Upgrade önerilerinizi bekliyorum

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
THY4422
Senior Member
Senior Member
Name: Cuneyt ARSLAN
PID: 4422

Selamlar,
PMDG Fsx için 737 leri hizmete sununca artık fsxle uçmak farz oldu. Yaklaşık 1 aydır bilgisayarımda fsx kurulu. FPS ile ilgili sorunlarım var. Bir türlü online uçamıyorum. Sürekli bir şeyler hata veriyor ve özellikle scenery yükledeğim meydanlarda fps acınacak duruma düşüyor. Bunun için mümkün olduğu kadar az bütçeyle küçük takviyeler yapmak istiyorum. SP1 ve accelaration paketleri yüklü. Default uçaklarla default bölgelerde REX ve Fsglobal 2010 yüklüyken aldığım fps 30un altına pek düşmüyor. Fakat işin içine payware uçaklar ve sceneryler girince epey zorluyor
Sistemim,
AMD athlon II x4 640 3.0
4gb ddr 3 Volar ram
Powercolor HD3650 1gb, onboard hd3000 ile sli şekilde, 2.6 gb'a kadar. (sli olmasının işe yaramadığını malesef biliyorum :))
Psu sıradan 240wattlık bir psu.

Önce nerden başlamam gerekir sizce?
Ram takviyesi durumunda bir rami çıkarmam gerekir çünkü anakartta 2 ram slotu var ikisi de dolu.
Psu sizce performans düşüklüğü yapar mı?
İşlemcimi O/C yapmamın faydası olur mu risk nedir?

Şimdiden teşekkürler
THY3537
VIP Member
VIP Member
Name: Uğur BİLGİN
PID: 3537
Vatsim ID: 1084376
City: Ankara

Merhabalar,
Sizin sistemde bence eksik olan sey psu. Yeterli guc saglamasi cok zor bejde 400watt var ben buna ragmen 500 w lik bir psu almayi dusunuyorum. Ayrica fs globali de silip bir deneyin, bence o da sistemize buyuk olcude yuk getiriyor.
Keyifli ucuslar...
THY4752
Average User
Average User
Name: Hakan PALIOGLU
PID: 4752
Vatsim ID: 1101377
City: Istanbul

Hocam sistemde malesefki psu direk sizin fps sorununuzu asla cozmez. Psu tek basina sadece sistem stabilitesine etki eder hiza degil. Hiz icin 3 bilesen onemli islemci ram ekran karti butceye gore birkacini degismelisiniz uzulerek soyluyorum tam randiman almak icin pmdg i5 2500k oneriyor forumunda okudum tabi bu en az:)
THY4422
Senior Member
Senior Member

Dün gittim 500wattlık bir psu aldım. Ayrıca ekstra bir fan alıp kasayı da soğutuyorum. Tek artısı biraz daha sessiz çalışıyor olması :) Genel stabilite açısından mutlaka faydası olmuştur ama fsx için sanıyorum ciddi bir etkisi olmayacak. Uzun süreli uçuşlarda yarattığı problemi deneyemedim. Ama aldığım fps değerleri aynı. Darboğaz yaratan şey biraz da ekran kartı sanıyorum. Bir arkadaşın ekran kartıyla deneyip sonuca bakmaya karar verdim. Beklediğim etkiyi yine yapmazsa işlemci değişikliği şu anda büyük külfet getireceğinden böyle devam etmeyi düşünüyorum bir süre. İçimdeki arzuyu dizginleyemezsem de bi ara i7 bir makine toplayıp uzun bir süre bilgisayar mağazalarının önünden geçmicem :)
THY4752
Average User
Average User
Name: Hakan PALIOGLU
PID: 4752
Vatsim ID: 1101377
City: Istanbul

İşlemcin fena sayılmaz ama ekran kartı konusunda evet haklısın..En zayıf halka o gozukuyor... Yine de iyi bir masraf yapmadan FSX benim için kurulmayacak bir oyun.. Çunku görselliğe ve stabiliteye takık bir insanım :) bu da malesef i7 ile olacak bende aynı fikirdeyim senle...
THY4422
Senior Member
Senior Member

Ben de şu fsx yüzünden obsesyon tedavisi görmeye başlarsam yakında hiç şaşırmam. Bu akşam gittim bir fan daha aldım. Buz gibi oldu kasanın içi. Gel gelelim ekran kartı sıcaklığı yük altında 50 dereceden aşağı düşmüyor. İşlemci de 45 46 derece falan. Hayır bu kadar fanla FSX kurmama gerek kalmayacak, havalanan kasaya bi kuyruk tescil no bulmam gerekecek. Quake kasa intibak eğitimi de cabası :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
THY2724
Newbie
Newbie
Name: Dogukan DEMIR
PID: 4724
Vatsim ID: 1024315
City: Eskişehir

Cüneyt Bey yük altında aldığınız sıcaklık değerleri yeterince normal zaten örneğin Intel işlemcilerin maksimum sıcaklığı 100C derece.
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”