REX FS9 ÇIKTI !!!

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
EmrE
Junior Member
Junior Member
Name: Emre AYDIN
PID: 3371

Dün akşam gece 03:00'e kadar bu işle uğraştım..FS2004 kullanmaktayım ve o kadar custom theme uğraşımdan sonra hüsrana uğradım..Bir baktımki LTBA pist asfaltı aynı taxiway asfaltı, işaretleri hepsi aynı hiçbiri değişmemiş,bir kaç kere daha yükledim ama sonuç değişmedi..Sinirimden bütün pmdg,fs2004,real env. extreme hepsini kaldırdım bilgisayardan :) gerçi bir yeniden yükleme yapıcaktım yine çünkü pmdg 738 winglets çıkmıyordu ısrarla bende wingletsiz uçuyordum hep :) bu akşam komple baştan bir yükleme yapıcam inşallah yine hüsrana uğramam..Ama kafamdaki soru işareti acaba rex fs9 add-on scenery olan meydanların yüzeyindeki değişikleri yapmıyormu bu konu hakkında manuel ini okudum ancak öyle bir bilgide bulamadım..Ancak rex forumunda bir arkadaş şunu sormuş ve cevap kısa ve net :)

-I have many airport scenery add on's such as fsdream team, flytampa, imagine sim, and blueprint sim. Now will REX for fs2004 replace all of those textures that i currently have with the add on or will it all change to the REX textures? Now the reason I bought the add on's is because I like how it completely focussed on the textures for that one area and I dont want it change. Im just looking to use REX textures for the default airport so they all can look just as good as the ones I allready bought???

-No it wont

Sonuç olarak herkes scenery yükleyip uçmakta ve rex in tek artısı weather theme ler ve deniz theme leri gibi gözüküyor..ben o 12 çeşit asfalttan birini seçip LTBA ya koymak istiyorum ama onu manuel olarak yapıcaz gibi gözüküyor..bu konu hakkında geri besleme yaparsanız çok sevinirim..

Saygılarımla
Emre AYDIN
CPL/A-06143
FlyTHY, PID3371
Trabzon 1982
THY3936
Junior Member
Junior Member
Name: Mehmet OZPINAR
PID: 3936

Emre Kaptan'im

FSX'te bu ozellik cok guzel calisiyor.Ilk once REX kurup daha sonra yeni bir meydan yukleyince hemen aktif oluyor.FS2004'te de oyle olmali muhtmelen.Ama belki kurarken eksik ayar olabilir.Ilk kurulusta REX'e Flight Simulator'un "cfg." dosyasini tanitmayi unutmus olabilirsiniz.Ya da kurulumda dedigim gibi her seyi REX 'in "save" secenegiyle kaydetmemis olabilrsiniz.
EmrE
Junior Member
Junior Member

Mehmet Kaptan'ım,

Benim doğal olarak bütün scenery lerim önceden yüklü vaziyetteydi eğer ilk olarak rex i yüklemek gerekiyorsa o zaman zaten baştan yanlış yapmışız bu işi :)
İlk kurulumdada sadece fs in olduğu folder ı seçin diyor bende "c:/program files/microsoft games/flight similator 2004" olarak tanıttım ve bir uyarı vermedi,saveledim ve install ettim yaklaşık 5dk yükledi zaten texture ları..özellikle .cfg dosyasına kadar tanıtmaya gerek varmı acaba?
Emre AYDIN
CPL/A-06143
FlyTHY, PID3371
Trabzon 1982
THY3936
Junior Member
Junior Member
Name: Mehmet OZPINAR
PID: 3936

Emre Kaptan'im

Zannedersem "cfg." dosyasini tanitmalisiniz.Cunku FSX REX'te ozellikle onu tanitin diye isaret ediyor.Ben de hep oyle tanittim ve sorun yasamadim hic.Bir deneyin isterseniz.Cunku "cfg." dosyasi biliyorsunuz her kombinasyonda kendini yenileyip ona gore Fs'yi baslatiyor.Ama ilk once REX'in yuklenmesi gerektigini dusunmuyorum ama siz sifirdan kurarken yine de ilk once REX'i kurun.Ama cfg yi unutmayin tanitmayi.Dedigim gibi sonradan kuracaginiz sceneryler de REX'e gore aktif olacaktir
EmrE
Junior Member
Junior Member

Mehmet Kaptan'ım,

Akşam denicem bakalım forumda fsuipc son sürümünü ve fs9 için son update i yükleyin demiş..dediğiniz gibi .cfg dosyasını tanıtıp install edicem bakalım hayırlısı :)
Emre AYDIN
CPL/A-06143
FlyTHY, PID3371
Trabzon 1982
EmrE
Junior Member
Junior Member

Evet sonunda oldu tertemiz bir fs te rex in önceki ve sonraki hali :) bu arada rex'te grass texture yok o yüzden onu kendimiz manuel yapıcaz

Image

Image
Emre AYDIN
CPL/A-06143
FlyTHY, PID3371
Trabzon 1982
oytun737
Average User
Average User
Name: Oytun AKÇAY
PID: 1811

Ellerine sağlık devrem..
Oytun AKÇAY
CPL/A-06142
737(300-900)

Corendon

A I R L I N E S
EmrE
Junior Member
Junior Member

Devrem şimdi bitti bütün yüklemelerim al sana Sudan'a LTBA ve deniz manzaraları :D

Image

Image

Image

FS2004,PMDG 737-800 winglets,LTBA 2008,Marmara Scenery ve Real Environment Extreme..Uzun sürdü bu resetleme ama değdi :)
Emre AYDIN
CPL/A-06143
FlyTHY, PID3371
Trabzon 1982
Apollo
Legend
Legend
Name: Erdal ELMACI
PID: 3195
Vatsim ID: 1059183
City: Ankara

eMRE KAPTANIM GÜZEL FOTOLAR.

