Active Sky Evolution, FSUIPC, FFR, acil yardım
- THY3716
- Legend
- Name: Bahadir ALKES
- PID: 3716
- Vatsim ID: 1097118
- City: Istanbul
Arkadaşlar, bugün Active Sky Evo yükledim, ve heyecanla açmamı müteakip hiç bir şey algılamadığını ve hava durumunu yansıtmadığını gördüm. Active Sky v6 gayet güzel çalışıyordu oysa. Neyse yaptığım inceleme neticesinde FSUIPC nin FS2004 için en az 3.75 veya üstü olması gerektiğini tespit ettim. Benim FSUIPC versiyonu 3.73 Bu versiyonu kullanmamın sebebi ise sitemizin DOWNLOADS bölümünde FFR için en iyi FSUIPC olarak lanse edilmesi. Az önce Pete Dowson un sitesinden 3.98 i çektim fakat, gayet sorunsuz çalışan sistemimi berbat etmemek adına sizlere sorma ihtiyacı duydum. Hem belki başka kullanıcılara da rehber olabilir bu konu. Ne yapayım? 3.98 i install edersem FFR da sorun yaşar mıyım? Ya da başka bir versiyon mu tavsiye edersiniz? Kullandığım Sim : FS2004, halen Active Sky Evo ve Fs2004 kullananlar yardım ederlerse sevinirim. İkinci husus, ASE (Active Sky Evo) de hangi ayarları tavsiye ediyorsunuz ? Yani, min. cloud turbulence ne olsun vb. ayarları siz ne yaptınız? PMDG, Maddog, Level D gibi uçaklarımızda sorun yaratmasın sonra? Özellikle wake turbulance ı % kaç yapalım? Son olarak, bu wake turbulence online trafiklerin ardından oluşuyor mu? Keyifli uçuşlar...
Lead me, follow me or get out of my way !
- THY3716
- Legend
Tamamdır arkadaşlar, aramayın buldum
.
FS2004 kullanan, Vista sahipleri ;
Eğer Active Sky Evolution yükleyip kullanacaksanız, kullanmanız gereken FSUIPC : 3.85, internette var. FFR da da sorun yaratmıyor. 3.98 FFR ile çalışmıyor, type mismatch hatası verdiriyor. Keyifli uçuşlar...

FS2004 kullanan, Vista sahipleri ;
Eğer Active Sky Evolution yükleyip kullanacaksanız, kullanmanız gereken FSUIPC : 3.85, internette var. FFR da da sorun yaratmıyor. 3.98 FFR ile çalışmıyor, type mismatch hatası verdiriyor. Keyifli uçuşlar...
- THY157
- VIP Member
- Name: Selçuk POYRAZ
- PID: 157
Bahadır kaptan selamlar,
FS9, FSUIPC 3.75 ve ASE kullanıyorum. Ayrıca REX2'de yüklü sistemimde ancak REX'in weather engine'ını bir türlü çalıştıramadığımdan mecburen ASE kullanıyorum. Benim ASE ayarlarım aşağıdaki gibi, umarım işinize yara, bende sorunsuz çalışıyor.

FS9, FSUIPC 3.75 ve ASE kullanıyorum. Ayrıca REX2'de yüklü sistemimde ancak REX'in weather engine'ını bir türlü çalıştıramadığımdan mecburen ASE kullanıyorum. Benim ASE ayarlarım aşağıdaki gibi, umarım işinize yara, bende sorunsuz çalışıyor.

- Apollo
- Legend
- Name: Erdal ELMACI
- PID: 3195
- Vatsim ID: 1059183
- City: Ankara
Selçuk kaptanım ellerine sağlık.
Bu ayarlar iyi oldu en azından onca değişkeni bir ortalamaya getirmiş olduk sayende
Bu arada imzandan da alıntı yaptım güzelmiş teşekkürler.
Bu ayarlar iyi oldu en azından onca değişkeni bir ortalamaya getirmiş olduk sayende

