Arkadaslar Merhaba,
Uzun suredir Flight Simulator X'de ILS ile yaklasimi cozmeye calisiyorum. Oncelikle asil sorumu sormadan once sunu sorayim, FSX de ILS ile yaklasim yapiliyormu?
Bildiginiz gibi mevcut airbus ve boeing ucaklariyla (herhangi bir addon yuklemeden) ucaga bilgi girisi yapamiyorsunuz. Babam gercek airbus pilotu olmasina ragmen, simulatorde ILS'i calistiramadik (Butun ayarlari yapmamiza ragmen, saniyorum ILS'e capture olmuyor, hava alani bilgilerini giremedigimiz icin). Ben Boeing 737-800 ile ucuyorum, eger ILS ile ilgili bilgisi olan varsa, beni bu konu ile ilgili bilgilendirirse cok memnun olurum.
Tesekkurler.
ILS Problemi
- hakan737
- VIP Member
- Name: hakan guven
- PID: 003
- Vatsim ID: 811602
- City: istanbul
son derece basittir, NAV1 frekansı olarak ILS frekansını girin. Mode control panelinde(yada otopilot panelnde ekranda olan) COURSE' kısmında localizer course değerini girin. (sanırım babanızın ezbere bildiği bazı frekanslar vardır, LTBA, LTAC LTBJ gibi ,onları deneyin.Elinizde chart varsa onlardanda deneyebilirsiniz)
Doğru birşekilde piste geldiğinizde otopilot panelinden APP tuşuna basarsanız ILS'e kendi kendine oturur. Bu esnada uçağın navigasyon sistemi GPS'de olmamalıdır! bu çok önemli yani GPS ile uçarak pisti karşılamaya geldiğinizde NAV aktif olmadığı için ILS'de çalışmaz. Mutlaka navigasyon mode seçeneğinin NAV'da olması gereklidir.
Doğru birşekilde piste geldiğinizde otopilot panelinden APP tuşuna basarsanız ILS'e kendi kendine oturur. Bu esnada uçağın navigasyon sistemi GPS'de olmamalıdır! bu çok önemli yani GPS ile uçarak pisti karşılamaya geldiğinizde NAV aktif olmadığı için ILS'de çalışmaz. Mutlaka navigasyon mode seçeneğinin NAV'da olması gereklidir.
Hakan"737"Güven
- THY3506
- Senior Member
- Name: Serdar ÖZDEN
- PID: 3506
- Vatsim ID: 1082637
- City: Ankara
Hakan hocama ek olarak değerli dostum kullanmak istediğiniz ils alçalması ile ilgili alçalma kartını elinize alınız ve gerekli prosedürü uygulayınız. Nav radyoda doğru frekansı girdiğiniz zaman son yaklaşma hattında suni ufkun solunda ve altında dikey ve yatay rehberleri görür ona göre alçalmaya devam eder veya App modda otomatik alçalmaya devam edebilirsiniz.
CPL (H) Bell-206/205 Sikorsky UH/60
CPL (A) Cessna 150/152/172
CPL (A) Cessna 150/152/172