FSInn Kullanan Kaptanlar;

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
THY1592
Officer
Officer
Name: Erman PILICOGLU
PID: 1592
Vatsim ID: 965504
City: Ankara

Değerli Kaptanlarım;
FSInn de diğer trafikleri ek bir ayar yapmadan ICAO koduna göre şirket boyaması ile(tabi bu boyamalar pakette olmak kaydı ile ) görebilmek için hazırlanmış küçük bir prg'mı tanıtmak istiyorum...
Fakat bu prg tam anlamı ile çalışması için PAI , WoAI yada IVAO MTL uçakları yüklü olması gerekmektedir....

Prg Linki : http://www.4shared.com/file/91Gi2kVP/AC_ICAO_08.html

Kurulum;
1-İndirdiğiniz exe yi masaüstüne çıkarın...
2-E:\Fs2004\Aircraft\VIP içine giriyoruz burada bir .cfg var ; IGNORE=1 dir IGNORE=0 yapıyoruz..
3-FS 2004 çalıştırıyoruz ,FSInn açıyoruz başlangıç uçaklarını saydıktan sonra ikisinide kapatıyoruz...
4-FS 2004 çalıştırıyoruz..
5-AC-IDs prg açıyoruz...

Bu prg hem FS2004 hemde FSX için de uygun, Şimdi bizim FS2004 veya FSX mizde hangi AI trafikler varsa onun sekmesini tıklayarak uçakları tanıtıyoruz (örn: Benim FS2004 de IVAO MTL olduğu için) ben ok işareti ile gösterdiğim sekmeden yükledim..
6-Seçtiğiniz sekmeye basınca pencerenin sol üst köşesinde (Aircraft IDs) yazan yerde bir yükleme yapacak ve son diyecek...
7-Prg KAPATMADAN ,FS2004 zaten açık FSInn çalıştırıyoruz...FSInn'nin uçakları tanıma işlemibitince..FSInn de aşağıdaki gibi ayarları yapıp..Tamamen herşeyi kapatıyoruz...

8-FS2004 başlatın yoğun trfc olan bir limanda online olun,bakaklım değişen birşey oldumu :D

Sevgilerimle
Last edited by artuncs on 13 Apr 2015, 18:23, edited 1 time in total.
Reason: Bazi resim link'leri aktif olmadigi icin silinmistir!
Image
Apollo
Legend
Legend
Name: Erdal ELMACI
PID: 3195
Vatsim ID: 1059183

Erman hocam paylaşım için teşekkürler.

Aynen dediğiniz şekilde yaptım öncesinde IVAO kaydı ile MTL dosyalarını indirdim ve yükledim.

Sonra dediğiniz şekilde işlemleri yaptım. EGLL ye bağlandım ELY kodlu uçak vardı yakınımda ancak yine Turkish boyaması ile gördüm. AI traffic yüklemiştim daha önce acaba ondan dolayı mı bir karışma söz konusu?

Bir de bu FSINN ayar kısmında başka birşey dikkatimi çekti INNATC: Click freq to tune seçeneği ile ATC penceresinde üstüne click yapınca COM1 oilgili ATC freq mı geçiyor? ben denedim ama olmadı?

NOT: GEC kodu taşıyan Lutfhansa Cargo UPS Cargo boyaması ile göründü.
Last edited by Apollo on 23 Apr 2010, 13:55, edited 1 time in total.
Saygılarımla
Turkish vACC Enroute Controller (C1)
Whatever the weather,WE MUST MOVE TOGETHER
THY3549
Senior Member
Senior Member
Name: Özkan SESEN
PID: 3549
Vatsim ID: 1084772
City: Istanbul

Erman hocam tekrar çok teşekkür ederim paylaşımınız için.O gün alel acele çıkmak zorunda kaldığım içinde bağışlayın. Callsign'a göre otomatik livery yüklemesi çok iyi.

Arkadaşlar burda önemli olan MTL lerin eksiksiz olması.Yada diğerlerinin.

Saygılar.
Image
Apollo
Legend
Legend

Özkan Kaptanım MTL yi IVAP içindekinden ykledim acaba onun ilave downloadı var mı? update gibi?
Saygılarımla
THY3549
Senior Member
Senior Member

Erdal kaptanım özel görüşmeden izah etsemde burdan da diğer arkadaşların bilgisi olması açısından paylaşalım; MTL installer dan önerilen yükleme (Full Install) yapıldığında ( biraz uzun sürebilir) tekrar yukarıdaki uygulamayı denemenizi öneririm.