Bu arada imzandan da alıntı yaptım güzelmiş teşekkürler.
Saygılarımla
Turkish vACC Enroute Controller (C1)
Whatever the weather,WE MUST MOVE TOGETHER
- THY3615
- Average User
- Name: K.Gürsel HAZAR
- PID: 3615
- Vatsim ID: 1090129
Ben de AS 6 kullanıyordum. Sistemi kasıyor diye, önerilerden de yola çıkarak önce ASE kurdum, rüzgar dahil hiç birşey yapmadığını gördüm, sonra REX kurdum, o da ".cfg" dosyasını nasıl oluyorsa bulamadı, henüz kuramadım ve ne yapıp yapmadığını anlayamadım. Sonuç olarak, AS 6'yı yeniden yükledim ve bir eski dost gibi geldi bana, sistemi kasmasına filan pek bakmadan kullanmaya çalışıyorum şimdilik...
- THY3716
- Legend
Selçuk Kaptanım, çok teşekkür ederim, zahmet edip uğraşmışsınız. Bundan sonra da ASE yi yeni kullanmaya başlayacak arkadaşlara da yol göstermesi açısından çok faydalı olmuş. Ayarlarımız çok büyük oranda aynı. en sadece farklı olarak minimum cloud turbulence ayarını %10 yaptım. Zira bugüne kadar bulut içerisine girip de sallanmadan çıktığım hiç olmadı. Onun için %0 olrak bırakmadım.
Gürsel Kaptanım, ASE yüklerken ben eski Active Sky mı kaldırmadım, zira farklı yerlere yüklüyor. ASE nizin tepki vermeme sebebi FSUIPC versiyonunuz olabilir, bana da aynısı olmuştu. Bir kontrol etmenizde fayda var. 3.75 altında olmamalıymış.
Tüm vpilot dostlarım, bu programı kesinlikle tavsiye ediyorum. Özellikle Maddog ile iyi bir ikili oluşturdular. Dün akşam antiice açmadığım için 2 motor birden stop etti. Turbulans efektleri çok iyi. Şimdi tek merak ettiğim şey wake turb. durumu. Bir gün ATC yokken birinizin kuyruğuna yapışıp kalkacağım haberiniz olsun. Keyifli uçuşlar...
Gürsel Kaptanım, ASE yüklerken ben eski Active Sky mı kaldırmadım, zira farklı yerlere yüklüyor. ASE nizin tepki vermeme sebebi FSUIPC versiyonunuz olabilir, bana da aynısı olmuştu. Bir kontrol etmenizde fayda var. 3.75 altında olmamalıymış.
Tüm vpilot dostlarım, bu programı kesinlikle tavsiye ediyorum. Özellikle Maddog ile iyi bir ikili oluşturdular. Dün akşam antiice açmadığım için 2 motor birden stop etti. Turbulans efektleri çok iyi. Şimdi tek merak ettiğim şey wake turb. durumu. Bir gün ATC yokken birinizin kuyruğuna yapışıp kalkacağım haberiniz olsun. Keyifli uçuşlar...
- Apollo
- Legend
- Name: Erdal ELMACI
- PID: 3195
- Vatsim ID: 1059183
ASE gayet güzel ayarları da iyi oldu. Bu aralar LTAI ve LTAC de meydanlara yakın bol türbülans var aman uçağı boş bırakmayın VNAV tam abrayamıyor bol cezanız olur:)
Saygılarımla
- THY3615
- Average User
- Name: K.Gürsel HAZAR
- PID: 3615
- Vatsim ID: 1090129
Teşekkürler Bahadır Kaptanım, onu bir deneyip bilgi vereceğim, sanırım 3.85 iş görecek.Gürsel Kaptanım, ASE yüklerken ben eski Active Sky mı kaldırmadım, zira farklı yerlere yüklüyor. ASE nizin tepki vermeme sebebi FSUIPC versiyonunuz olabilir, bana da aynısı olmuştu. Bir kontrol etmenizde fayda var. 3.75 altında olmamalıymış.
- THY3990
- Average User
- Name: Enis YENIBAYRAK
- PID: 3990
- Vatsim ID: 1118021
Yeni konu açmamak için buraya yazıyorum sorunumu.Önceden FS9 ile ActiveSkyEvolution otomatik olarak birbirine entegre oluyordu.Yaklaşık 5-6 gündür ActiveSky ı hiç bir şekilde FS9 ile birbirine entegre edemiyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler...
Teşekkürler...