Arkadaşlar 1 yıl kadar oldu FS'le tanışalı. O zamana kadar p4 1.8 işlemcili 256mb ramli 128 mb fx 5200 ekran kartlı bir sistemim vardı. İşi sevmeye başlayınca önce ram alıp 1gb yaptım sonra işlemci aldım P4 3.0 oldu. Daha sonra FX5500 256mb ekran kartı aldım. Online uçarken özellikle, slow motion geçioyodu herşey. Yine yetmedi 512mb bi ram daha aldım, değişmedi. Geçen hafta ati HD 2600 pro 512mb agp ekran kartı aldım. Yine pek değişen bişey olmadı. 2 gün önce de 1 gb daha ram aldım. Biraz önceki online uçuşum da pek farklı değildi. Şimdi P4 3.0, 2.5 gb ram, 512mb ekran kartım var ama hala kasmalar yaşıyorum. PMDG, REX ve squawkboxtan başka yama da kullanmıyorum. Bi de bizim recorder tabii.. Grafik ayarlarıyla da bin kere oynadım etki etmiyo. Muhtemelen işlemci hızım, aynı anda çalışmak zorunda kalan programların isteklerini karşılayabilecek durumda değil diye düşünüyorum. Tabi işlemci değiştirmek için anakart değiştirmem gerekecek, agp ve ddr 400 bi anakart da alınmaz artık, bu sefer ramler de ekran kartı da boşa çıkacak. Yani sıfırdan bir bilgisayar demek bu da. Öğrenci-müzisyen olduğumdan elime toplu para falan da geçmez. Bu yüzden hep yükseltme yoluna gitmek zorunda kaldım pcyi değiştirmek yerine. Bu özelliklerle benim kasılmalar yaşamam normal mi? Ya da bilinen bazı ayarlar vs.. var mıdır bunları aşabilmek için?? Yardımcı olursanz sevinirim
4422 Cüneyt Arslan
PC hala kasıyor hala kasıyor!! Fikirlerinizi bekliyorum.
- THY4388
- Junior Member
- Name: Mustafa KOSAR
- PID: 4388
- Vatsim ID: 1104709
- City: Kocaeli
merhaba kaptanım
bukadar yatırmdan sonra halen fs9 da kasıntı yaşıyorsanız bence daha fazla para harcamayın gidin 64 bitlik bir sistem toplayınve win7 64 bit bir işletim sistemmi kurun ben vista ve xp de sizin gibi problemler yaşıyordum aynı 2 çekirdekli bilgisayarıma "64 bit" desteklit i" win7 64 bit destekli versiyornunu kurdum üzerine fs9 ve ful grafik muhteşem oldu tavsiye ederim. iyi günler iyi uçuşlar
bukadar yatırmdan sonra halen fs9 da kasıntı yaşıyorsanız bence daha fazla para harcamayın gidin 64 bitlik bir sistem toplayınve win7 64 bit bir işletim sistemmi kurun ben vista ve xp de sizin gibi problemler yaşıyordum aynı 2 çekirdekli bilgisayarıma "64 bit" desteklit i" win7 64 bit destekli versiyornunu kurdum üzerine fs9 ve ful grafik muhteşem oldu tavsiye ederim. iyi günler iyi uçuşlar
Mustafa KOŞAR
Senior First Officer
Senior First Officer
- THY2100
- Advanced Member
- Name: Armagan BURCU
- PID: 2100
- Vatsim ID: 973633
- City: Antalya
hocam biraz daha sabredip keşke kökten değiştirseydiniz sistemi çaresi bu.bilgisayarın bir bileşeninin bile düşük çalışması otomatik olarak diğerlerinide aşağıya çeker.hard diskte dahil
Armağan BURCU
ATPL(A)
Boeing 737-800
ATPL(A)
Boeing 737-800
-
- Senior Member
- Name: Alper Oğuz
- PID: 0000
- Vatsim ID: 0000
- City: Istanbul
Cüneyt kaptan, FS9'un grafik ayarlarından detaylar olan pencerenin ekran görüntüsünü buraya koyabilir misiniz?
Bir de ATI Catalyst Center'da AA, AF ayarları ne durumda? İsterseniz Catalyst Center'ın da 3D bölümünün ekran görüntüsünü koyun..
İlk söyleyebileceklerim ise, işlemcinizin eski olması nedeniyle ufuk çizgisini yakına çekmeniz ve arazideki rastgele oluşturulan binaları (ayar penceresindeki adını hatırlayamadım) dense'te bırakmayıp normal veya low'a çekmeniz CPU açısından çok farkettirir.
Bir de ATI Catalyst Center'da AA, AF ayarları ne durumda? İsterseniz Catalyst Center'ın da 3D bölümünün ekran görüntüsünü koyun..
İlk söyleyebileceklerim ise, işlemcinizin eski olması nedeniyle ufuk çizgisini yakına çekmeniz ve arazideki rastgele oluşturulan binaları (ayar penceresindeki adını hatırlayamadım) dense'te bırakmayıp normal veya low'a çekmeniz CPU açısından çok farkettirir.
Alper Oğuz
THY1237
alperoguz at gmail nokta com
THY1237
alperoguz at gmail nokta com