Meğer REX (Real Environment Extreme) Neymiş Yahu!!!

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
THY3537
VIP Member
VIP Member
Name: Uğur BİLGİN
PID: 3537
Vatsim ID: 1084376
City: Ankara

Bugün Hüseyin abimle beraber onun makinaya FS2004 ü yeniden kuralım dedik. Bilmediğim bir şey daha öğrendim ki harika grafiklerle simulator u daha çekici hale getirdi. Resimde gördüğünüz grafikler aslında olduklarından biraz daha kötü görünüyor. Normalde kendi pc nizde olsa ne kadar güzel oldugunu o zaman anlarsınız :) Olanlar bilir.
Theme Setup kısmından butun grafiklere dair onlarca ayarlar mevcut. Kendi isteğinize göre değiştirebiliyorsunuz.

Teşekkürler Hüseyin abi :)

Image

Image

Image

Image

Image
Last edited by THY3537 on 23 Aug 2010, 00:33, edited 1 time in total.
morhan
Average User
Average User
Name: Mert ORHAN
PID: 4073

:clap: :clap: :clap: hocam görüntüler süper acaba REX bilgisayarda herhangi bir kasmaya neden oldu mu ? ekran kartını değiştirdim bende yüklemek istiyorum sistemim 1 gb ram 2.00 Ghz 512 MB GeForce 8400 ekran kartı
THY3537
VIP Member
VIP Member

FPS de herhangi bir değişiklik olmadı. Hatta biraz da akıcı hale geldi. ama 512mb kart sıkıntı yaratırmı bilmem. Bende Nvidia 9800 gtx var 1gb.
morhan
Average User
Average User
Name: Mert ORHAN
PID: 4073

REX olmadan peki grafik ayarlarını hangi ayarda oynamam gerekir hiç takılmaması için high ta LTBA scenerry de takılmalar yapıyor
THY3537
VIP Member
VIP Member

Nhancer ayarlarını yaparsan takılma olacağını zannetmem hocam. Google a Nhancer ayarları diye yazıp aratırsan Sanal Pilot forumunda çok güzel bir açıklama mevcut. Büyük faydası olur.
THY1789
Average User
Average User
Name: Serhan TUZEMEN
PID: 1789
Vatsim ID: 955320
City: Istanbul

Bu baslık altında sormak istedim.Desktop bilgisayara performans arttırmak için iki adet ekran kartı takabilmek mümkün mü?Yoksa birini çıkarıp daha iyi performanslı olanı takmak mı gerekir?Şimdiden teşekkürler.

serhan tüzemen
FLYTHY1789
THY3537
VIP Member
VIP Member

Bu soru biraz uzmanlık istiyor sanırsam. Öncelikle anakartın destekler mi, ardından ekran kartın uyumlu mu? sonrasında maliyet etkinlik hesabı... sen bunu bir bilene danış istersen :)
delimawi
VIP Member
VIP Member
Name: İlker Değirmencioğlu
PID: 2445
Vatsim ID: 1011091
City: Istanbul

serhan wrote:Bu baslık altında sormak istedim.Desktop bilgisayara performans arttırmak için iki adet ekran kartı takabilmek mümkün mü?Yoksa birini çıkarıp daha iyi performanslı olanı takmak mı gerekir?Şimdiden teşekkürler.

serhan tüzemen
FLYTHY1789
Mümkün ancak kartların aynı olmaları gerekiyor. SLI (NVidia) yada Crossfire (ATI) denilen teknoloji ile mümkün. Anakartın da desteklemesi gerekiyor. Ben denedim, ama çok da tavsiye edemeyeceğim, en azından bu hobi için biraz lüks bir uygulama. Toplam performans x2 olmuyor, daha düşük oluyor. Onun için kaliteli ve pahalı tek kart tavsiye ederim. Ayrıca ekran kartına çullanmadan önce sisteminizin ve özellikle harddisk performansınızın iyi olduğuna emin olun.
FlyTHY IT Manager
THY3683
Average User
Average User
Name: Dinc Mor
PID: 3683

Benimde yaptıgım araştırmalarda FSX için özellikle konuşursam ekran kartı gücünden çok işlemci ve ram belleklerinizin miktarı önemli.

Ekran kartı yükseltmesinde bazen 3-5 fps bile artırım alamaz iken, iyi bir işlemci yükseltmesinde çok daha iyi performanslar elde edebiliyorsunuz.

İki ekran kartı uygulamasına gelince CF veya SLI yapmanın bence FSX için avantajı gerçekten çok düşük..

İlk tercihinizi işlemci, bellek artırımı ve daha sonra ekran kartı yükseltmesi olarak düşünürseniz daha rahat olur düşüncesindeyim.

