fs2004 display menü hatası

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
THY2100
Advanced Member
Advanced Member
Name: Armagan BURCU
PID: 2100
Vatsim ID: 973633
City: Antalya

yeni bir windows xp kurdum driverlarını güncel şekilde kurdum dx i de güncelledim
fakat fs2004 kurup 9.1 update yaptığım halde.settings-display menüsünü göremiyorum.menüye girdiğimde yukarıda olması gereken hardware aircraft menüleride yok fs'i sildim ve tekrar yükledim ama nafile.safe mod da da çalıştırdım yinede menü gelmiyor.bilgisi olan varsa çok teşekkür ederim şimdiden... :x
Armağan BURCU
ATPL(A)
Boeing 737-800
silistreli
Senior Member
Senior Member
Name: Kisisel veri
PID: 3841
Vatsim ID: 1008925
City: Arnavutkoy

Armağancım; FS2004'te 9.1 patch yüklenmeden önce esas olan 4 adet dosyayı yedeklemek, çünkü bu patch sonrası bu dosyaların bozulduğu bir çok kişi tarafından yorumlanmış. Ney yazık ki seninde de ihtiyacın olan dosyalar bunlardan; "FS9.cfg, display.cfg, device.cfg ve terrain.cfg". Şimdi sende bu dosyalar yaz bozuldu, yada başka bir şey. Herkeste donanım farklılığı olduğundan sana bu dosyaları göndersek, .dll gibi yapıştırsan sorun çözümlenemez.

O yüzden tek bir yol var; sildim diyorsun ama geride bıraktığın dosyalar mevcut, bunlardan da kurtulman gerekiyor. Windows Xp'de bu dosyaların yeri :\Documents and Settings\<username>\Application Data\Microsoft\FS9\ altında yer alıyor. Bu klasör gizli olduğundan tabi sen bunu fark etmiyorsun. Önce FS2004 klasörünü sil, sonra bu uzantı altında kalan dosyaları sil ve kurulumu tekrar yap. Aslında temizlik esnasında künyeye kadar inmekte fayda var ancak burada senin bilgisayar bilgini tahmin edemediğimden pek yönlendirme yapmak istemiyor, herhangi bir yanlış dosya silinmesi sana çok zaman kaybettirebilir.

Patch i yüklemeden önce yukarıdaki 4 dosyayı bir yere kopyala, patchi yükledikten sonra bunlara ihtiyacın olacaktır.

Kolay gelsin :-)
THY2100
Advanced Member
Advanced Member
Name: Armagan BURCU
PID: 2100
Vatsim ID: 973633
City: Antalya

sorun bir formatta çözüldü :) ve bu oaly üzerine bir fıkra geldi aklıma

Bir bilgisayar mühendisi,bir elektrik mühendisi ve bir makine mühendisi arabayla yolculuk yapmaktadırlar. Bu arada araba bozulur.
Elektrik Müh :
- Kesin ateşleme sisteminde bir bozukluk oldu.
Makine Müh:
- Olur mu canım, kesin karbüratörde bir arıza var.
Bilgisayar Müh:
- Bir inip tekrar binelim, belki çalışır :rofl: :rofl:
Armağan BURCU
ATPL(A)
Boeing 737-800
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”