Saygılar.
Image
THY1592
Officer
Officer

Değerli Kaptanlarım;
Bahsettiğim prg sağlıklı çalışabilmesi için,karşı trfc'lerinde doğru configrasyonda olması gerekiyor...Şimdi aşağıdaki resim EGKK yoğun bir trfc lerin olduğu zaman çektim..FSInn hiç bir ayar yapmadan Easyjet görüldü...
1-Callsing livery ile aynı olacak örn: EZY771
2-AC tipi 319 zaten gösteriyor...
3-AL yani( Airliner ICAO Designator) EZY işte burası çok önemli bu üçlü aynı değilse AL de hangi şirketin ICAO su yazarsa onu gösteriyor FSInn...

Sevgilerimle
Last edited by artuncs on 13 Apr 2015, 18:25, edited 1 time in total.
Reason: Bazi resim link'leri aktif olmadigi icin silinmistir!
Image
Apollo
Legend
Legend

Arkadaşlar methaba, Erman Kaptanımıza teşekkür ediyorum. Gerçekten benim gibi SBOX dan yakın zamanda FSINN e geçen birisi için çok faydalı bir çalışma oldu.

Öncelikle yukarıdaki sorularıma da cevap verdiği içi teşekkürler. Konuştuğumuz konuları burada paylaşmak istedim. Aynı soruları engellemiş sorunları çözmüş oluruz heralde.

1. Öncelikle IVAO MTL dosyası denilen genel geçer her tür uçak boyamasının olduğu ve aslında uçak yüklemeyen ancak bu görünümleri ve uçak tiplerini FSINN de karşımıza getiren paketi indiriniz. Bu paket çok (4200 civarı) uçak içerdiğinden install ve yüklemesi zaman alabiliyor.

Yükledikten sonra FS nüz açılışı yavaşlayacaktır . Sebebi Aircraft klasörüne bu 4000 civarı uçağın eklenmesi ve FS in bunu başlangıççta kontrol etmesi.

Bunu gidermek için BAŞLAT=> PROGRAMLAR=> IVAO altında aşağıda kırmızı ile gösterdiğim işlemi çalıştırın.

Image

Bununla MTL ile gelen uçakları FS deki Aircraft Select Menüsüne çıkartmamış sdolayısı ile başlarken FS e kontrol ettirmemiş oluyoruz. FS aynen eskisi gibi kaç dakikada açılıyorsa o kadar sürede açılır.

Bundan sonra eğer MTL kurulumunu kontrol edecekseniz üst kısımdaki mavi seçenekle MTL installer çalıştırın ve oradan ya tüm listeyi (ki 1 saat sürebilir yüklemesi) ya da istediğiniz havayollarını seçerek yükleyin.

Bu kısmı lütfen ilgili manuel den bakın.

Asıl sorun olan bizim denemelerimizde her uçağı göstermiyor olmasıydı. Bunu Erman kaptanım yukarıda anlatmış ben de açayım.

Olay aşağıdaki fotoda gizli.

Image

Bakınız Wrman kaptanın üstteki resimle belirttiği bu. Eğer başlangıçta bu 3 varyasyon varsa ve bu uçak tipi IVAO MTL paketi ile geliyorsa FSINN aynen gösterecektir. Aksi halde deneme için birbiriyle uyumsuz seçimlerimizde istediğimiz uçakları göremedik. (Özkan kaptanım sorun buymuş)

Neticede Londrada online iken yanınızdaki BAW103 IVAO listesindeki uygun uçak ve yine BAW ile uygun (VARIATION kısmı) bir paintte ise ki zaten hepimiz bu şekilde seçeriz %99 normal gösterecektir.

Örnek
Image
Saygılarımla
THY3549
Senior Member
Senior Member

Erdal Kaptanım açıklamanız için teşekkürler dikkat etmemişim Hide olayına..4200 livery içerisinde çok fazla gereksiz var..Rahatlayacaktır FS.

Yalnız hatırlarsan LTCE de iken sürekli callsignı degiştiriyordum livery değiştirmiyordum hiç.Hatta sohbet arasında otomatiğe bağlamıştım size
sormadan doğru liveryi söyluyordunuz. :) Bu nasıl oluyor da rastgele atadığım çağrı kodu ile doğru liveryi gördünüz? Uçak tipini değiştirmeden. :-?

Benim mtl yüklemesi tamamlandıkdan sonra yine vakit ayıramadım (4-5 saat sürünce) çıkmam gerekti oturupda bakamadık doğru düzgün
benim ayarlara.Neyse başka sefere artık. Tekin kaptanında sonucunu merakla bekliyorum.

Saygılar.
Image
THY2937
Average User
Average User
Name: Ersin BOZKURT
PID: 2937
Vatsim ID: 1045773
City: Izmir

Erman hocam çok güzel bir paylaşım olmuş, bu konu uçuşlarda çok can sıkan ama malesef elimizden bişey gelmediği bir olaydı. gerçekciliği de bir o kadar bozuyordu. ben bütün bunları denemeden önce bir soru sormak istiyorum, zira bu konu çok canımı sıkdığı için önce halletmem grekdiğini düşünüyorum.

