LH Simulations
- THY3558
- Junior Member
- Name: Suleyman TUNA
- PID: 3578
- Vatsim ID: 1086585
- City: İstanbul
Filomuzda birtane bile prop yok. Böyle şeyler gördükçe,dile getirdiğim ve yalnız kaldığım bazı önerilerim aklıma geliyor. THY markasını temsil ediyoruz ama THY nin geçmişte kullandığı Viscount ve DC-3 gibi uçakların hiçbiri filomuz envanterinde yok. Hangi konu hatırlamıyorum ama biryerde THY nin filosunda bulunmadığı için bir (hangisi hatırlamıyorum)uçağın filo kapsamına alınamayacağından bahsediliyordu. Lakin THY filosunda yokken, bizde777 mevcuttu. Hala 747 yokken biz kullanıyoruz. Ama nedense THY nin geçmişte kullandığı, tüm dünyada özel bir yeri olan DC-3 ler filomuzda mevcut değil. Böyle küçük,sıradışı yerlere gitmek, visual yaklaşmalar yapmak gerek diye düşünüyorum. Bu konu daha da çeşitlendirilebilir. Örneğin FLYTHY bünyesinde alt oluşumlar yaratılabilir. Herkesin bildiği gibi en yüksek üye sayısına sahip VA FLYTHY olduğuna göre, 200 küsür pilot ile neler yapılır neler... Dardanel Flying Clup, bu konuya güzel bir örnek sanırım. Bukadar yazdım bari birde öneri atayım ortaya; 707,727, 737-100/200 gibi uçaklar "Classic Airliner" sınıfında bir çatı altında toplanıp,forumda bir başlık altında toplanabilir. Prop olarak (hepsi THY de kullanılmıştır); ju-52, DH89-Dragon Rapide, DH-114 Heron2B, DC-3/C-47, VICKERS VISCOUNT 794D, FOKKER F-27 gibi uçaklar "Retro Airliner" gibi janjanlı bir isimle bir çatı altında toplanabilir. Hepsi birden olmasada enazından F-27, viscount, C-47 olsa gene yeter. Birsürü VA var ve hepsi yüksek irtifalarda aynı uçaklarla aynı şeyi yapıp duruyorlar. Bakalım busefer ilgilenen olacakmı.
- THY4422
- Senior Member
- Name: Cuneyt ARSLAN
- PID: 4422
Çok doğru hocam, göklere baktığımızda zaten sadece FL300lerin üzerinde uçan jetler görmüyoruz. Bahsettiğiniz türde uçaklarla küçük meydanlarımıza zevkli yaklaşmalar yapabiliriz. Yurdumuzu daha yakından tanıyabiliriz. İşin heyecan tarafı artar en azından