PMDG NGX ile ilk uçuşumu tamamladım

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
muratokay
Junior Member
Junior Member
Name: Murat Okay
PID: 1571

Bugün PMDG NGX'i bilgisayarıma kurup LTBA etrafında bir deneme uçuşu yaptıktan sonra online olarak LTBA-LTAC arasındailk uçuşumu yaptım.

Uçuş dinamikleri, kokpitteki detaylar, sesler, herşeyiyle süper bir uçak. Ama optimum performans elde etmek için iyi bir sistem şart. Bende i5 760 @ 2,8 GHz OC'ed to 3,8 GHz işlemci, 12GB RAM ve GTX460 ekran kartı var ve LTBA 2009 scenery'de 25-30 arası FPS alırken Active Sky'ı da açınca FPS'ler 15-20'ye indi. Yine de akıcı olduğundan uçulabilir durumda.
Uçuş dinamikleri manuel kullanırken çok zevk veriyor. Tutorial'da yazdığı gibi trim ayarı gerçek uçaktaki gibi ve FSX'teki diğer uçaklardan çok farklı. Trim yavaş sarıyor ve birden atlamıyor. Bu da uçağı trimleyip manuel uçurmayı çok zevkli hale getiriyor, ipek gibi yumuşacık uçuyorsunuz :)
A/P ile ilgili herhangi bi sorunum olmadı. LNAV bacakları düzgün takip ediyor. Asıl olay ise VNAV'da. FS9 versiyonunda alçalmada VNAV kullanmazdım çünkü çok absürd dalışlar yapardı. Bu uçuşta alçalmayı son yaklaşmaya kadar tamamen VNAV modunda gerçekleştirdim. VNAV modunda tam T/D noktasında inişe başladım ve hiç speedbrake kullanmama gerek kalmadı. Yüksek irtifada 1300 fpm lerde olan alçalma hızını alçalınca 2000'lere kadar kendi artırdı.

Sesler de çok iyi. Sanki her düğmeden başka bir ses geliyor gibi, motor sesleri çok gerçekçi.

Bu uçağı 3d panelle kullanmak lazım. Çünkü görüntü 2d paneldekinden çok daha gerçekçi. Yalnız 3d panelin hakkını vermek için Trackir şart çünkü overhead panelin her tarafına oturduğunuz yerden hakim olamıyorsunuz.

Sonuç olarak bugüne kadar FS için yapılmış en iyi addon olduğunu düşünüyorum. Ama Active Sky vs. gibi eklentilerle birlikte kullanılacaksa çok iyi bir sistem gerektiriyor.
Murat Okay
PID 1571
THY2100
Advanced Member
Advanced Member
Name: Armagan BURCU
PID: 2100
Vatsim ID: 973633
City: Antalya

alçalma ve VNAV olayını çözmeleri en sevindirici şey bence,ayrıca görsellikte ön planda tutulmuş seslerde başarılıymış tadından yenmez :) haydi sistemleri yenileyelim.
Armağan BURCU
ATPL(A)
Boeing 737-800
muratokay
Junior Member
Junior Member
Name: Murat Okay
PID: 1571

yalnız FlyTHY piloylarına kötü bi haberim var: İkinci uçuşumu yaptım ve recorder'da ışıklarla ilgili ikinci kez ceza yiyorum :)
Bu uçağın strobe ve beacon ışıklarını recorder algılamıyor...Onun haricinde herşey süper. Diyarbakır'a manuel VOR DME yaklaşması yaptım ve şu an zevkten dört köşeyim 8)
Galiba aşık oldum :inlove: :lol:
Murat Okay
PID 1571
THY910
Newbie
Newbie
Name: Ömer AYAN
PID: 910
Vatsim ID: 874269
City: Istanbul

FSX kullandığımdan PMDG 737 ile bir türlü uçamamıştım. merakla bekliyordum...programı indirdim fakat THY livery'sini sitesinden indirmeme rağmen livery manager ile bir türlü yüklüyemiyorum... (win7 kullanıyorum) bir çözüm öneren olur ise sevinirim... yoksa olmadık livery'ler ile uçmak zorunda kalacağım ki ağrıma gidiyor... şimdiden teşekkür ederim.

Sevgi ve saygılarımla
Ömer AYAN
PID :910
http://www.precisionmanuals.com/images/forum/800driver.jpg
artuncs
Legend
Legend
Name: Erhan M. ARTUC
PID: 3578
Vatsim ID: 1087117
City: London

Livery Manager programini yonetici konumunda calistirmaniz sart, aksi taktirde yuklemiyor.
Erhan M. Artuc
THY3746
Newbie
Newbie
Name: Atacan ERDAL
PID: 3746

livery manager da soldaki yüklü olan modellerden yüklemek istediğimiz livery e uygun olana bir sefer tıklıyoruz, sonra da ortadaki select livery to install tuşuna bastıktan sonra indirmiş ve zipten çıkarmış olduğumuz ptp uzantılı dosyayı gösteriyoruz. tamam deyince o kendisi hallediyor.
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”