Fs Inn açılırken Fs ınn A New Versıon has avaliable, click www.mcdu.com ( yani Fss in yeni evrsyonu çıkdı, kullanılabilir demek istiyor) öyle diyor ama zaten ben Fs ınn son versyonunu kullanıyorum. ve açılırken bunu yapması Fs yi ve herşeyi kitliyor, atlatabilirse atlatıyor, atlatamassa uçuş başlamadan bitiyor ve resstar atmak zorunda kalıyorum.

Bu konu hakkında bilgisi olan yada ayrdımcı olabilicek varsa sevinirim.

Saygılarımla
THY3549
Senior Member
Senior Member

Ersin kaptan bu konu ile ilgili de Erman Hocamın HititAir forumlarında açıklaması mevcut. Ama kısaca söylemek gerekirse.

FS9 açın. Copilot / Control Panel / Set / General / Fsinn Internet Online Mode ( Ortadaki tik kaldırın ). Umarım faydası olur.

Saygılar.
Image
THY166
VIP Member
VIP Member
Name: Fatih KOZ
PID: 166
Vatsim ID: 832838
City: Antalya

Erman ağabey (ve FsInn'i IVAO MTL pakedi ile kullanan tüm dostlar)

Sonunda FsInn benim sistemimde doğru düzgün çalışmaya başladı , online olabiliyor ve diğer trafikleri görebiliyorum , text mesajlaşma da görebildiğim kadarı ile çalışıyor buraya kadar bir sorun yok ancak ne yaptımsa FsInn'e MTL'leri kullandırtamadım ( birde Voice deneme şansım olmadı hiç online ATC'ye denk gelmediğimden ).

Yukarıdaki açıklamaları harfiyen uyguladım ( bahse konu yardımcı programın 39 versiyonu vardı VATSIM'de onu indirdim , daha yenisini bulamadım ) , internetteki açıklama ve olası sorunlara da baktım ancak nafile .

FsInn her açılışta tüm uçaklarımı tarıyor ( eğer ben istemezsem taramaması gerek diye anladım okuduklarımdan ) ve normal şekilde online oluyor , kendi uçağım tanımlı , default uçaklarda tanımlı ayar ekranında (ki onları bile IVAO'dan seçtim fark edebilmek için) ancak sonuç negatif .

Her uçağı MD88 / Soar Airlines (default Fs2004 uçağı) olarak gösteriyor meret .

Fs ve FsInn admin olarak çalışıyor , antivirus vb. hepsi ayarlı ve sistem sorunsuz .

Var mı aklınıza gelen bir çözüm , ya da bakmam gereken bir yer , bir ufak püf noktası .

Sevgiler
B. Fatih Koz
[ Uçuş Harekat Uzmanı / Flight Dispatcher @ SunExpress ]
THY166
VIP Member
VIP Member

FsInn'in InnPlane kısmından aşağıdaki ekran görüntülerini aldım ;

Image

Image

Image

Sanırım sorun burada ve minik programcık işe yaramamış gibi çünkü hiçbir tanım yok ... Sizde durum nasıl ?

İşin garibi ben sadece IVAO MTL için çalıştırdım programı ama listede bol miktarda WoAI uçağı var ( onlar da yüklü bende ) .

Sevgiler
B. Fatih Koz
THY1592
Officer
Officer

Fatih'cim bendeki ayarları ss olarak veriyorum,seninki ile bir karşılaştır bende tabi yalnızca IVAO MTL yüklü,olmadı bir ara skype yasa TS de görüşelim karşılıklı online olup bakalım duruma...

Sevgilerimle

Image

Image

Image

Image

Image
Image
THY166
VIP Member
VIP Member

Ağabey ayarlara baktım , tamamen aynı ayarları kullanıyoruz şu anda ... Bende sadece InnPlane kısmındaki config sekmesi farklı , AL satırları boş ve WoAI uçakları var listede nedense IVAO MTL yerine ( sanırım küçük programcık tam çalışamamış ) .

Elle biraz registery üstünde çalışayım bakayım ne olacak ;)

Yeni geldim eve , biraz sakinleşip ev moduna geçeyim başlarım işe ( skype açık olacak )

Sevgiler , yardımların için şimdiden teşekkürler
B. Fatih Koz
THY1834
VIP Member
VIP Member
Name: Adem BURCU
PID: 1834
Vatsim ID: 958269
City: Tekirdag

:D :D :D
Ben yüzyıllardır MTL kullanıyorum,SB4 ile de ayara mayara gerek kalmadan zaten herkesi kendi livery i ile görüyorum.

:D

Aklımı seveyim iyiki SB4 çüyüm :lol: :lol:
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”