yükseltme sınavları

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
THY4388
Junior Member
Junior Member
Name: Mustafa KOSAR
PID: 4388
Vatsim ID: 1104709
City: Kocaeli

merhaba arkadaşlar

malum iyi kötü flythy de plotluğa başladık sizlerin hoşgörüsü ve anlayışıyla devam ediyoruz emeği olan herkese çok teşekkür ler

acak 30 yaşını aşmış ve lisede ingilizce dersine yarım dönem girmiş biri olarak :) aynı zamanda ünidede ingilizceden abisi sayeseninde muhaf biri olarak sınavların ingilizce olması benim için tam bir facia oluyor. bunun bir çözümü varmı? ben çeviri proğramı kullanıyorum ancak yalan yanlış çevirdiği için sorularıda haliyle çevapta yanlış oluyor. nihayetinde bu akşam abimin çevirisi ile sınavı geçtim. ancak abiyim havacılıktaki bazı terimleri bilmediği için yine yanlışlar oldu.

Örnek bir çözüm olarak sınavların türkçe versiyonu yüklense ve ingilice olarak girenlerin 120 sn veriliyorsa veya 15 soru soruluyorsa türkçe girenlere atıyorum 70 sn verilsin veya 30 soru sorulsun olmazmı acaba diye düşünüyorum......

havanız rüzgarsız ufkunuz açık pistiniz boş olsun:)
herkeze iyi uçuşlar
Mustafa KOŞAR
Senior First Officer
THY3549
Senior Member
Senior Member
Name: Özkan SESEN
PID: 3549
Vatsim ID: 1084772
City: Istanbul

Bu konu aylar öncede hararetli bir şekilde tartışılıyordu. Sınav haricinde bağzı önemli eğitim dökümanlarında türkçeye çevrilmesi gibi çalışmalar olacağı söylendi ama şuan sıralamanın ne denli gerisinde bilemiyoruz.Onun haricinde kaptanlarımızın döküman güncellemesi dışında bir gelişme olmadı.Bende sınavlarımı sizin yönteminize benzer şekilde uyguladım..Sınavda ne soruldu diye sorarsanız hiç birşey hatırlamam. Türkçe olsa idi ve çözülen testi tekrar sınavı geçtikten sonrada görebiliyor oysa idik, hangi sorulardan sorumlu tutulmuşuz tekrar geri dönüp bakabilme şansımız olurdu.

Saygılar.

Edit: İmla
Image
delimawi
VIP Member
VIP Member
Name: İlker Değirmencioğlu
PID: 2445
Vatsim ID: 1011091
City: Istanbul

Benim şahsi fikrim, sınavların Türkçe yapılmaması yönünde.
Ayrıca sınavlar sonrasında, hata yapılan yerlerin kullanıcılara vurgulanması gerekliliğine katılıyorum.
Bu konuda bazı projelerimizde sürmekte.
FlyTHY IT Manager
THY4292
Senior Member
Senior Member
Name: Hakan DAGHAN
PID: 4292
Vatsim ID: 1134887
City: İzmir

Bende sınavların ingilizce yapılması taraftarıyım.Sınavlar nedeniyle unuttuğum birçok kelimeyi tekrar hatırladım.Yaş 43, valla lise talebesi gibi hazırlandım sınava.Oğlum lisede, Efe Kaptan baya taıldı bana, ama nacizane tavsiyem sınavın sorularını ekran görüntüsü alarak WORD'e yapıştırmak daha sonra soruların doğru cevaplarını tespit için çok faydalı.
Metar
havacılık kodları,
Chart okuma,
Kule konuşma ve sınavda çıkan konuların internetten araştırınca hem ingilizce açıklamalı, hem de türkçe açıklamalı 70 - 100 sayfaya yakın elimde döküman birikti.

Ama yine de Eğitim bölümümüzde yer alan notları update edilmesinin yararlı olacağı kanaatindeyim.

Selamlar,
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”