PROBLEM ÇOook . ÇÖZÜM SİZLERDEN..

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
TC-GRK
Newbie
Newbie

herkese iyigünler dilerim.

benim baya?ı sorunum var...
03.03.06 (yani bugün) FS2004 ün DEAFULT 737-400 üne yama yapmıştım şy. onla uçtum LTBJ to LTBA

-uçarken sürekli bana AMERICAN AIR dedi( yamayı üstüne yaptım ya. sadece görüntü de?işikli?i için) Bunu düzeltebilirmiyim?

-LTBJ to LTBA yaparken rüzgar batıdan mı eser? sürekli sa?a do?ru savruldum. havayı sıfır(en üstteki seçenek) yapmama ra?men gene de savruldu. bunun çözümü varmıdır?

-savrulmaya başlayınca bende panelde bir dü?meye bastım uçak sabitlendi. kontrolü aldı. kapatınca kontrol edebiliyordum. sanırım AUTOPYLOT xxx yazıyordu. tam bunu ne güzel kullanıyorum derken, göstergede nokta varya hani uça?ın konumunu gösteren, o tam kahverengiyle mavinin ortasındayken, nereye bastıysam uçak bu sefer AUTOPYLOT açıkken yükselmeye başladı. açınca sürekli yükseldi.. onu kapatamadım.

- şimdilik bir acemi olarak zar zor uça?ı indiriyorum fakat.. taxiway lerde sorunum var. biliyorum 18-25kn arasında gidilecek taxiway lerde fakat bu hızı bi türlü tutturamadım.. dönüşlerde yavaşlayamadım. taxiway lerde hızı nasıl sabitlerim? motoru kapatmam gerekir mi?

-pistin başında yeşil , gittikçe daralan bir ok var.(gps te) birde ALTIMETRE 2990 diyor kule. yani demek istedi?i bu yeşil çizgi başındayken altımetre 2990 mı olacak?

-son olarak LTBA da bu sitede gördü?üm birçok resimde, mutlaka körük yada ground görevlileri oluyor. bırakın bunları, ben kuleyi zor görüyorum. bunun için bir scenery mi yüklemeliyim? varsa sizde yollarmısınız?

ŞYMDYDEN TEŞEKKÜRLER: SAYIGLARIMLA.

gorkem_splendor@hotmail.com msn e beklerim
----------------------
TEKERLER YERE DE?DYYSE, O YNYŞ EN YYY YNYŞTYR.:)
-----------------------------
GÖRKEM
hakan737
VIP Member
VIP Member
Name: hakan guven
PID: 003
Vatsim ID: 811602
City: istanbul

03.02.2006 yani bugün, herşeyi bırak ve ilk önce seni en az 1-2 ay boyunca eğitecek olan, tuş kombinasyonlarını, sistemleri anlatacak olan LESSON bölümlerine başla. çünkü bu sorduklarını anlatmak için en az 2 saat aralıksız sana anlatmak lazım. sordukların basitçe yanıtlanacak değil, bir yerini anlatırken başka bir şeyide açıklamak, sonra onuda açıklamak icap ettiren kısaca bir ağacın gövdesinden dallarına kadar detaylanan şeyler. burada elbette kısa cevaplar gelecektir ama bunlar senin anlık sorunlarını çözer.

şimdi öğrenme ve pratik yapma zamanıdır. lesson'lara başla. flyş içindeki ders bölümlerini tek tek tatbik et. FS2004'ün sadece tuş assignment'i başlı başına bir konudur. bu yüzdne programın heryerini araştır. sonra sana bir şeyden bahsedildiğinde birde üzerine bunları nerede bulacağını anlatmayalım.

lafın kısası, çalışma zamanı, FS sıradan oyunlara benzemez.

Hakan737Guven
TC-GRK
Newbie
Newbie

abi sen hala fs e oyun mu diyorsun?:) SIRADAN OYUNLARA BENZEMEZ?:)

ben çocuk değilim ki oyun oynayayım.:) 16 yşaındayım diye çocuk ypatınız. pc de 2 senedir bir tane yüklü oyun yok.. biliyorum oyun olmadığını fs in (yanlış anlama yani, benim niyetimi nalaman açısında söyledim)

dediğinde haklısın daha çok pratik yapmalıyım. zaten birkaç arkadaşın tavsiyesiyle bazı eğitim programlarına katılacam yarın. dediğin doğru ..

genede sağol.

ama hep te cessna ile canı sıkılıyor adamın ya:)

SAYGILAR..

----------------------
TEKERLER YERE DE?DİYSE, O İNİ? EN İYİ İNİ?TİR.:)
GÖRKEM
captainserhat
Junior Member
Junior Member

Bu sitenin syylabus kısmını okursanız bir çok sorununuzu halledebilirsiniz.Ayrıca;
http://fatihkoz.netfirms.com/offline_if ... r_ucus.htm
adresi de size çok yardımcı olacaktır....

