PMDG-Kittyhawk Merge

Questions, comments; documents about Boeing related products (PMDG and others) ...
Post Reply
Altinay
Average User
Average User

Merhabalar,

Bugun sIkIntidan yeni seyler deneyim dedim ve aklıma bir ara kullanmis oldugum Kittyhawk geldi...

Kittyhawk gercekten cok guzel modellenmis bir ucak ve her tepkiye dogru durust cevap veriyor.

Yalnız tek problem panel olmaması onu da PMDG ile merge ettigim zaman ortaya gercekten cok guzel bir ucak cıktı.

Tek yaptıgım PMDG panel dosyasını onun panel dosyasıyla degistirmek oldu ve hicbir problem cıkmadı gercekten dogru duzgun bir ucak oldu.

Ozellikle makine icin de gercekten hayırlı oldu cunku LTBA scenery ISTANBUL great pack yuklu FPS locked at 60 da 59-50 arası frame aldım PMDG neden makineyi kasıyor anlayabilmis degilim.

Hersey dogru duzgun calısmakta fakat tek bir uyarı veriyor. O da yukarıda yesil bantta: "PMDG Notification: CG is not in tolerance, Aircraft is unflyable!" ama bu hicbirseyi etkilemedi yani ucak normal sekilde ucusuna devam etti daha sonra da bu uyarı gitti zaten...

Denemeniz siddetle tavsiye olunur ozellikle de Selcuk Oral'ın yaptıgı livery gercekten harika. Bu ucakda bir de wing flex ozelligi var kim sever bilmiyorum ama benim cok hosuma gidiyor turbulansda falan gercekten cok guzel bir goruntu ortaya cıkıyor...

Image

TK828
Altinay
Average User
Average User

CG hatasını da ortadan kaldırmayı basardım.

Kittyhawk'ın aircraft.cfg deki general bolumunden sonrasını PMDG 737-800 unkıyle degistirdim ucak artık PMDG gibi tepki veriyor ama farketmez modellemesi cok daha iyi ve en buyuk ozelligi makineyi HIC kasmıyor default ucak gibi oldu.

Denemenizi oneririm.

Image

TK828
THY166
VIP Member
VIP Member
Name: Fatih KOZ
PID: 166
Vatsim ID: 832838
City: Antalya

quote:Originally posted by Altinay... PMDG neden makineyi kasıyor anlayabilmis degilim ...

Kullandığı poligon sayısının fazlalılığı nedeni ile :) Kabaca bir örnek , Kittyhawk modeli 10,000 poligon kullanıyor ise PMDG 100,000 poligon kullanıyor ... ( rakamlar afakidir )

Modelden kaynaklanan bu farklılık yüzünden PMDG makina kasan bol frame yiyen bir uçak oluyor .

Kittyhawk merge'e Clickable Virtual Cockpit özelliğini de kazandırabilirseniz hoş olabilir .

Sevgiler

B. Fatih Koz

"Do Not Hesitate ! No Court , No Jury , Show No Mercy ... Just EYE TO EYE"
Altinay
Average User
Average User

Anladim ama kittyhawk modeli gercekten cok daha kaliteli ve iyi bir model bana gore...

Yarin sabah deneyecegim eger VC modelini onunla birlestirebilirsem neden olmasin denemeye deger...

Image

TK828
Altinay
Average User
Average User

Yok sabahı bekleyemedim:). Simdi denedim fakat olmuyor. Yani kittyhawkda clickable VC olamıyor maalesef..

Merge etme gibi bir sansımız yok cunku kittyhawk modeli ile PMDG VC modeli tamamen farklı.

Bu isi yalnızca 3D modelden anlayan bir arkadasımız yapabilir. PMDG nin VC modelindeki 3D haldeki VC i KH ın modeline gecirmesi lazım sonrasında VC panel.cfg den halledebiliriz.

Zaten IFDG - PSS merge kullandıgım icin VC olmaması beni fazla etkilemiyor acıkcası...

Image

TK828
drumex
Average User
Average User

Bir uçağın VC'i başka bir uçakta kullanılamaz.

Erick'in modelinde tek beğenmediğim, motorların yan profili. Onun dışında PMDG'nin 40000 poligonluk modeline karşı kendi modelinde yaklaşık 15000 poligon kullanmasına rağmen şekli şemali çok daha doğru. FDE'si bende biraz soru işareti. Uçak çıktığında Fraser ile beraber çalışmıyorlardı. Eski FFX'de olduğu gibi görsel trim problemi var mesela. Contact points da tam doğru ayarlı değil vs.

Yine de PMDG'ye tercih ederim (ediyorum da zaten).

quote:Denemeniz siddetle tavsiye olunur ozellikle de Selcuk Oral'ın yaptıgı livery gercekten harika. Bu ucakda bir de wing flex ozelligi var kim sever bilmiyorum ama benim cok hosuma gidiyor turbulansda falan gercekten cok guzel bir goruntu ortaya cıkıyor...
Güzel sözlerin için teşekkürler. Casablanca'yı kastediyorsun umarım çünkü onun dışındaki THY repaint'lerini (kendi boyadıklarımı kastediyorum) artık gözüm tutmuyor. Casablanca güzel oldu hakkaten. Paintkit üstünde çok uğraştım. Aynı paintkit'i eski Pegasus, SunExpress ve KTHY'ye de uyguladım, harika oldular. Bir ara yayınlarım onları da heralde. :)

Wing flex, genelde tekerleklere bağlı olanların aksine dinamik (ikinci sürüm DC-10'dan beri kullanıyor bunu Erick). Yine Fraser'ın yardımıyla (onun yazdığı XML kod ile) gerçekleşmiş bir özellik. Ben de çok seviyorum.

Bakınız bu da XML kod. :)

Code: Select all

fwt_wing_flex

(A:VELOCITY BODY Z, knots) 100 
			100

Image
Post Reply

Return to “Boeing Fleet”