pakete Reality XP Weaşer Radar dahilmis. (Buda tek basina 25 USD ymis) Toplam paket fiyati 35 USD. 727-100 ve 200 serileri ve 15 tane civari Kargo Texture ile.

http://www.flight1.com/products.asp?product=ga727

Image
TK330

Ferdi abi;

Ben şahsen Captainsim ve DF'nin 727'lerini inceledim kullandım bikere DF'nin uçak modeli benim gözümde berbat panel de benim için aynı şekilde pek sevmedim ayrıca CS'nin modeli frame konusunda bilgisayarla daha uyumlu az frame yiyo DF'ye göre.

Güzel yanları da var tabi Reality Xp'nin göstergeleri eklentileri falan ayrıca uçağın sesleri de gerçekten iyi yapılmış kim alır almaz bilmem ama bana göre benim için bir hataydı ben hoşlanmadım.

Sevgiler;

Image
fvefa
Junior Member
Junior Member

Sagol Arno. Senin Buraq Air Vistaliner mi?

Image
TK330

Ferdi abi;

İki Buraq Air yaptım biri daha yayınlamadığım Vistaliner diğeride Captainsim.

Image
THY2
VIP Member
VIP Member
Name: Bülent AKBAY
PID: 2

DF 727 bence CS ye göre daha iyi gauge lar daha net, sistemler guzel çalışıyor ancak sacma bir sekilde arada bir crash to desktop oluyor. Sinir bozucu tabii. (Bu arada hem DF hemde CS kullandım. CS yi sildim DF ise hala test aşamasında. Laf aramızda testi bitirip beğenmediği için DF takımından parasını geri isteyen arkadaşlarımızda var. :D)

Benim tavsiyem 727 gibi ucaklar icin iyi yapılmış freeware çalışmaları da değerlendirmek lazım.

Örneğin şu an FlyTHY fleet den indirebileceğiniz 727 en az DF ve CS kadar başarılı. Tabii ki verdiğiniz paranın karşılığı olan bir fark var ama değermi bu size kalmış.

Bülent Akbay
TK02
TK550
Senior Member
Senior Member

Selamlar,DF-727 için bildiğiniz THY texture var mı?Ya da şu an yapan bir arkadaşımız?

Teşekkürler

Image
fvefa
Junior Member
Junior Member

Tesekkürler. Ucagi aldim bayramdada kurcaladim. Bu teknolojik devirde bunu kullanmaya gerek varmi (yada yok bu beni kastı demek istiyorum herhalde :)) diyerek kisa yoldan pes etme durumuna geldim. Ucagin en hosuma giden yeri Taxi 'si. Frenlerden gelen sesler harika. Tirmanma Cruize güzel fakat son yaklasmada PITCH tepkileri PSS-320 yi andiriyor. THY textureside hicbir yerde gözüme çarpmadi. Beraberinde gelen Weaşer Radar görsel olarak OK ama kullanislilik acisindan bilemiyorum. Bu kadar senedir ucarim hava muhalefeti nedeniyle rotami degistirmem gereken bir durum olmadi. INS sistemini calistiramadim ve forumundanda anladigim kadaraiyla INS bu ucakta yok. Startup icin 15 sayfalik bir manuel var fakat FS2004 ün kisitlamalarindan dolayi cogu dügme calisiyor ama islevi yok. Klasik tüm FS ucaklarinda gecerli olan APU ON-BLEED ON-HYD ON-PUMP ON- START LEVERS ON ucak calisiyor. Nette bazi yorumlar var 727 ucurmak bilgi ister beceri ister FMC li bir PMDG cok basit gibi bir yaklasima kesinlikle katilmiyorum. Düzgün kurallarina uygun kullanim söz konusu oldugunda 37000 feetten 10000 feete bir PMDG yide speed/vario oranlarini ve sinirlarini koruyarak alcaltmak ne gerektiriyorsa 727 icinde aynisi söz konusu. 727 dede Autopilot var. Mükemmel Altitude Hold oluyor Heading tutuyor, VOR LOCK oluyor. Speedi elle ayarlamak bir kac saate zaten hemen kapiliyor. Olmayan ne? ATC Direct To derse o yok, APP yok ama artik zaten APP yi cogumuz kullanmayabiliyoruz, son yaklasmada speed tutma olayi yok onada dedim dedigim gibi alismak kolay.
Ben 727 fanatiyigim diyenlere hitab edebilir. Panel güzel ve okunabilirligi Captain Sim den daha iyi.

Ferdi Vefa

Image
drumex
Average User
Average User

Uçakta INS yok. Çok iyi bir freeware INS için CIVA INS'i kullanabilirsin Ferdi abi.

http://www.simufly.com/ins/

Selçuk Oral - LTBA-EDDM | drumexx@yahoo.com
Image
fvefa
Junior Member
Junior Member

Sagol Selcuk denemekte fayda var. Madem kastirdik catlatalim bari.:)

Image
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”