734 PANEL

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
THY4743
Senior Member
Senior Member
Name: Targan UNUTMAZ
PID: 4743
Vatsim ID: 1130878
City: Istanbul

Herkese selamlar,
3 gündür iş nedeniyle Marmaris'te olduğum için cevap yazamadım kusura bakmayın [;)]
Metalik tangırtı ile ilgili sevgili Hakan kaptan ile Selçuk kaptan, zaten gerekli açıklamayı yapmışlar sağolsunlar benim bişey yazmama gerek yok :).

Sevgili Selçuk kaptan, Evet tespitiniz çok güzel.Bende bunun için bayağı uğraştım. Sağ sol görüntülere (Panel içinden) DF'inkileri koymayı istiyordum. Zaten farketmişsinizdir arka bmp resminde DF'tende alıntılar var. Fakat o dosyaları koyduğumda maalesef Default 737'nin Virtual cockpit resimleride arka planda gene çıkıyor ve üstüste biniyor.Virtual cockpiti silmeyi başaramadım.Default 737'nin model ve air dosyaları ile alakalı olduğunu tahmin ediyorum fakat bu dosyaları açmayı başaramadım. Forumda da sormuştum fakat bir cevap alamadım [:(]. Ama herhangi Virtual cocpiti olmayan bir 737'de rahatlıkla uygulanabilir. Problem Microsoft'un Default uçaklarındaki geneldede onlar kuullanılıyor.

Sevgili Serdar, İlk açıldığında görüntünün birbirine girmesi ile ilgili olarak inan bir fikrim yok [?].A320 panelinde çalışmayan Nav2 göstergesi yerine ,sizde çalışan başka bir göstergeyi koyabilirsiniz. Panel.cfg dosyasından değiştirmeyi yapabilirsiniz. Ama ordaki hangi gaugesin o olduğunu bulmanız gerekir. Yanındaki rakamlarda gaugesin panel resmi üzerindeki yeridir. Paneli hangi 737'de kullanıyorsun. Default 737 ise öyle bir sorun yapmaması lazım. Ama başka bir 737 ise o konu Aircraft.cfg dosyası ile ilgili. Yani kullandığınız uçak ile ilgili panelle değil. FBX737 uçağındada landing ve taxi lightlar gözükmüyor panelden.(örnek olarak yazdım).

Sevgili Hakan kaptan, siz yeterki isteyin. Herzaman bir update yapılır :).Bu zaten 2. versiyondu, artık kısmet 3.süne :)

Herkese iyi uçuşlar,
Targan...

tago...
THY4743
Senior Member
Senior Member

Sevgili Serdar,
Birde başka bir konu ile ilgili söylemek istediğim var. Logo lights ile ilgili bir topic vardı, hatta en son sende birşey sormuşsun ama ben yeni okuyabildim. Bir küçük ayrıntı ama bilmeyenler olabilir; FS2002 Options/Settings/Display/Hardware'de Hardware Lighting Effects bölümü var. Ordaki ayar düşük bir değerde duruyorsa bazen Lights larda problem olabiliyor [;)]

Sevgiler,
Targan...

tago...
THY4743
Senior Member
Senior Member

Bazen değil kesinlikle problem oluyor :)
Düşük değerde ise uçağın tek tarafının lightları yanıyor mesela...

Targan...

tago...
Roadrunner
Newbie
Newbie

Merhaba Targan,
Panel gerçekten güzel dizayn edilmiş teşekkür ederiz. :) Sanırım benim FS kurulumumdan kaynaklanan bir sorun yaşıyorum: 737'den kokpitte ses gelmiyor (spot view'da geliyor). Acaba bunu nasıl halledebilirim? (Sound ve panel kurulumlarını readme'de gösterdiğin şekilde yaptım).
Desteğin için şimdiden teşekkürler,
İyi uçuşlar,
Çağdaş Galatalı, TK635
THY4743
Senior Member
Senior Member

Selam Çağdaş,
Paneli beğendiğin için Teşekkür ederim [;)]
Fakat problemin benim paneli yükledikten sonramı meydana geldi yoksa daha öncedende varmıydı? Çünki benim paneldeki ses dosyaları artı olarak konulan ses dosyaları vede FS2002 nin Sound klasörü içine atılıyor ama diğer Boeing 737 nin ses dosyalarını etkilemez. Yani etkilememsi lazım :) Bencede FS nin kendisi ile alakalı bir problem olsa gerek. Optionsta ses özelliklerinde cockpit sesi falan açık değilmi?
Sevgiler,
Targan...

tago...
THY4743
Senior Member
Senior Member

Arkadaşlar bu arada Panelimi yükleyen bazı arkadaşlarda FS, panelim ile başlandığında kendi kendini kapatıyordu. Maalesef böyle bir sorunu yaşayanlar vardı [:(] Format çekip kurduktan sonra aynı problemi bende yaşadım :) Ve sorunu çözdüm. Sorunumuz maalesef sol alt tarafta bulunan (Panele artı olarak konulmuş) Fuel ve Airspeed gaugeslerinden kaynaklanıyormuş. Bu gaugeslerin kullanıldığı tüm paneller maalesef ilk açılımda kendi kendini kapatıyor [:(!] Fakat enteresan olanda bu sorunu herkesin yaşamıyor olması. Neyseki :D
Panelin yeni sorunsuz halini dün akşam flightsim. com'a 734pnlv3.zip ismiyle upload ettim. Herhalde birkaç gün içinde yayınlanır. Bu sorundan şikayet eden arkadaşlar kullanabilirler artık [;)]
Herkese iyi uçuşlar,
Targan...

tago...
THY543
Average User
Average User
Name: Atakan Şenyurt
PID: 543
Vatsim ID: 848272
City: Antalya

Merhaba Targan

Yahu siz nasıl yapıyorsunuz böyle güzel panelleri. Bana hangi programları yükleyeceğimi ve hangi adrersten olduğunu söylersen çoook sevinirim.

