Benim bugün aklıma takılan bir sorunum var. LTBA çıkışlı, LTBJ, LTBS, LTFE uçuşlarında kullanılacak uçuş seviyeleri hakkında bu sorun.
Bildi?im ve bana gelen bir NOTAM mailine göre(sanırım hepinize gelmiştir) bu uçuşları standart dışı olarak tek binli seviyelerde uçmamız gerekiyor. Sebep de yine bildi?im kadarıyla Avrupa çıkışlı VG80 üzerinden transit uçan ve ya yine VG80 üzerinden Yzmir, Dalaman, Bodrum varışlı uçuşların do?u yönü uçuşu oldu?u için tekbinlerle uçması.
Duydu?um kadarıyla simülatör ortamında bir karışıklı?a sebep olmaması için bu uygulama yapılmıyor, standart uçuş seviyesi yani LTBA-LTBJ için batı uçuşu oldu?u için çift binlerde uçuş uygulaması yapılıyormuş.
Yine LTBA-LTBS gibi uçuşlarda da Yzmir'e kadar çift, Yzmi^'den sonra tek binlerle uçulması gerekiyormuş.
Bana göre bu şekilde uygulamak ne kadar do?ru bilmiyorum ama bence yanlış. Çünkü simülatörde olsa amaç gerçeklikse normal uygulama yapılmalı. Ayrıca böyle bir uygulama için Yzmir sonrası plan doldururken uçuş seviyesi de?işikli?ini yapmayı bir ço?umuz bilmiyoruz. Ayrıca Avrupa'ya gidecek Yzmir'den kalkmış bir uçakla DUGLA üzerinde çarpışmakta bence çok sevimsiz

Neyse bunun cevabını almak, uygulamanın nasıl olaca?ı konusunda net olarak bilgi sahibi olmak istiyorum açıkçası. Ylgili ve bildi?i birşeyleri olan arkadaşların bunu paylaşmaları beni bu kaostan kurtaracak.
Sevgi ve saygılarımla, iyi ve emniyetli uçuşlar...
Selçuk Poyraz
TK157