It Took Three Times!

Have a video that you would like to show case amongst your fellow simming enthusiast? Here is the place you can do so.
Post Reply
artuncs
Legend
Legend
Name: Erhan M. ARTUC
PID: 3578
Vatsim ID: 1087117
City: London

Videoda defalarca pilota atc tarafindan tutarsiz metar bilgisi veriyor, pilot atc ye ruzgari sordugunda 12kt diyor, pilot atc nin aksani geregi anlayamamis olup yada emin olmak icin tekrar sordugunda 8kt diyor, bir kac dakika sonra son yaklasma turunda yeniden sordugunda bu sefer gene 12lt veriliyor atc tarafindan.

Simdi benim anlamadigim dakikalar icersinde ruzgar bilgisi cabucak update edilebilirmi? yani iki dakika once 12kt derken 30sn sonra atc pilotun tekrar etmesini istemesi durumunda 8kt indi. Ikinci pas geciste pilota bu sefer bir kadin baglaniyor ve ruzgarin 7kt oldugunu soyluyor, pilot daha onceki adamin 12kt verdigini soyluyunce kadin hayir efendim diyor 7kt ve kadin tekrar ediyor simid ise 6kt, pilot artik cileden cikiyor ve kadina hikaye gene degiste yani diyor ve kadin tekrar pilota donerek simdi ise ruzgar sakin neredeyse 4kt diyor.

Benim sormak istedigim ruzgar bilgisi saniyeler icersinde update edilebiliyormu.

Sevgiler Saygilar
Erhan M. Artuc
hakan737
VIP Member
VIP Member
Name: hakan guven
PID: 003
Vatsim ID: 811602
City: istanbul

Olabilir, çünkü kule metar haricinde son yaklaşmadaki pilota o anki rüzgarı önündeki anomemetre'den bakarak söylüyor.eer o an için çko değişken bir rüzgar var ise (yönü ve kuvveti), önündeki değerde devamlı olarak değşiecektir. ancak pilotun bukadar ısrarlı bir şekilde rüzgara takmasını anlamadım. rüzgar 20~40knt gibi uçağın inişini çok ciddi etkileyecek bir kuvvette değil.Biraz kafayı çalıştırsa rüzgarın ortalama 8knt, 6ile 12knt arasında değişken olduğunu anlar. Rüzgar bu illede stabil olacak diye bir durum yok,tamamen hava şartlarına bağlı olark o gün değişken rüzgarlı olmuş olabilir.Bu da devamlı değişen rüzgar şiddeti demek.
Hakan"737"Güven
THY2294
Junior Member
Junior Member
Name: ÖMER FARUK GENÇKAL
PID: 2294
Vatsim ID: 994887
City: İzmir

video super ama paylasım icin Erhan kaptanım size bilgilendirme icin de Hakan hocama tesekkurler :)
THY3537
VIP Member
VIP Member
Name: Uğur BİLGİN
PID: 3537
Vatsim ID: 1084376
City: Ankara

Hakan Hocamın bahsettiği cihaz çok basit ve anlık her değişimi üzerinde gösteren bir alettir. Bende pilotun bunu bu kadar takmasını anlayabilmiş değilim...
hakan737
VIP Member
VIP Member

cihazı doğru düzgün yazmamışım :)
Anemometre yani rüzgar ölçer. Bildiğimiz en temel rüzgar şiddetini ve varsa kabiliyeti yönünüde gösteren cihaz. Kuledeki anemometrelerin normallerinden bir fazla özelliği vardır, çeşitli elektronik/mekanik yardımcı yada bilgisayar desteği ile rüzgara göre kullanılacak pistide gösterebilirler.
-------

daha yeni seyrettim vaktim oldu, ben inemiyorum habire yüksek kalıyorum demiyorda b...u rüzgara atıyor :) töbe töbe :)
Hakan"737"Güven
artuncs
Legend
Legend
Name: Erhan M. ARTUC
PID: 3578
Vatsim ID: 1087117
City: London

Bilgilendirme icin tesekkurler :)
Erhan M. Artuc
Apollo
Legend
Legend
Name: Erdal ELMACI
PID: 3195
Vatsim ID: 1059183
City: Ankara

Paylaşım ve bilgilere teşekkürler.

YouTube da izledim alttaki yorumlar ATC işten kovulsuna kadar gidiyor :lol:
Saygılarımla
Turkish vACC Enroute Controller (C1)
Whatever the weather,WE MUST MOVE TOGETHER
THY2363
Junior Member
Junior Member
Name: Ahmet Efe YILDIRIM
PID: 2363
Vatsim ID: 1004720
City: İstanbul

Hakan hocam,

Resim üzerinden konuşalım:) Kuzenimin çekmiş olduğu bir kare. Konuyu görünce kendisinden izin isteyip buraya aldım... Kuledeki görüntü aşağıdaki gibiymiş:)
delimawi
VIP Member
VIP Member
Name: İlker Değirmencioğlu
PID: 2445
Vatsim ID: 1011091
City: Istanbul

Ahmet Bey, paylaşım için teşekkürler.
Ancak ben mi çok yorgunum, yoksa birşeyleri yanlış mı görüyorum.
Bir bilen varsa, 06 ve 24 pistleri için rüzgar nasıl oluyorda farklı olabiliyor. Pistin iki ucu arasında 5kts ve 20 derece farklı olabiliyor mu yani?
FlyTHY IT Manager
THY2363
Junior Member
Junior Member
Name: Ahmet Efe YILDIRIM
PID: 2363
Vatsim ID: 1004720
City: İstanbul

İlker hocam,

Fotoğraftaki durumu yorumlayacak kadar teknik bilgim maalesef yok. Bahsettiğiniz kısımla ilgili teknik bilgisi olan biri bizide aydınlatırsa güzel olur :wasntme:
hakan737
VIP Member
VIP Member

ona'da olabilir diye yanıt vereyim :)) rüzgar ölçerler sanıyorum 3 yada 4 yerde bulunabiliyor; pist başları-ki en güvenilir rüzgar kaynağı o piste inecek pilot için, kule (daha küçük havaalanları veya meydanları için) ve meteroloji istasyonu.

Pistin boyu ortalama 3km olduğu için aradaki mesafeye bağlı olarak rüzgarın yönü ve şiddeti değişebilir. Pistin etrafındaki engeller , rüzgarın geliş yönü vs bunların hepsi tamamen yüzey ve sıcaklığa odaklı rüzgar oluşumunda az yada çok farklılık gösterir.

REsim çok güzel bir örnek olmuş,teşekkürler. Bu en modern gösterge cihazlarından , daha basit veya eski donanımlı alanlarda ibreli cihazlarda var.
Hakan"737"Güven
Post Reply

Return to “Aviation and Flight Sim Videos”