Online uçuş ve yardımcı programlar hakkında güncel bilgiye denk gelemediğim için bu konuyu açtım
Bir çok fazla program ve kaynaktan bahsedilmesi benim gibi yeni başlayanların kafasını karıştıracağını düşünüyorum
Sİzden ricam online ve doğru bir şekilde uçuş gerçekleştirmek adına yardımcı program isimlerini ve varsa eğitim dökümanı paylaşmanız
Böylece eksik ve parça parça bilgi edinmek yerine daha sağlıklı bilgi almış olurum.
Birde airbus için hangi firmanın payware ürününü tavsiye edersiniz
Mesela teamspeak 2 , 3 kurdum bazı ip adreslerine bağlandım fakat ses yok sadece member join/left v.s. diyor
adres eu2.ts.ivao.aero bazen konuşanlar oluyor çok nadir ..
Siz hangi adresi tercih ediyorsunuz
İvap kurdum yükledim girince çalıştırıyorum fakat online bişi göremiyorum online yazmasına rağmen
Ben nasıl atc ile temas kurucam veya var mı yok mu bileceğim
Vaktini olan veya güncel bilgi kaynakları varsa lütfen yönlendirin beni
Son olarak gamespy ile anlaşma bitmiş sanırım fsx e oradan login olmuyorum , bu üyeliğe gerek var mıdır
Teşekkürler
Online uçuş ve yardımcı programlar
-
- Newbie
- Name: Erkan KIZILTEPE
- PID: 0000
- Vatsim ID: 1305759
- City: Istanbul
- THY2100
- Advanced Member
- Name: Armagan BURCU
- PID: 2100
- Vatsim ID: 973633
- City: Antalya
Merhabalar online uçuş bir oyun olmaktan ziyade bir simülasyon ve gerçekten zaman ve emek isteyen bir uğraştır bunu başta belirtmek isterim,
yazımı kısa tutmaya çalışacağım ve kendi tecrübelerimi ve bildiklerimi çok kısa aktarmaya gayret edeceğim.
Öncelikle şirketimiz IVAO değil VATSIM dünyasında uçuşlarını gerçekleştirmektedir bilginiz olsun.
Elimde ilk uçmaya başladığım zamanlarda baskısını alıp kütüphaneme koyduğum "ADIM ADIM ONLINE UÇUŞ" isimli eğitim dökümanımı sizin ve diğer talep eden arkadaşlar için cep telefonumla çekip dropbox'a yükledim
FSX için sp1 ve sp2 güncellemeniz mutlaka olsun, uçak bunun üzerine yüklenecek, uçak tipi olarak en güncel olan modeller PMDG 737-800 ve Aerosoft X Extended modelleridir.
bunlar için düzgün bir şekilde seyrüsefer yapabilmeniz adına AIRAC Database'i bu modellere uygun setup olarak uçaklardan sonra yüklemiş olmalısınız.
Online olmak için VATSIM'den aldığınız ID ve PASS'i gireceğiniz yani online olacağınız program FSINN,Squawkbox ya da en güncel ve popüler olan Vpilot programlarını google'dan basit bir aramayla bulup kurabilirsiniz fakat bundan önce FSUIPC diye küçük bir modulu kurmak zorundasınız yoksa bağlanamazsınız,free olarak google dan aratıp kurabilirsiniz.
Şirketimiz olarak Teamspeak 3 Serverımız mevcuttur adresi ts5.teamspeak3tr.net:2408 şifresi size özel mesaj olarak yollanacaktır.
ivap demişsiniz ivap IVAO serverları içindir VATSIM için gerek yoktur.Tecrübelerinizi ilerlettiğiniz günlerde vpilot livery matching konu başlıklı forum yazıma göz attığınızda nerede kullanacağınızı göreceksiniz.
Gamespy demişsiniz açıkçası oyunlarla alakalı bir uygulama olduğunu düşünüyorum ve konu ile ilgili bir bilgim mevcut değil bizler online olmak için VATSIM'den kullanıcı adı ve şifre alarak bu şifre ve kullanıcı koduyla Vpilot tarzı uygulamalara bu kodları girerek VATSIM'in sanal dünyasında online olarak gerçeğe en yakın uçuşlarımızı gerçekleştirmekteyiz.Zamanım az olduğu için çok hızlı yazdım eksik veya kafanıza takılan bir şey olursa tekrar yazın çekinmeden bilgisi ve zamanı müsait olan her arkadaşımız size seve seve yardımcı olacaktır hoşgeldiniz.
Saygılarımla.
yazımı kısa tutmaya çalışacağım ve kendi tecrübelerimi ve bildiklerimi çok kısa aktarmaya gayret edeceğim.
Öncelikle şirketimiz IVAO değil VATSIM dünyasında uçuşlarını gerçekleştirmektedir bilginiz olsun.