eline sağlık. Bu konfigürasyonun göründüğü REX sayfasının SS alabilirsen biz de aynısını ayarlayıp bir deneriz bakalım sonuç ne olacak...
Saygılarımla
Turkish vACC Enroute Controller (C1)
Whatever the weather,WE MUST MOVE TOGETHER
THY157
VIP Member
VIP Member
Name: Selçuk POYRAZ
PID: 157

Şimdi bu rex hakkında biraz kalem sallayayım kendimce, nedir, ne değildir diye :P

Aslında benim için çok gerekli değilmiş gibi. GE Pro, FE, HDE1.0 Clouds, Redux ve AS6.5 çakılmış, görselliği artırılmış bir FS9'a pek birşey katmadı gibi geliyor birkaç şey hariç. O bir kaç şey de gördüğüm kadarıyla şunlar:

* 12 Asfalt Runway,
* 13 Beton Runway,
* 26 Asfalt Taxiway,
* 27 Beton Taxiway,
* Taxiway çizgileri ve tabelaları.

WX engine için birşey diyemeyeceğim çünkü görsel olarak pek birşey sağlamadı bana. Sadece weather radarı ilgimi çekti, hoş birşey gibi görünüyor. Arka arkaya REX WX engine ve AS6.5 denemelerimin sonucunda Active Sky çok daha gerçekçi sonuçlar (yağmur, görüş vs.) veriyor gibi görünüyor. (Tabi ben bu aleti doğru kullanmıyor da olabilirim)

Artısı ne olabilir alırsanız; bir sonraki formattan sonra toplu olarak yukarıda saydığım eklentileri kurmaz zaman kazanırsınız. Ama ben bu durumda bile AS, Redux ve HDE1.0 Clouds'dan vaz geçebileceğimi sanmıyorum.

Sizlere almadan önce fikir versin diye yazayım dedim. Benim şahsi düşüncelerim bunlar. Kullanan diğer arkadaşlarımızda düşüncelerini yazarsa beki çok daha güzel şeyler çıkar ortaya.
EmrE
Junior Member
Junior Member

Teşekkürler Erdal Kaptan'ım, çok fazla oynamadım daha settings lerle ama şuanki theme bu

Image

Selçuk Kaptan'ım konfigrasyonunuzdan memnunsanız hiç uğraşmayın bencede..Benim pmdg problemi olduğu için baştan kurmak icab ediyordu zaten fs i..hazır kurmuşkende bunu deniyim dedim bedava nede olsa :P çünkü önceki kurulumlarda bende sizin gibi 50 çeşit program kuruyordum ve dediğiniz gibi çok zaman alıyordu..bu programıda hem kurulumu kolay hemde texture seçeneği fazla diye kurdum..bu arada fs in texture settingsleri ile oynamayı unutmuşum screen shotlar bilinear ve diğer ayarlarda sonda değil,resimler yanıltıcı olabilir arzu ederseniz full konfigrasyonda screen shot alıp yollayabilirim..Bu arada ya ben beceremedim yada rex active sky gibi haberşemiyor metar konusunda..rex metarı download ettikten sonra hiç bir değişim olmamakta çünkü oyun içinde..bunu çözen biri varsa yardımlarını bekliyorum :)

edit: Rex online weather update işinde benden sınıfta kaldı şuan için..Çünkü online update çok üzün sürüyor ve sonrasında weather ı fs in içine işlemesi 5dk sürüyor nerdeyse, hadi onu geçtim fs in içine attıktan sonra weather de bir değişim de olmuyor ya ben yanlış yapıyorum ya da rex sadece grafiksel bir ürün bizim için..Bende kendimce bir çözüm buldum ve active sky ı tekrar yükledim ancak active sky'ın grafiklerini fs e atmadım sadece weather engine kurdum ve cillop gibi weather ı değiştiriyor rex'in grafikleri ile..Daha sağlıklı bir çözüm bulun olursa paylaşımları bekliyoruz :)
Emre AYDIN
CPL/A-06143
FlyTHY, PID3371
Trabzon 1982
cenks
Advanced Member
Advanced Member
Name: Cenk Senkaya
PID: 1843

Weather Engine bende hiç çalışmıyor, ama bu konu ile ilgili bir fix yoldaymış ...
Apollo
Legend
Legend
Name: Erdal ELMACI
PID: 3195
Vatsim ID: 1059183
City: Ankara

Selamlar şimdilik sanırım en iyisi texture (hava, deniz bulut , ışıklar vb) ları konfigurasyon ile düzenleyip active sky ile havadurumuna devam etmek.
Saygılarımla
Turkish vACC Enroute Controller (C1)
Whatever the weather,WE MUST MOVE TOGETHER
THY3993
Newbie
Newbie
Name: Mehmet Kiritici
PID: 3993
Vatsim ID: 1118914
City: Istanbul

Selamlar,

Arkadaşlar Directx sürümünüzü en son sürüm ile güncellemeden kuruluma başlamayın, dll hatası verip kurulumun bitmesine yakın makineyi kilitliyor. Ben yaşadım, directx agu-2009 güncellemesi ile sorundan kurtuldum.

Bilginize,
THY3512
Average User
Average User
Name: Onur YALIMAN
PID: 3512
Vatsim ID: 1082283
City: Sofia

Hocam cok tesekkurler bilgilendirme icin.Bende temalari yuklerken o hatayi aliorum image tool .dll hatasi..Super oldu eve gidince hemen deniyecegim..
Keyifli ucuslar dilerim...
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”