Windows Hata Mesajı

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
mehmetyarbasan
Rookie
Rookie

Merhaba,

Gül gibi makineyi formatlayınca başıma iş açıldı.Durup dururken şu hata mesajını aıyorum:

"Generic Host Process for Win32 bir sorunla karşılaştı..."
Nedir,ne işe yarar,nasıl düzelir? Yrdımlarınızı dört gözle bekliyorum.Şimdiden teşekkür ederim.

Makinede;

XP
FS2004(içinde sadece biber sceneryleri ve bir kaç parça terrain mesh,pmdg yüklü)

ImageImage
1237
Senior Member
Senior Member
Name: Alper Oğuz
PID: 0000
Vatsim ID: 0000
City: Istanbul

Mehmet hocam merhaba,

Bu daha çok virüsten olabiliyor. Makineyi yeni formatlayınca virüs nasıl olur dersen, henüz güvenlik yamaları elle veya auto update ile yapılmadıysa ve internet erişimi dialup veya USB portlu ADSL modemse bu olabilir. O yüzden antivirüs ve antispyware ile tarama yapmanı öneririm.

Birşey soracağım, windows'ta bir pencere içinde 60 saniyeden geri sayım sonunda kapanma sorunu ile karşılaştınız mı?

Sorun FS kaynaklı değil. generic host process bildiğim kadarıyla svchost.exe oluyor.

Alper Oğuz
TK1237
alperoguz at gmail nokta com
mehmetyarbasan
Rookie
Rookie

Aper Hocam hızlı cevap için teşekkür ederim.Dediğiniz pencereyle karşılaşmadım hiç.
Sorunumla ilgili okuduğum bir kaç forumda bazıları güvenlik duvarının açılmasıyla sorundan kurtulduğunu belirtmişler.Bir takım işlemler de önermişler bakalım deneyip göreyim,şimdilik güvenlik duvarını açtım hala buradayım :)

ImageImage
1237
Senior Member
Senior Member
Name: Alper Oğuz
PID: 0000
Vatsim ID: 0000
City: Istanbul

Mehmet hocam hazır buradayken bir an önce http://update.microsoft.com 'dan kritik güncelleştirmeleri yüklerseniz iyi olur. SP2'nin yüklü olduğunu sanıyorum.

Eğer USB modemle internete giriyorsanız zaten korumasızsınız, Windows'un güvenlik duvarı şart, ama güvenlik duvarında da bulunan açıklar nedeniyle doğrudan porttan bulaşan virüsler bulaşabiliyor. O yüzden Windows için güncellemeleri mutlaka yüklemeniz gerekiyor.

Güvenlik duvarı açık kalsın, ama Squawkbox vb programlar için gelen isteklere de izin vermeyi unutmayın.

kolay gelsin

Alper Oğuz
TK1237
alperoguz at gmail nokta com
mehmetyarbasan
Rookie
Rookie

Hocam teşekkür ederim,sanırım güvenlik duvarı işe yaradı hala sıkıntı yok.Dediğiniz gibi modem USB.?u anda güncellemeleri alıyorum.
Umarım faydalı olur.Ne bela bişeymiş bu yahu.

ImageImage
cdurduc
Average User
Average User

Mehmet Hocam,
Aynı problem ile geçen haftalarda ben karşılaştım. Sorunu çözdüm. Eğer sende bir değişiklik olmazsa bana mail ile ulaşabilirsin : cdurduc@hotmail.com

Sevgilerimle
Uğur Cansın DURDU
THY148--Virtual ATC
cdurduc
Average User
Average User

Bu arada bu problemin Windows XP SP2 lerde mevcut olduğu Microsoft tarafından açıklanmıştır. Virüs 2. planda...

Sevgilerimle
Uğur Cansın DURDU
THY148--Virtual ATC
mehmetyarbasan
Rookie
Rookie

Cansın Kaptan selam,

Win32 Blaster worm yapar gibi bişeyler okudum sağda solda.?u anda güvenlik duvarı açık ve sorun çıkmadı açtıktan bu yana.Bir yama ile worm arattım ama bulunamadı diyor.

http://forum.donanimhaber.com/m_8774665/tm.htm adresdeki açıklamalar sorunu kökten çözmek için ama ben beceremedim,güvenlik duvarı da işimi görünce daha da kurcalamadım açıkcası.Bir incelersen belki sen anlarsın ne yapılacağını benim pek bilgim yok bu işlerle ilgili.
İlgine teşekkür ederim,kolay gelsin.

ImageImage
cdurduc
Average User
Average User

Mehmet Hocam Selamlar,
1. Adım: verecegim linkden dosyayı indirin ve bilgisayarınıza kurun. http://rapidshare.com/files/12247596/Wi ... ls-ENU.exe
2. Adım: Başlat->Çalıştır->Dcomcnfg.exe yazip ENTERa basin.
Konsol Kökü altında Bileşen Hizmetleri tiklayin. Bilgisayarlar klasorunu acin. Bilgisayarim'i sag tiklayin ve sonra ozellikler'i tiklayin. Varsayilan ozellikler sekmesini tiklatin. Bu bilgisayar uzerinde dagitilmis COM'u etkinlestir isaretini kaldirin.
3. Adım: 445. Portu kapayacağız. Bunun için: Başlat -> Çalıştır -> regedit yazip ENTERa basin.
4. Adım: Karşınıza açılacak pencerede sol tarafdan
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\NetBT\Parameters kısmına gelin ve sağ tarafda TransportBindName adli degeri cift tiklayin ve degeri silin. Bilgisayari yeniden baslatın.
5. Adım: 4. adımda karşınıza açılan pencereyi kapamadan bu bölüme gidin >>> HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Runsag tarafta msblast.exe diye bisey gorurseniz hemen silin.
6. Adım: Yine 4. adımda karşınıza açılan pencereyi kapamadan bu bölüme gidin >>> HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\OLE sağ tarafda "EnableDCOM" adli degeri N olarak degistirin.
Bunları bitirdikten sonra bilgisayarını Yeniden Başlatın.
Problemin çözülmesi gereklidir bunların bitiminde.
PS: yeniden başlattıkdan sonra BA?LAT menüsünden Ara kısmına gelerek bilgisayarınızda msblast.exe dosyasını aratın. Eğer karsınıza çıkarsa onu mutlaka silin ama çıkacagını sanmıyorum.
Umarım faydalı olmuşumdur.
Görüşmek üzere...

Sevgilerimle
Uğur Cansın DURDU
THY148--Virtual ATC
mehmetyarbasan
Rookie
Rookie

Hocam sağolasın en kısa zamanda deneyeceğim.

Image
Image
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”