Sn ERYAŞAR;
Vatsim serverlerine iki adet prg. ile bağlanıyoruz SB ve FSınn,IVAO ise IVAP isminde bir prg. bağlanıyor..IVAP bir özelliği olarak içinde MTL diye bölüm var burada da yaklaşık 5000 civarı bir uçak modeli ve boyaması var..Bunu kurmadan prg. çalışmıyor böyle olunca..siz online olurken (IVAO) seçtiğiniz uçak modeli ve boyaması ile diğer trafikler sizi öyle görüyor sizde onları tabi..Bu açıklamadan sonra iş Vatsim'e gelince biraz karışık çünkü böyle hazırlanmış bir paket yok..SB hiç kullanmadığım için o nasıl gösteriyor hiç bir bilgim yok açıkçası..FSınn zaten Vatsim için yapılmış en iyi arayüzdür kesinlikle..
FSınn;fransızların bir ürünü fakat şu an siteleri kapalı ve bu işi bıraktılar herhalde..o sitede bir paketleri vardı..FSınn ve diğer prg mantığı şudur sizin FS2004 içinde bulunan uçaklardan bir modeli ve boyalı uçağı alır size gösterir yoksa kafasına göre bir model seçer genelde VIP olarak gösterir..
Şimdi benim FS2004 den bahsedeyim..FSınn kullanıyorum..Nerde online olursam olayım etrafımdaki trafikleri aynen boyaması ile görüyorum..(THY SKY ATLAS ONUR BAW DHL PGT....737 777 F-16 A340 A320...)
Bunun için ne yapmak gerekli önce MTL paketini FS2004 içine kurmanız gerekiyor..(MTL diyorum çünkü çok geniş olduğu için) yada PAI WoAI paketini yüklemeniz gerekmekte..(MTL boyutu yaklaşık 4 gb bir yer tutar FS nizin içine 5000 uçak atar..fakat bunların boyutları her uçak 5-10 kb arasıdır..) hemen şunuda belirteyim MTL prg istediğiniz model ve boyamalarıda seçme hakkınızda var..(MTL paketini indirebilmek için IVAO üyeliği şarttır..) bunlar indirdiniz FSınn için bir ara prg var bunu indirip bir defaya mahsus bir ayar ve yükleme yapıyorsunuz o kadar..aşağıda bir link vereceğim nasıl yapıldığını açıklamıştım..
http://hititair.com/smfrm/index.php?topic=1408.0
Saygılarımla