İlk önce dün geceki uçuşumda başıma gelen bir olayla ilgili görüşlerinizi soracak, daha sonra online havacılıkta emekleme çağında bir üyeniz olarak sizlere birkaç sorunumu danışacağım.
1)Dün geceki Default 737-400 ile LTAC-LTAJ uçuşunda gerekli rotam için (en azından bildiğim kadarıyla) referans alabileceğim 3 adet VOR vardı: BUK, BAG ve GAZ. Ben kullandığım bu uçakla nizami rotada uçmak için VOR Navigation dan başka bir yöntem bilmiyorum.
YUCEL1A SID ini uyguladıktan sonra , BAG R-127 ile sırasıyla Erhan-Ratsi intersectionlarını (GPS in de yardımıyla) yakaladım ve farkına vardım ki GAZ VOR undan hala sinyal alamıyorum. Rotama devam edip GAZ ı geçtim ve LTAJ pistinden ILS sinyali de alamadığımı farkettim. Rotamı alternatifime çevirdiğimde aynı senaryo orda da tekrarlandı. Ben de (Chartlar sagolsun) Adana ya yönelerek uçuşumu bitirdim. Sizden sorum a)bu herkesin başına gelen birşey mi, b)FS2004 ün şakası mı, c) Aşağıda belirttiğim kurulu sistemimden kaynaklı bir sorun mudur?
2)Belli aralıklar ile uzun bir süredir FS2004 ile ilgilenmekle beraber Online uçuşlarım çok yeni ve dolayısıyla Sanal Havacılığın bu ciddi, düzenli ve harikulade zevkli ortamında emekleme dönemindeyim. FS ile online olabilmenin yanlızca klavyede hangi tuşlara basacağını bilmek değil, havacılık kurallarını büyük oranda kavramak olduğunu daha ilk günden farkederek vaktimin çoğunu uçarak değil okuyarak geçiriyorum (karımın hayretler içindeki bakışlarına muatab olarak

Bu bağlamda, mesajımın sonunda belirteceğim kurulu sistemim ve programlarımla (hepsini yeni aldım, ekonomim sallantıda

a) Malum bu işin olmazsa olmazlarından birisi görsellik. Kurulu programlarım ile optimum gorsel performansı nasıl sağlarım. (forumlarda genel kabul goren ustadların tavsıye ettıklerı ayarları yaptım ama hala ıstedıgım duzeyde degıl, sıstemıme uygun guncel onerıler olabılır mı)
b)Ozellikle pratık yapmak ıcın offlıne ucarken etraftaki trafıgın mumkun mertebe yogunlugu cok ıyı olur dıye dusunuyorum. Sızlerın denedıgı ve begendıgı , TR ıcı rotalarda ucan AI trafıkler nasıl olustururum, gereklı ayarlar nelerdır.
c)Default 737-400 ıle (Ilk hevesle PMDG NX ucaklar almıstım ama benım sevıyem ıcın uygun olmadıgına karar verdım, hangarda kuzu gıbı yatıyorlar

Bu soruları sormama neden -armut piş ağzıma düş mantığı- değil. Ama web de milyonlarca görüş var ve insan hangi tarafa yöneleceğini şaşırıyor. Flythy.org forumundaki bireylerin ciddiyet ve bilgilerini takdir ettiğim için sizin görüşünüzü almak istedim.
Soracağım soruların -Uçaklarda APP diye bi tuş varmış,basınca uçak kendi kendine iniyormuş, o tuş hangisi- seviyesinde olmamasına dikkat ettim,yine de basit olabilir ama malum

Teşekkür eder herkese iyi uçuşlar, sağlıklı günler dilerim.
GA-P67A-UD3-B3
ATI RADEON HD5750
I7 2600K 64bıt
KINGSTON DDR3 1600
2X WD 500GB SATA2 16MB 7200RPM RAID0 (Yanlış anlamayın RAID0 yapabilecek kadar bilgisayar bilgim yok, rica ettim IT deki arkadaşlar yaptılar

24 ınc Samsung HD
FS2004 9.1
FSUIPC
SQUAWKBOX
Flıght Recorder
Flıght Env
Ground Env
Actıve Sky
Actıve Camera