4TH SPRING CHECKRIDES'10
Checkride a katilan tum arkadaslara tesekkurler, ozellikle benim grubumda olan degerli uyelerimizle tanistigima cok memnun oldum. Umarim herkes icin guzel ve eglenceli bir sanal havacilik aksami olmustur

Bizde tanıştığımıza çok memnun olduk Kemal Bey teşekkürler herşey için tekrar.THY066 wrote:Checkride a katilan tum arkadaslara tesekkurler, ozellikle benim grubumda olan degerli uyelerimizle tanistigima cok memnun oldum. Umarim herkes icin guzel ve eglenceli bir sanal havacilik aksami olmustur
-
- Newbie
- Name: Hasan Unsac
- PID: 212
Sn.Egitim & Check ride yetkilileri,
Benim bir sorum var;
F/O CHECKRIDE'lerinde "voice" ATC muhaberati mecburi degilmidir?
Vermis oldugunuz degerlendirmede Voice ATC muhaberati 20 puan olarak gozukmekte
o zaman, dun aksam (11.4.2010) yapilan checkride de bircok vpilot arkadasimiz
check ride'e -20 puan yani 80 puan ile mi baslamislardir?
Bunu sormamin sebebi LTAC-LTBU ucusunda checkride'e giren vpilotlarin bir kismi text olarak
muhaberat yapmakta israr etmislerdir.
Saygilarimla
Benim bir sorum var;
F/O CHECKRIDE'lerinde "voice" ATC muhaberati mecburi degilmidir?
Vermis oldugunuz degerlendirmede Voice ATC muhaberati 20 puan olarak gozukmekte
o zaman, dun aksam (11.4.2010) yapilan checkride de bircok vpilot arkadasimiz
check ride'e -20 puan yani 80 puan ile mi baslamislardir?
Bunu sormamin sebebi LTAC-LTBU ucusunda checkride'e giren vpilotlarin bir kismi text olarak
muhaberat yapmakta israr etmislerdir.
Saygilarimla
Hasan Unsac
TRVACC 7
CPL MEL
Eur-Exeminer C3
TRVACC 7
CPL MEL
Eur-Exeminer C3
Sayin Hasan Hocam,
Oncelikle bilgilendirme icin tesekkur ederiz. Aynen dediginiz gibi haberlesmede VOICE kullanmayan arkadaslar 20 puan eksik olarak degerlendiriliyorlar. Ucuslari izleyen arkadaslarimiz bu pilotlari not etmislerdir ve son degerlendirmede -20 hanelerine islenecektir.
Ground check yaptigim tum pilotlari voice kullanmalari konusunda uyarmistim ben. Ucuslari izlemedigim icin bilemiyorum ancak cok sayida pilot text kullanmayi sectiyse belkide bir dahaki checkride ta voice kullanmayi zorunlu hale getirmekte fayda olacaktir. Mecburiyet halleri disinda text kullanimi gercekten isin keyfini kaciriyor.
Bu vesile ile TrVacc ekibine tesekkurler.
Saygilarimla
Oncelikle bilgilendirme icin tesekkur ederiz. Aynen dediginiz gibi haberlesmede VOICE kullanmayan arkadaslar 20 puan eksik olarak degerlendiriliyorlar. Ucuslari izleyen arkadaslarimiz bu pilotlari not etmislerdir ve son degerlendirmede -20 hanelerine islenecektir.
Ground check yaptigim tum pilotlari voice kullanmalari konusunda uyarmistim ben. Ucuslari izlemedigim icin bilemiyorum ancak cok sayida pilot text kullanmayi sectiyse belkide bir dahaki checkride ta voice kullanmayi zorunlu hale getirmekte fayda olacaktir. Mecburiyet halleri disinda text kullanimi gercekten isin keyfini kaciriyor.
Bu vesile ile TrVacc ekibine tesekkurler.
Saygilarimla

- THY4292
- Senior Member
- Name: Hakan DAGHAN
- PID: 4292
- Vatsim ID: 1134887
- City: İzmir
Merhaba Kaptanlarım,
Bir sınav bu kadar mı keyifli, öğretici, pozitif ve samimi olur...Gerçekten geçmiş checkride bilgilerini okumuştum ama insan yaşayınca daha iyi anlıyor.Çok zevkli ve heyecanlı bir geceydi....Umarım başarılı olmuşuzdur.
Gerçekten sınav organizsayonu için emeği geçen tüm kaptanlarıma
Checkride Kaptanım Selim BİLGİN'e ,
Organizasyon ve altyapı için Deniz Kaptan,Batu Kaptan,Erdal Kaptan,İlker Kaptan ve Kemal Kaptan'a
Ayrıca Trvaa Kule Görevini yapan değerli Kontrolörlere dün akşamki servisleri için teşekkürler,
Dün ani rahatsızlığı nedeniyle checkride eşlik edemeyen Hayri KARABİLGİN Kaptanıma geçmiş olsun.
Bu arada İzmir ve çevresinde ikamet eden Değerli Kaptanlarım, bu akşam Bornova FORUM da ki buluşmayı unutmayın!!!!!!!!

