İlk önce bu günlerde çok yaygın olan ve benimde keyifle uçurduğum Aerosoft Airbus serisinden başlayacağım diğer tüm ayarları yapıp kapımız açık şekilde FDR'ı başlattığımızda ışıkların konumu aşağıda gösterdiğim gibi olacak yani hepsi OFF

Yolcularımızı yükleyip uçuş bilgilerimizi girdikten ve kapılarımızı kapattıktan hemen sonra aşağıdaki resimde anlattığım hareketleri yapıyoruz.
1.işaretteki 3 ışığı yakıyoruz "Beacon,Wing,Nav&Logo" ardından Pushback ya da taksiye başladığımız an yani uçağımız harekete ilk başladığı an ve içerisindeki 3-5 saniyede en geç 2.gösterdiğim ışığı "Taxi" ışığını ON yapıyoruz ve Holding Point'e gidene kadar muhafaza ediyoruz.

Bekleme noktasına geldik ve piste girmek üzereyiz yapacağımız şey aşağıda resimde gösterdiğim gibi 1.ve 2. kare içindeki tüm ışıkları ON yapmak 2 kademeli olan Taxi ışığımızıda T.O yani kalkış moduna alıyoruz 2.kare içinde işaretlediğim yani tüm ışıklar en yukarıdaki konumda olacak hepsi bu,herhangi bir klavye tuşuna basmanıza gerek yok.

Kalkıştan sonra 7000-8000 Feet irtifada iken aşağıda gösterdiğim tüm ışıkları OFF konuma yani aşağıya alıyoruz.Uçuşumuzu yaptık alçalmadayız ve 10.000Feet'i alçalıyoruz yapacağımız tek hareket tırmanırken kapattığımız aşağıdaki ışıkları tekrar ON yapmak hepsi bu.(Taxi-T.O olan en sağ alttaki ışığı T.O'a ayarlıyoruz.

İnişimizi yaptık touchdown sonrası ilk 45 saniye içinde pisti terkedeceğiz ve pisti terk etmeden hemen önce aşağıda göstermiş olduğum 1.konumdaki ışıkları OFF yapıyoruz(Strobe 2 konumludur 2 kere indiriyoruz aşağı),kırmızı ile işaretlediğimi ise Taxi konumunda bırakıyoruz. bu şekilde full stop pozisyonuna kadar gidiyoruz.

Full stop noktamıza geldiğimizde parking brake set edip önce Taxi lights OFF yapıyoruz ardından,motorlarımızı kapatıp kapılarımızı açıyoruz ve kapılar açıldıktan sonra geri kalan 3 ışığımızı da kapatıyoruz ve FDR uçuş planımızı yolluyoruz ben bu şekilde hiç ceza almıyorum iyi uçuşlar olsun.Bu arada çok fazla Quality Score olayına kafanızı takmayın derim çünkü limitler öğrenmenizi ve yeni şeyler denemenizi kısıtlar bunu unutmayın tabi ki Tono atın demiyorum havada