Serhat ERVATAN
TK905
İyi Uçuşlar...
hakan737
VIP Member
VIP Member

peki büyük adam, seni çocukluktan çıkaralım o zaman. Öyleyse seni iş ciddiyetine davet edelim:D başla şimdi manuelleri okumaya:D

ayrıca Flight simulator nihayetinde bir "oyundur" sadece biz onu oyunun bir adım ötesine taşıyoruz ve daha büyük bir yere koyuyoruz.

herşey Cessna ile başlar, bu lafımı sakın unutma. Cessna ile doğru düzgün meydan turu atarsın, inmeyi kalkmayı öğrenirsin. Herşeyin bir ilki vardır. Cessna'da o sorduğun tuşşları öğreneceksin daha doğrusu bu süreç içinde sorduğun tüm soruların cevabını alacaksın biz sana anlatsak ne olacak? sen ezbere öğreneceksin ve başka bir yerde yine aynı soruyu soracaksın. Önce Cessna ile başla biraz vakit geçir,neyin ne olduğunu gör. nerde durulur nasıl dönülür flap nedir, sürat nedir?

sonra yavaş yavaş işi büyüteceksin. hepimiz böyle başladık. önce çözmen gereken bir yığın mantık var.yukarıdaki link'de FAtih'in harika bir yazısı var. ama şu anda bana göre, yukarıdaki sorularından sorna o uçuş sana everest'in zirvesi gibi uzak görünecektir.

bunu uçmaya çalışırsan yapamaz sıkılırsın, bir an önce uçmak için öğrenmeden bu noktaya gelirsen yarım yamalak öğrenmiş olursun.

hiçbirşey emek verilmeden elde edilmez. O yüzden adam gibi uçabilmen için en az 2-3 ayını gözden çıkar derim şimdiden. daha bu işin navigasyonu var programlaması var.

Hakan737Guven
TC-GRK
Newbie
Newbie

abi sana hak veriyorum vede yalan söylemediğime emin ol, dün saat 2 de aldım programı, gece 3 e kdr 12 saat uçuş yaptım bu süre içerisinde 9 defa cessna ile uçtum, 2 defa 737 ile. şimdi dediğin o terimler yok flaptı yok şusuydu tuşlarıydı:) onları çoktan öğrendik abi. 1 günlük fs2004 kullanıcısıyız diye hiç mi bilmiyoruz? okumuyoruz? :)

abimsin, cidden seni çok sevdim ben hakan abi:) tartışma ortamı yaratmıyorum. sen bana şunu yap ondan sonra diyosun, bende sana onu yaptım sıradaki ne diyorum:) ha dersen ki, cessna ile 9 defa bi işe yaramaz, bi 9 daha uçarız abi.. eğitimciler sizsiniz:)

abi allah aşkına msn e gel. gözünü seveyim. senle bi konuşalım be:)

saygılar

gorkem_splendor@hotmail.com

----------------------
TEKERLER YERE DE?DİYSE, O İNİ? EN İYİ İNİ?TİR.:)
GÖRKEM
hakan737
VIP Member
VIP Member

olur MSN'ye geleyimde beni esir al değilmi? yemezler:D:D:D

tamam bak şimdi lessonlara çalış özellikle IFR,VOR,ILS gibi yapmaya çalış sonra detaylarını anlatırız.oradaki buzdağının görünen kısımları.sonra fatih agabeyinin notlarını oku. aynısını yapmaya çalış. zaten sorularını cevaplarıda o yazının içinde.

Hakan737Guven
YilmazEfe
Average User
Average User

quote:2 defa 737 ile. şimdi dediğin o terimler yok flaptı yok şusuydu tuşlarıydı:) onları çoktan öğrendik abi. 1 günlük fs2004 kullanıcısıyız diye hiç mi bilmiyoruz? okumuyoruz? :)

Matrix'te bir laf vardı:) "Yolu Bilmekle Yolda Yürümek Farklıdır" diye...Flap falan biliorsunda doğru uyguluyomusun acaba[;)] Zor iş bu zor iş vakit ayırman gerekecek çok.Okumadan olmuyor bikerer onu ele kafandan.Ama herşeyi okudum iddalıyım ama gene anlamadım diyosan Hakan abi'nin kafasını yeme:D efedogan1777@msn.com dan ulaşabilirsin.Ama bir şartım var önce oku..

Herkese iyi dileklerimle:)

|Efe Doğan TK957 AAL237| |efedogan@gmail.com|
ImageImage
Magnified
Rookie
Rookie

Isini biraz kolaylastirmak icin bazi keywordler vereyim ; )
Yaw Damper, Rudder Trim, ILS hatti, Flying Lessons, Rod Machado =)

Buarada Rod Machado nun espirileri sadece beni mi geriyor? Yoksa sizde de hafif bir tiksinme olustumu?
"Set şe Autobrakes to RTO..na..I mean not şe breaks in your car but şe planes autobrakes...?!" [xx(]

Cuneyt Ozseker

http://www.aerovisual.net
http://www.crea-factory.com
hakan737
VIP Member
VIP Member

sen birde Rodmachado'nun private pilot handbook'undaki karikatürleri görsen[xx(]...okul yıllıkları bile rahat 5 basar diyebilirim.

Hakan737Guven
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”