Atakan ?enyurt

TK543
Atakan Senyurt
THY4743
Senior Member
Senior Member

Atakan selam,
Benim yapmış olduğum panel için öyle çok fazla bir programa gerek yok. Ben birsürü panel deneyerek bunlarda sorunsuz çalışan gaugesleri bir araya getirerek (Gerçeğinede yakın) kendi bakış açımla herkesin kullanabileceği sorunsuz bir panel yapmaya çalıştım.
Bunun için inan 100-150 tane panel denedim dersem yalan olmaz :)
Bunların içinde çalışanda oldu, sinirlerimi bozanda [:(!]
Sende bunu yapabilirsin, Önemli olan işleme biçimini ve birkaç yazılımı öğrenmek.
Kullandığın uçağın Panel dosyası içindeki .bmp dosyaları arka planda yeralan Panel resmidir. Bunun üzerinde dosyası herhangi bir resim programında açıp istediğin gibi oynama yapabilirsin. Benim panelin arka plan resminde inan birçok panelden alıntı var, bunların içinde DF 737 den tut FAB serisine kadar birsürü 737-400 panel resimleri indirdim [:0]
Panel.cfg dosyasıda o paneldeki gaugeslerin yerlerini ve boyutlarını gösterir. Bunlarlada bir iki oynamadan sonra (Deneme,yanılma diyim) nasıl işlediğini anlarsın zaten [;)]

Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Sevgiler,
Targan...

tago...
THY4743
Senior Member
Senior Member

Bu aradada 2 mesaj yukarda panelle ilgili sorun yaşayan arkadaşlar için problemi çözdüm :D
Sevgiler,
Targan...

tago...
Roadrunner
Newbie
Newbie

Merhaba Targan,
Söylediğin gibi, 737 sesinden şikayetim benim bilgisayardan kaynaklanıyormuş, tespit ettim [:I] Hemen avsimden bir Pratt&Whitney 737 soundu indirerek sorunu çözdüm, teşekkürler [8D]
Başka bir sorum daha olacak: Mümkünse panelinin son halini avsim'e de upload etme şansın olur mu? Neden diyeceksin çünkü flightsim.com'a login olmakta sorun yaşıyoruz [:(]
Tekrar teşekkürler & İyi uçuşlar,
Çağdaş Galatalı, Second Officer
THY4743
Senior Member
Senior Member

Selam Çağdaş,
Panelin son versiyonu Avsim.com da da aynı isim ile var.
734pnlv3.zip
İyi uçuşlar,

tago...
THY4743
Senior Member
Senior Member

Linkte bir sorun vardı galiba ama şu anda çalışıyor [;)]
Sevgiler,
Targan...

tago...
Yenici
Average User
Average User

Sevgili Targan, panel mükemmel olmuş. Eklediğin ses dosyaları çok etkileyici. Ben uzun zamandır FS e ses dosyaları ekleme konusunda araştırma yaptım. S-Combo adlı bir program bunu yapıyor. Ama sonuca malesef ulaşamadım. Senin eklediğin ses özelliği ile bu olayın benzeri olacak. Bir önerim var. Uçuşun çeşitli aşamalarında bazı anonslar duymamızı (kemerler, irtifa bilgisi vs...) sağlayacak pack'ler yaparsan şahane olur. Sevgi ve Saygılarımla...
THY4743
Senior Member
Senior Member

Ahmet bey öncelikle panelim ile ilgili güzel sözleriniz için çok çok Teşekkür ederim...
Anladığım kadarıyla sizin indirdiğiniz panelin 2. versiyonu.(734pnlv2.zip) isminde yayınlanan. Maalesef bazı kullanan arkadaşlarda oluşan hatalar nedeni ile bazı ses dosyalarını yeni versiyonda kaldırmak zorunda kaldım. Bu yeni dosyalar bazı arkadaşlarımız paneli kullanırken kendi kendini kapatmak gibi bir hata yaratıyordu ve işin ilginç olanıda bu problemi herkes yaşamıyordu :)
Bu nedenle panelin en son versiyonu (Neyseki artık kimse bir problem yaşamıyor :)) 734pnlv3.zip ismi ile Avsim ve Flightsim.com da yayınlandı.Sizde bir problem yaratmadıysa kullanmaya devam edin[;)]
Eğer ilerde bir problem olursa yeni halini indirebilirsiniz...
Güzel sözleriniz için tekrar Teşekkür ederim,
Sevgiler,Saygılar,
Targan...

tago...
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”