Eğer birden fazla monitör kullanıyor iseniz ve evinizde mevcut yedek ekran kartı var ise, ve diyelim ki bunlar aynı chipset üreticisine ait ise, örneğin ikiside ATI veya ikiside nVidia ise, bunları aynı anda takıp, herhangi bir SLI veya CrossFireX modülü kullanmadan birbirinden bağımsız çalıştırabilirsiniz.

Bu durumda hangi monitör hangi ekran kartınıza bağlıysa onun performansı ile çalışacaktır. Eğer 2-3 ekran kullanıyorsanız, örneğin büyük ekranınızda simulator açıkken küçük ekranınızda Squawkbox, FFR, ActiveSky, MSn, Skype, Explorer. gibi diğer kullandığınız uygulamaları kullanarak, Simulator için ayırdığınız ana ekran kartı'nın yükünü azaltabilirsiniz.

Dediğim gibi elinizde yedek var ise takıp değerlendirmeyi deneyin (tabi yedek monitor var ise veya çiftli kullanıyor iseniz)

Ancak sıfırden birşeyler bakıyor iseniz, ilk tavsiyem işlemci ve bellek artırımı üzerine. Sonra ekran kartı.

Umalım da ne zaman çıkacağı belli olmayan yeni FLIGHT SIMULATOR'umuz adam gibi grafik motoru koyarlarda işini ekran kartı üzerinden yapar bizde böyle köşeli görüntü almamak için 40 takla atmaya çalışmayalım. :x
artuncs
Legend
Legend
Name: Erhan M. ARTUC
PID: 3578
Vatsim ID: 1087117
City: London

Bir hevesle iki sene once yeni aldigim bilgisayarimin graphic kartlarini X2 nvidia GForce 8800 ultra ile kartlarin ilk ciktigi hafta degistirdim. 2 dev gibi kartlari pc ye takip Sli icin settingsleri ayarlayip NHancer ilede destekledikten sonra daha ilk anda buyuk sok yasadim, maalesef Sli, sistemi daha fazla yavaslatmaktan oteye gitmedi. Iki ay hic durmadan her yolu deneyerek, fraps gucunu Sli aktif iken artirmak mumkun olmadi.

Su anda bile iki kart takili ama Sli aktif etmeden kullaniyorum. Burada sormak istedigim tek monitor kullaniyorum ve ikinci kart hic bir isime yaramiyor ve takili durumda, bu sekilde ikinci kartin takili olmasi hala bir guc yiyerek sistemi ve fps yavaslatmasi mumkunmu? acaba ikinci karti cikartsam daha fazla performans alabilirmiyim? bununla birlikte iki karti birbirine bagliyan koprulerin de hala iki karti birbirine bagliyor olmasida etki edermi.

Saygilar

Window Vista Home Premium, Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q 6600 @ 2.40Ghz 4.00 Gb RAM, NVidia GForce X2 8800 Ultra
Erhan M. Artuc
THY3683
Average User
Average User
Name: Dinc Mor
PID: 3683

Erhan kaptanım öncelikle selamlar,

Eğer ki SLI modunuz aktif degil ise ve ikinci kartınızı kullanmıyor iseniz, kesinlikle bir yarar sağlamaz. Ekstradan güç tüketir teoride eğer işlemcinize darboğaz yaparsa fps'nizi düşürdüğünü söyleyebiliriz ancak Flight Simulator zaten kartın grafiksel olarak hakkını vermediğini düşünürsek bu biraz teoride kalıyor çokta önemli degil ancak kullanmadığınız kartın yarar sağlamayacağı aşikar, o yüzden en azından güç tüketimi açısından çıkarmanızda veya kullanıp değerlendirmenizde fayda var. :D

Kartın SLI ayarlarının yapılmadan köprüsünün takılı olması bildigim kadarı ile bir anlam ifade etmiyor, en yeni i7 işlemci takılabilicek anakartlarda artık donanımsal SLI olmaya başladı ancak sizin kullandığınız Q6600 işlemcinin LGA775 anakartında böyle bir durum oluşcağını sanmıyorum. Bana göre orada köprünün takılı olması herhangi bir anlam ifade etmiyor siz işletim sisteminde SLI açmadıktan sonra.

Sonuç olarak SLI yapmanın çok fazla performans katmadığını FS bazında okumuştum ancak sizin dediğiniz kadar hiç bir işe yaramadığı kısmına pek katılmıyorum, 100% olmasa bile en azından %20, %25'in üzerinde bir rahatlama almanız gerekirdi.

Son olarak eğer ikinci kartınızı kullanmıyor iseniz çıkartın veya SLI açıp kullanın, boş durmasının hiç bir faydası yok. 8)

Saygılar.
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”