Elimde ilk uçmaya başladığım zamanlarda baskısını alıp kütüphaneme koyduğum "ADIM ADIM ONLINE UÇUŞ" isimli eğitim dökümanımı sizin ve diğer talep eden arkadaşlar için cep telefonumla çekip dropbox'a yükledim

FSX için sp1 ve sp2 güncellemeniz mutlaka olsun, uçak bunun üzerine yüklenecek, uçak tipi olarak en güncel olan modeller PMDG 737-800 ve Aerosoft X Extended modelleridir.
bunlar için düzgün bir şekilde seyrüsefer yapabilmeniz adına AIRAC Database'i bu modellere uygun setup olarak uçaklardan sonra yüklemiş olmalısınız.
Online olmak için VATSIM'den aldığınız ID ve PASS'i gireceğiniz yani online olacağınız program FSINN,Squawkbox ya da en güncel ve popüler olan Vpilot programlarını google'dan basit bir aramayla bulup kurabilirsiniz fakat bundan önce FSUIPC diye küçük bir modulu kurmak zorundasınız yoksa bağlanamazsınız,free olarak google dan aratıp kurabilirsiniz.
Şirketimiz olarak Teamspeak 3 Serverımız mevcuttur adresi ts5.teamspeak3tr.net:2408 şifresi size özel mesaj olarak yollanacaktır.
ivap demişsiniz ivap IVAO serverları içindir VATSIM için gerek yoktur.Tecrübelerinizi ilerlettiğiniz günlerde vpilot livery matching konu başlıklı forum yazıma göz attığınızda nerede kullanacağınızı göreceksiniz.
Gamespy demişsiniz açıkçası oyunlarla alakalı bir uygulama olduğunu düşünüyorum ve konu ile ilgili bir bilgim mevcut değil bizler online olmak için VATSIM'den kullanıcı adı ve şifre alarak bu şifre ve kullanıcı koduyla Vpilot tarzı uygulamalara bu kodları girerek VATSIM'in sanal dünyasında online olarak gerçeğe en yakın uçuşlarımızı gerçekleştirmekteyiz.Zamanım az olduğu için çok hızlı yazdım eksik veya kafanıza takılan bir şey olursa tekrar yazın çekinmeden bilgisi ve zamanı müsait olan her arkadaşımız size seve seve yardımcı olacaktır hoşgeldiniz.
Saygılarımla.
Armağan BURCU
ATPL(A)
Boeing 737-800
ATPL(A)
Boeing 737-800
-
- Newbie
Zaman ayırıp cevapladığınız için teşekkürler
İvap kullanmayı anladım biraz daha kurcalayınca fakat dediğiniz yöntemle vatsime geçeceğim vpilotla
Biraz gözlemlesem iyi olacak.
Linkteki resimleride tek tek kaydettim teşekkür ederim.
Anternatif destekleyici kaynaklar veya kullandığınız addon , siteleri bilmek isterim özellikle rota ile alakalı
Çoğu zaman a ile b noktasını dümdüz birleştirildiğinden pisti karşılayacak aproach olmuyor
Touch down sırası keskin dönmem gerekiyor : )
İvap kullanmayı anladım biraz daha kurcalayınca fakat dediğiniz yöntemle vatsime geçeceğim vpilotla
Biraz gözlemlesem iyi olacak.
Linkteki resimleride tek tek kaydettim teşekkür ederim.
Anternatif destekleyici kaynaklar veya kullandığınız addon , siteleri bilmek isterim özellikle rota ile alakalı
Çoğu zaman a ile b noktasını dümdüz birleştirildiğinden pisti karşılayacak aproach olmuyor
Touch down sırası keskin dönmem gerekiyor : )
-
- Newbie
Bişi daha sormak istiyoyorum course değeri runwayin headingideğil midir
Ltba için course 358 işe deneğimde nedense çapraz geçiyorum pisti
Yoksa ils yaklaşma öncesi pistin heading değerini de mi girmem gerekiyor
Ben 111.300 nav1 giriyorum gps den nav a geçiyorum course 358 localizer/off app/on yapıyorum
İzlediğim videolarda sadece bu işlemler ile 36r pistine iniş gerçekleştiriyorlar
Atladığım eksik olan bilgi nedir : )
Ltba için course 358 işe deneğimde nedense çapraz geçiyorum pisti
Yoksa ils yaklaşma öncesi pistin heading değerini de mi girmem gerekiyor
Ben 111.300 nav1 giriyorum gps den nav a geçiyorum course 358 localizer/off app/on yapıyorum
İzlediğim videolarda sadece bu işlemler ile 36r pistine iniş gerçekleştiriyorlar
Atladığım eksik olan bilgi nedir : )
-
- Newbie
Course değeri 358 doğruymuş
App basmadan önce localizer basılı olmayacak değil mi
dikey ve yatay 2 pembe denk gelene kadar sadece app basılı bekleyeceğim ?
App basmadan önce localizer basılı olmayacak değil mi
dikey ve yatay 2 pembe denk gelene kadar sadece app basılı bekleyeceğim ?