Bir sınav bu kadar mı keyifli, öğretici, pozitif ve samimi olur...Gerçekten geçmiş checkride bilgilerini okumuştum ama insan yaşayınca daha iyi anlıyor.Çok zevkli ve heyecanlı bir geceydi....Umarım başarılı olmuşuzdur.

Gerçekten sınav organizsayonu için emeği geçen tüm kaptanlarıma
Checkride Kaptanım Selim BİLGİN'e ,
Organizasyon ve altyapı için Deniz Kaptan,Batu Kaptan,Erdal Kaptan,İlker Kaptan ve Kemal Kaptan'a
Ayrıca Trvaa Kule Görevini yapan değerli Kontrolörlere dün akşamki servisleri için teşekkürler,

Dün ani rahatsızlığı nedeniyle checkride eşlik edemeyen Hayri KARABİLGİN Kaptanıma geçmiş olsun.
Bu arada İzmir ve çevresinde ikamet eden Değerli Kaptanlarım, bu akşam Bornova FORUM da ki buluşmayı unutmayın!!!!!!!!

- THY410
- Officer
- Name: Batu Demir
- PID: 410
- Vatsim ID: 842060
Merhabalar,
Sonuçları aldım. Puanlarınız hesaplanıp bu gece rütbe yükseltimi için teknik departmana iletilecek. Geçen arkadaşlarımızın sertifikaları ise bu hafta içinde email adreslerinize gönderilicektir. Checkride' a katılan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Katılımınız sayesinde renkli bir gece geçirdik.
Ayrıca bu gecede emeği geçen Check kaptanlarımız Kemal Tolu, Selim Bilgin ve Deniz İrez'e ve bizlere her türlü desteği sağlayan İlker Değirmencioğlu ve Erdal Elmacı'ya, son olarak da bizlere her zamanki gibi tam destek veren sevgili ATCO larımıza teşekkürü bir borç bilirim. Herkesin katkısıyla çok eğlenceli bir gece olduğu kanısındayım
Sonuçları aldım. Puanlarınız hesaplanıp bu gece rütbe yükseltimi için teknik departmana iletilecek. Geçen arkadaşlarımızın sertifikaları ise bu hafta içinde email adreslerinize gönderilicektir. Checkride' a katılan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Katılımınız sayesinde renkli bir gece geçirdik.
Ayrıca bu gecede emeği geçen Check kaptanlarımız Kemal Tolu, Selim Bilgin ve Deniz İrez'e ve bizlere her türlü desteği sağlayan İlker Değirmencioğlu ve Erdal Elmacı'ya, son olarak da bizlere her zamanki gibi tam destek veren sevgili ATCO larımıza teşekkürü bir borç bilirim. Herkesin katkısıyla çok eğlenceli bir gece olduğu kanısındayım

Batu Demir
ATPL(Frozen)-B737
ATPL(Frozen)-B737
Bende aynı şekilde merak içindeyim sonuçların ne zaman belli olacağı hususunda
ATC ile sesli muhaberat konusunda hemfikirim bu işi keyifli kılan önemli bir öğede ATC dir.Dün akşam bende ATC ile ses bağlantılı uçuş yaptım umarım dikkatlerden kaçmamıştır yok yere -20 puan almak istemem doğrusu

Böyle güzel bir organizasyonda bizi bir araya getiren değerleri hocalarımıza bizi gözetim altında tutan bize yardımcı olan Kemal TOLU hocamıza sevis yapan kontrolör hocalarımıza çok çok teşekkür ediyorum emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ve saygılar sunuyorum

ATC ile sesli muhaberat konusunda hemfikirim bu işi keyifli kılan önemli bir öğede ATC dir.Dün akşam bende ATC ile ses bağlantılı uçuş yaptım umarım dikkatlerden kaçmamıştır yok yere -20 puan almak istemem doğrusu

Böyle güzel bir organizasyonda bizi bir araya getiren değerleri hocalarımıza bizi gözetim altında tutan bize yardımcı olan Kemal TOLU hocamıza sevis yapan kontrolör hocalarımıza çok çok teşekkür ediyorum emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ve saygılar sunuyorum

