merhaba arkadaşlar
pazar günkü chekride öncesi 2 tane sorum var yardımlarınızı bekliyorum
1- mesela ground bana clearence verdiğinde YAA1K ayrılışı verdi kalkıştan sonra APP nin beni yönlendirir mi yoksa planlandığı gibi mi devam edilir?
2- chekcaptain ile irtibatı nasıl sağlayacağım ?
saygılar
chekride öncesi 2 soru
-
- Senior Member
- Name: Özkan SESEN
- PID: 3549
- Vatsim ID: 1084772
- City: Istanbul
1- SID verildiyse kalkışa müteakip uygulamaya başlarsın. Ama bu demek değildirki Vector talimatı gelmeyecek. ATC nin kontrol ettiği havasahasında trafik durumuna göre ayrım yapabilir ya da kalkışdan sonra DCT verebilir. Hazırlıklı olmanda yarar var.
2.Uçuş anında bahsediyorsan geçilmiyor.
Saygılar.
2.Uçuş anında bahsediyorsan geçilmiyor.
Saygılar.

- THY410
- Officer
- Name: Batu Demir
- PID: 410
- Vatsim ID: 842060
- City: İzmir
Merhabalar,
Özkan kaptan gerekli açıklamayı yapmış zaten. 2. sorunuza ek olarak en geç önümüzdeki haftasonu checkride kaydı yaptıran kaptanlarımıza bir pdf dosyası gönderilecek ve bu dosyada check kaptanınızın iletişim bilgileri yer alacak. Ayrıca check kaptanınızla ne zaman irtibata geçmeniz gerektiği ve alanda ne zaman hazır bulunmanız gerektiği gibi bilgiler de yer alacaktır. Brifing için SKYPE kullanıyoruz. Bunun için bilgisayarınızda SKYPE programının yüklü olması gerekiyor. Sınava girecek arkadaşlara şimdiden başarılar diliyorum
Özkan kaptan gerekli açıklamayı yapmış zaten. 2. sorunuza ek olarak en geç önümüzdeki haftasonu checkride kaydı yaptıran kaptanlarımıza bir pdf dosyası gönderilecek ve bu dosyada check kaptanınızın iletişim bilgileri yer alacak. Ayrıca check kaptanınızla ne zaman irtibata geçmeniz gerektiği ve alanda ne zaman hazır bulunmanız gerektiği gibi bilgiler de yer alacaktır. Brifing için SKYPE kullanıyoruz. Bunun için bilgisayarınızda SKYPE programının yüklü olması gerekiyor. Sınava girecek arkadaşlara şimdiden başarılar diliyorum

Batu Demir
ATPL(Frozen)-B737
ATPL(Frozen)-B737