FSınn Hayalet Uçak Sorunu.

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
THY3032
Rookie
Rookie
Name: Mustafa C. Eryasar
PID: 3032

Selamlar,
Önce resimleri görmenizi istiyorum. Sonra açıklayacağım :lol:

Image
By domdoha1 at 2011-06-14

Image

Image

Image

Yukarıdakı resımler dun aksam LTAI yaklasma ve sonra LTAI departure da çekildi. 3 ve 4 numaralı resımlerde peşimdeki :) uçağı servinfodan kontrol ettiğimde LTAI da park halinde görünüyordu. Uçağı kullanan kaptanımın kendisi de daha sonra bunu teyid etti. Sorun şu ki 1-2 ve 3-4 numaralı resimlerdeki uçaklar tüm uçuş boyunca peşimden ayrılmadılar. FSınn ı dün ilk defa kurup kullanmaya başladım. Sizce bununla bir alakası olabilir mi ve nedir?
Bir diğer konu resimlerden de görebileceğiniz gibi 2 monitör kullanıyorum. Telsiz, FMC, FSınn chat box vs. hepsi 2. monitörde. Bazen Unicomda birşeyler yazmak için chat box daki text boşluğuna tıkladığımda 1 saniye sonra sanki ben mouse ile 1. monitörde herhangi bir yere tıklamışım gibi imleç text boşluğundan çıkıyor ve ben hiç bir şey yazamıyorum. Dün bu yüzden transponder 7600 e bağlayıp inmek zorunda kaldım. Konu ile ilgili fikri olanlar paylaşırsa sevinirim.

Selamlar.
THY4752
Average User
Average User
Name: Hakan PALIOGLU
PID: 4752
Vatsim ID: 1101377
City: Istanbul

Çözüm basit FSINN yapar bunu :) FSINN ayarları içinde peer to peer diye bir ayar kısmı var. şimdi dışardayım tam veremedim. Onu disable yapacaksın. olup bitcek :)
THY1592
Officer
Officer
Name: Erman PILICOGLU
PID: 1592
Vatsim ID: 965504
City: Ankara

Image
THY3032
Rookie
Rookie

Yardımlarınız için teşekkürler.
FSinn kullanırken diğer online uçakları mevcut model ve boyamalarıyla görmek için yapılması gereken ayarlar için forumlarda çok sayıda konu var ve açıkcası benim kafam biraz karıştı. Sizin uyguladığınız bir yöntemi veya başvurabileceğim bir kaynağı yazabilirseniz çok memnun olurum.

Selamlar.
THY1592
Officer
Officer

Sn ERYAŞAR;
Vatsim serverlerine iki adet prg. ile bağlanıyoruz SB ve FSınn,IVAO ise IVAP isminde bir prg. bağlanıyor..IVAP bir özelliği olarak içinde MTL diye bölüm var burada da yaklaşık 5000 civarı bir uçak modeli ve boyaması var..Bunu kurmadan prg. çalışmıyor böyle olunca..siz online olurken (IVAO) seçtiğiniz uçak modeli ve boyaması ile diğer trafikler sizi öyle görüyor sizde onları tabi..Bu açıklamadan sonra iş Vatsim'e gelince biraz karışık çünkü böyle hazırlanmış bir paket yok..SB hiç kullanmadığım için o nasıl gösteriyor hiç bir bilgim yok açıkçası..FSınn zaten Vatsim için yapılmış en iyi arayüzdür kesinlikle..
FSınn;fransızların bir ürünü fakat şu an siteleri kapalı ve bu işi bıraktılar herhalde..o sitede bir paketleri vardı..FSınn ve diğer prg mantığı şudur sizin FS2004 içinde bulunan uçaklardan bir modeli ve boyalı uçağı alır size gösterir yoksa kafasına göre bir model seçer genelde VIP olarak gösterir..
Şimdi benim FS2004 den bahsedeyim..FSınn kullanıyorum..Nerde online olursam olayım etrafımdaki trafikleri aynen boyaması ile görüyorum..(THY SKY ATLAS ONUR BAW DHL PGT....737 777 F-16 A340 A320...)
Bunun için ne yapmak gerekli önce MTL paketini FS2004 içine kurmanız gerekiyor..(MTL diyorum çünkü çok geniş olduğu için) yada PAI WoAI paketini yüklemeniz gerekmekte..(MTL boyutu yaklaşık 4 gb bir yer tutar FS nizin içine 5000 uçak atar..fakat bunların boyutları her uçak 5-10 kb arasıdır..) hemen şunuda belirteyim MTL prg istediğiniz model ve boyamalarıda seçme hakkınızda var..(MTL paketini indirebilmek için IVAO üyeliği şarttır..) bunlar indirdiniz FSınn için bir ara prg var bunu indirip bir defaya mahsus bir ayar ve yükleme yapıyorsunuz o kadar..aşağıda bir link vereceğim nasıl yapıldığını açıklamıştım..

http://hititair.com/smfrm/index.php?topic=1408.0

Saygılarımla
Image
THY3032
Rookie
Rookie

Erman Bey,
Öncelikle teşekkür ederim, gerçekten çok faydalı oldu bilgilendirmeleriniz.
FSinn de P2P ayarlarını yaptım, şu an için sorun çözülmüş görünüyor.
Ivao MTL paketi, sitelerinde İVAp ile beraber yüklendiği için IVAP yükleyip MTL paketini kurmuş oldum. Daha sonra sizin verdiğiniz programı çalıştırıp ayarları belirtildiği gibi yapmaya çalıştım fakat hititaır.com daki IVAP ayarlarının olduğu resim çok küçük olduğu için ayarları tam yapabildiğimden emin değilim.
Dün gece geç saat olduğu için yoğun trafik olan bir alanda test etmek için zamanım olmadı. Bu akşam bakacağım. Umarım bir problemle karşılaşmam.
Tekrar teşekkür ederim.
Selamlar.
THY3032
Rookie
Rookie

Erman Kaptanim Merhaba, dun email adresinizi yanlis almisim sanirim. Bana yazabilirseniz mail ile gondermek istedigim bir husus vardi.
Selamlar
THY1592
Officer
Officer

Tabi Kaptanım gokmanpi@hotmail.com
Sevgilerimle
Image
Post Reply