-
- Newbie
İls sinyalları belli açılılar ile pistin karşılayan uçaklara gönderildiğinden ben piste hep yanlış geliyormuşum
Önce gps ile rota ile gelip daha sonra nava geçmek gerekiyormuş
Günlerdir bu soruma cevap arıyordum belki başkalarına yardımcı olur.
Ayrıca elinde airbus tipine veya temel havacılık esaslarına ait dökümanı olan varsa paylaşabilir mi
Önce gps ile rota ile gelip daha sonra nava geçmek gerekiyormuş
Günlerdir bu soruma cevap arıyordum belki başkalarına yardımcı olur.
Ayrıca elinde airbus tipine veya temel havacılık esaslarına ait dökümanı olan varsa paylaşabilir mi
- THY4382
- Average User
- Name: Eren DOĞAN
- PID: 4382
- Vatsim ID: 1138236
- City: İstanbul
Erkan kaptan sanırım henüz payware dediğimiz ücretli bir uçak kullanmıyorsunuz. forumlarda ücretsiz olarak sunulan ya da simulator de ki default uçakları kullanıyorsunuz.
http://www.youtube.com/watch?v=ONpgV6hipio (LTCG tranzon ILS landing)
http://www.youtube.com/watch?v=0KPqduWjax0 (LTBA ILS Landing) <<<< bu sayfalarda benimde ilk başladıgımda izlediğim bi kaç video var. aynı elemanın diğer videolarını da izle ve bi kaç pratikten sonra bir an önce ücretli uçaklardan birini kullanmaya başlamınızı tavsiye ederim, böylece bu hobiden daha çok keyif alacağınıza eminim.
http://www.youtube.com/watch?v=ONpgV6hipio (LTCG tranzon ILS landing)
http://www.youtube.com/watch?v=0KPqduWjax0 (LTBA ILS Landing) <<<< bu sayfalarda benimde ilk başladıgımda izlediğim bi kaç video var. aynı elemanın diğer videolarını da izle ve bi kaç pratikten sonra bir an önce ücretli uçaklardan birini kullanmaya başlamınızı tavsiye ederim, böylece bu hobiden daha çok keyif alacağınıza eminim.
-
- Newbie
Teşekkür ederim
Ayrıca fdr nin kullanıcı adı ve şifresi nedir
- THY4382
- Average User
- Name: Eren DOĞAN
- PID: 4382
- Vatsim ID: 1138236
- City: İstanbul
THY3061 wrote:siteye girişte kullandığınız kullanıcı adı ve şifre olması gerek
EKIZILTEPE wrote:Teşekkür ederim
PID numaranız kullanıcı adınız şifrenizse siteye girişte kullandıgınız şifreniz
Örnek benim kullanıcı adım thy4382 fakat PID numaram 4382
- artuncs
- Legend
- Name: Erhan M. ARTUC
- PID: 3578
- Vatsim ID: 1087117
- City: London
Erkan bey FDR kullanabilmek icin oncelikle Turkish Virtual pilotu olmaniz gerekiyor ve Turkish Virtual pilotu olabilmek icinde oncelikle bir sinavdan gecip basarili olmalisiniz. Daha sonra student pilot olarak ucuslariniza baslayabilirsiniz.
Eger boyle bir dusunceniz var ise ''membership@turkishvirtual.com'' adresinden uyelik talebinde bulunabilirsiniz.
Uyelik kurallarina assagidkai linklerden ulasabilirsiniz.
Saygilar
http://www.turkishvirtual.com/joinus.asp
http://www.turkishvirtual.com/procedures.asp?page=1
Eger boyle bir dusunceniz var ise ''membership@turkishvirtual.com'' adresinden uyelik talebinde bulunabilirsiniz.
Saygilar
Erhan M. Artuc
-
- Newbie
artuncs wrote:Erkan bey FDR kullanabilmek icin oncelikle Turkish Virtual pilotu olmaniz gerekiyor ve Turkish Virtual pilotu olabilmek icinde oncelikle bir sinavdan gecip basarili olmalisiniz. Daha sonra student pilot olarak ucuslariniza baslayabilirsiniz.
Saygilar
Teşekkür ederim açıklama için peki , sorular hangi kaynaktan çıkıyor
Önce okursam daha iyi olur benim için
-
- Newbie
Şuan ivap ile online uçuş gerçekleştirebiliyorum fakat hala çözemedim vatsim ile nasıl olacağını
vpilot FSINN veya Squawkbox tan herhangi birini kuruyoruzdeğil mi
Vpilot ile deniyorum benden simconnect kurmamı istiyor bazı izlediğim vieolarda IVAO mtl kurmam gerektiği yazıyor
Kur kaldır kur kaldır performans iyice düştü .
vpilot FSINN veya Squawkbox tan herhangi birini kuruyoruzdeğil mi
Vpilot ile deniyorum benden simconnect kurmamı istiyor bazı izlediğim vieolarda IVAO mtl kurmam gerektiği yazıyor
Kur kaldır kur kaldır performans iyice düştü .