VATSIM üzerinde uygulanan EMERGENCY usullerine ilişkin küçük bir kuralı paylaşmak istiyorum.
An Air Traffic Controller has the right to refuse an emergency aircraft. In such situations, a pilot can either:
* Disconnect from the network
* Cancel the emergency and resume normal flight
VATSIM ortamında Bir ATC eğer trafik yoğunluğu müsade etmiyorsa deklare edilen emergency 'i kabul etmeme hakkına sahiptir.
Bu durumda pilot 2 yol izler
1- OFFLINE olur ve iner.
2- EMERGENCY geri alır ve normal uçuşa döner.
Burada emergency'nin usulünce deklare edilmesi gerekir kritik yakıt demek ya da bir motorum çalışmıyor demek emergency deklaresi değildir direk emergency deklare ediyoruz demeniz gerekir. (Bu konuda daha detaylı bilgi verecek arkadaşlarımz her zaman yazabilir)
ATC olarak emergency durumları keyif vericidir aslında. Her zaman karşınıza çıkmayan durumlardır.
Meydan kapatılır pistler emergency trafik için hazırlanır, radyo frekansı susturulur yerdeki tüm trafikler durdurulur, havadaki trafikler vektörlenerek emergency trafik için iniş hattı hazır hale getirilir.
Hatta o esnada tam yaklaşmaya giren bazı arkadaşlar "hocam ben arada hızlı inseydim misafir gelecek" falan da derler

Ancak bazı özel durumlarda etkinlikler gerçekten yoğun trafik yaşanan zamanlar ve yaklaşmadaki trafiklerin kolaylıkla vektörlenemediği etrafında mania olan meydanlarda ATC bunu kabul edemeyebilir. Bu diğer ve 1 den çok trafiklerin emniyeti açısındandır.
Bilginize sunulur.