chekride öncesi 2 soru

Help Center For New Turkish Virtual Pilots. Questions about connection, online flying, and training.
Post Reply
morhan
Average User
Average User
Name: Mert ORHAN
PID: 4073

merhaba arkadaşlar

pazar günkü chekride öncesi 2 tane sorum var yardımlarınızı bekliyorum

1- mesela ground bana clearence verdiğinde YAA1K ayrılışı verdi kalkıştan sonra APP nin beni yönlendirir mi yoksa planlandığı gibi mi devam edilir?

2- chekcaptain ile irtibatı nasıl sağlayacağım ?

saygılar
THY3549
Senior Member
Senior Member
Name: Özkan SESEN
PID: 3549
Vatsim ID: 1084772
City: Istanbul

1- SID verildiyse kalkışa müteakip uygulamaya başlarsın. Ama bu demek değildirki Vector talimatı gelmeyecek. ATC nin kontrol ettiği havasahasında trafik durumuna göre ayrım yapabilir ya da kalkışdan sonra DCT verebilir. Hazırlıklı olmanda yarar var.

2.Uçuş anında bahsediyorsan geçilmiyor.

Saygılar.
Image
THY410
Officer
Officer
Name: Batu Demir
PID: 410
Vatsim ID: 842060
City: İzmir

Merhabalar,
Özkan kaptan gerekli açıklamayı yapmış zaten. 2. sorunuza ek olarak en geç önümüzdeki haftasonu checkride kaydı yaptıran kaptanlarımıza bir pdf dosyası gönderilecek ve bu dosyada check kaptanınızın iletişim bilgileri yer alacak. Ayrıca check kaptanınızla ne zaman irtibata geçmeniz gerektiği ve alanda ne zaman hazır bulunmanız gerektiği gibi bilgiler de yer alacaktır. Brifing için SKYPE kullanıyoruz. Bunun için bilgisayarınızda SKYPE programının yüklü olması gerekiyor. Sınava girecek arkadaşlara şimdiden başarılar diliyorum :)
Batu Demir
ATPL(Frozen)-B737
THY3672
Average User
Average User
Name: Ilker Aksan
PID: 3672

Özkan kaptan çok açık şekilde yazmış benim de tavsiyem kalkış öncesi her zaman yaptığınız gibi MCP panelde HDG e pist doğrultusunu set etmeyi unutmayın :wink: Başarılar,iyi uçuşlar...
morhan
Average User
Average User
Name: Mert ORHAN
PID: 4073

göndereceğiniz maili bekliyorum... cevaplar için teşekkürler
Post Reply

Return to “Training Lounge”