Kemal Hocam (kızmayın lütfen) bende sizinle tanıştığım için çok memnunum bu konuda kendimi şanslı hissediyorum hattaTHY066 wrote:Checkride a katilan tum arkadaslara tesekkurler, ozellikle benim grubumda olan degerli uyelerimizle tanistigima cok memnun oldum. Umarim herkes icin guzel ve eglenceli bir sanal havacilik aksami olmustur

-
- Average User
- Name: Dinc Mor
- PID: 3683
Bende ne zamandır bekliyordum ama kaçırdık bu checkride'ı daha doğrusu çok yoğundum bu ara vakit bulamadım checkride sınavına girecek inşallah bir sonraki sınava girecem checkride'a alacam rütbeyi artık 2 ay sonra yapılır diye tahmin ediyorum yaza alırız gibi hayırlısı ile.
Herkese hayırlısı olsun diyorum..
Herkese hayırlısı olsun diyorum..
İçime kuşku düştü şimdi voice kullanma konusunda...
Checkride sırasında flight recorderdaki THY9244'ü değil, Squawkboxtan Vatsim server'a connect olduğum callsign'ım olan THY955'i kullandım.
Sorum şu; %100 voice kullanmama rağmen beni checkride'ta hiç konuşmadı diye düşünülebilir mi?
Yoksa zaten isim ve soyisim olarak görülebildiğim için THY955 olarak ile eşleştirmişler midir?
Yöneticilerimizden bu konu ile ilgili teyit alabilirsem içim rahatlayacak.
Yanıtınız için şimdiden teşekkürler.
Checkride sırasında flight recorderdaki THY9244'ü değil, Squawkboxtan Vatsim server'a connect olduğum callsign'ım olan THY955'i kullandım.
Sorum şu; %100 voice kullanmama rağmen beni checkride'ta hiç konuşmadı diye düşünülebilir mi?
Yoksa zaten isim ve soyisim olarak görülebildiğim için THY955 olarak ile eşleştirmişler midir?
Yöneticilerimizden bu konu ile ilgili teyit alabilirsem içim rahatlayacak.
Yanıtınız için şimdiden teşekkürler.
Ahmet Kesim
FlyTHY , PID4244
İstanbul 1980
FlyTHY , PID4244
İstanbul 1980
- Apollo
- Legend
- Name: Erdal ELMACI
- PID: 3195
- Vatsim ID: 1059183
- City: Ankara
Ahmet kaptanım bu konuya Checkride departmanımız cevap verecektir.
Ben şu hatırlatmayı yapayım her uçuşumuzda event olsun check olsun ya da rutin günlük olsun VATSIM CALLSIGN = RECORDER CALLSIGN olmalı. Aksi halde çeşitli karışıklıklar olabilir. O nedenle Recorder ın verdiği Çağrıadımızı VATSIM bağlantısında kullanalım. Aksi halde FlyTHY sayfasında başka serverinfo da başka uçuş kodu görünecektir.
Ben şu hatırlatmayı yapayım her uçuşumuzda event olsun check olsun ya da rutin günlük olsun VATSIM CALLSIGN = RECORDER CALLSIGN olmalı. Aksi halde çeşitli karışıklıklar olabilir. O nedenle Recorder ın verdiği Çağrıadımızı VATSIM bağlantısında kullanalım. Aksi halde FlyTHY sayfasında başka serverinfo da başka uçuş kodu görünecektir.
Saygılarımla
Turkish vACC Enroute Controller (C1)
Whatever the weather,WE MUST MOVE TOGETHER
Turkish vACC Enroute Controller (C1)
Whatever the weather,WE MUST MOVE TOGETHER
- THY410
- Officer
- Name: Batu Demir
- PID: 410
- Vatsim ID: 842060
Ahmet Kaptan,
Erdal Kaptanımızın dediğine ben de katılıyorum, VATSIM CALLSIGN = RECORDER CALLSIGN olursa birçok karışıklığın önüne geçerseniz. Merak etmeyin dün uçuş takibi sırasında THY955 olarak dikkate alındı ;)
Erdal Kaptanımızın dediğine ben de katılıyorum, VATSIM CALLSIGN = RECORDER CALLSIGN olursa birçok karışıklığın önüne geçerseniz. Merak etmeyin dün uçuş takibi sırasında THY955 olarak dikkate alındı ;)
Batu Demir
ATPL(Frozen)-B737
ATPL(Frozen)-B737