Flight Recorder ve FS2Crew

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
THY849
Rookie
Rookie
Name: Ali GUZEL
PID: 849
Vatsim ID: 867985
City: Nigde

Merhaba ;

Makinama FS2Crew 2010 Voice Commander Kurdum. Güzel çalışıyor (FS2Crew). Ama Flight Recorder Arrival 'da landed den sonra ya ilerlemiyor. Gate geldim, motorları kapattığım halde hep Landed de kalıyor ve ben sağ salim vardığım halde uçuşu üçüncü defadır cancel ediyorum.

Bu durum fs2crew kurduktan sonra oldu. Öncesinde böyle bir durum yoktu.

Bilinen bir sorun mudur? Tedavisi mümkünmüdür?

Lütfen fs2crew kullanma demeyin :( . Çok güzel bir çalışma.
silistreli
Senior Member
Senior Member
Name: Kisisel veri
PID: 3841
Vatsim ID: 1008925
City: Arnavutkoy

Ali Kaptanım bahsettiğiniz programı bir kere kullandım daha sonralar nedense açmadım ama acaba siz indikten sonra ve kapıya yanaştıktan sonra fs2crew'un prosedürlerini tam yerine getiriyormusunuz? acaba atladığını veya gözünüzden kaçan bir unsur olabilirmi? Çünkü forumda daha önce bununla ilgili bir hata bildirimi eğerki dikkatimden kaçmadı ise bildirilmemiş.
THY849
Rookie
Rookie

Bende aradım forumda ya yok yada bulamadım.Tam manası ile yapamıyorum ama shutdown, scurity prosedürlerini checklistlerini filan yapıyorum. FS2Crew de öncekiler tammış gibi söylediklerimi yapıyor. Yani fs2crew tarafında bi problem yok gibi görünüyor.

FR de ise At Gate bile yazmıyor. FR'de sadece Landed yazıyor.
THY3683
Average User
Average User
Name: Dinc Mor
PID: 3683

ne işe yarar bu FS2Crew ? Voice commander olayını merak ettim? FSX de çalışır mı?
THY849
Rookie
Rookie

Hocam ,

Basitçe atlatmak gerekirse, Bütün checklistleri onunla yapıyorsun. Uçağa ilk bindiğinde bütün testleri o yapıyor. Verdiğin bazı komutları icra ediyor. Mesela HDG320 dediğinde o bunu icra ediyor veya speed 290 dediğinde uçağın hızını o artıyor. vs vs.
Bütün buları sesle yapıyorsun. Text kullanmıyorsun.

Ayrıca sitesinde www.fs2crew.com.

Saygılarımla.
THY849
Rookie
Rookie

Evet dördüncü denemede, freni iki kere yapınca at gate yazıyor ve uçuşu sonlandırıyor. Yani sorunu çözdüm.

Bilginize..
Apollo
Legend
Legend
Name: Erdal ELMACI
PID: 3195
Vatsim ID: 1059183
City: Ankara

Ali kaptanım kulağa hoş gelen bir programmış.
Siz de yeni kullanıyorsunuz sanırım.
Biraz kullandıktan sonra bizimle tecrübenizi paylaşırsanız sevinirim.

Bunu da seyrettim gayet güzel HDG ALT SPD kumandası flap gear vb kumandaları sesle verebiliyorsunuz sanırım.

http://www.youtube.com/watch?v=pfv0uxjVPGQ

Eğer tüm bunları sorunsuz yapıyorsa gerçekten harika gibi.

Hangi kumandaları voice gerçekleştirdiğine dair bir liste var mı?

Bir de bunu test edebilecek bir demo var mı? Sitesine baktım göremedim...
Saygılarımla
Turkish vACC Enroute Controller (C1)
Whatever the weather,WE MUST MOVE TOGETHER
THY4382
Average User
Average User
Name: Eren DOĞAN
PID: 4382
Vatsim ID: 1138236
City: İstanbul

THY849 wrote:Evet dördüncü denemede, freni iki kere yapınca at gate yazıyor ve uçuşu sonlandırıyor. Yani sorunu çözdüm.

Bilginize..
aynı sey benimde basıma geliyodu sans eseri bende el frenini cekmistim elim yanlıslıkla "." tusuna gitti tekrar el frenini cekince at gate yazdı. sans eseri bulmustum ama baya bi canım sıkmıstı :)
THY849
Rookie
Rookie

Erdal Kaptan ;

Demosunu bende aradım. Fakat yok. Sitesinde de yok. Ancak video görüntülerinden izliyebildim. Şu an aldığıma memnunum.

Komutların bazılarını içeren bir pdf dökümanı ektedir. Komutlarda yazmadığı bazı işleride yapıyor. Mesela Trans Altitude lerde yapılması gerekenler gibi.

Program online active ediliyor. Yani kırığıda yok.

Bilginize.

Dosya : http://rapidshare.com/files/350626220/Komutlar.rar.html
Apollo
Legend
Legend
Name: Erdal ELMACI
PID: 3195
Vatsim ID: 1059183
City: Ankara

Ali kaptanım teşekkürler.

Komutları inceleyince yani neredeyse checklisler kapsamında ve dışında tüm MCP voice kumanda edilebiliyor gibi.
Gerçektan çok faydalı ve güzel bir prıograma benziyor.

Konuyu uzatmak olacak ama almadan önce sizden biraz daha bilgi alayım istiyorum.

PMDG ile orjinallik açısından sorun olur mu?
FO nun Voice cevap vermesi vb de gecikme oluyor mu?
Komutu algılamadığında FS çalışmasını etkileyecek bir duraklama vb oluyor mu?
En genel soru olarak sizin online FS kullanımınıza herhangi bir olumsuz etkisini (takılma kilitlenme ) gördünüz mü?
Bu program ram kapsamında çok aşırı bir yüklenme yapıyor mu?
Kaç a nereden aldınız? Kendi sitesinde 20euro (Kendi sitesi mi simmarket mi? vb)
Aldığınız bu versiyon mu? FS2Crew 2010: PMDG 737 Voice Commander Edition for FS9

Cevaplar için teşekkürler.
Saygılarımla
Turkish vACC Enroute Controller (C1)
Whatever the weather,WE MUST MOVE TOGETHER
THY849
Rookie
Rookie

Erdal Kaptan ;

Sırası ile cevap vereyim ;

PMDG ile orjinallik açısından sorun olur mu? : Zaten PMDG için yazılmış bir program. Sorun olmuyor.

FO nun Voice cevap vermesi vb de gecikme oluyor mu? : Cevap vermek gecikmesi sadece sizin teleffuzunuza bağlı. Eğer tam olursa bir gecikme olmuyor.

Komutu algılamadığında FS çalışmasını etkileyecek bir duraklama vb oluyor mu? : Komutu algılamadığına ona verdiğiniz komutu siz yaparsanız bir sorun olmuyor. Ama komutu düzgün verirseniz algılamama olmuyor.

En genel soru olarak sizin online FS kullanımınıza herhangi bir olumsuz etkisini (takılma kilitlenme ) gördünüz mü? : Makinada hiç bir takılma , lag , kasılma vb. bir sorun olmadı. Ama bu benim makinamın güçlü olmasından olabilir. Onu bilemem.

Bu program ram kapsamında çok aşırı bir yüklenme yapıyor mu? Bir fark oluşturduğunu görmedim.

Kaç a nereden aldınız? Kendi sitesinde 20euro (Kendi sitesi mi simmarket mi) : Kendi sitesinden aldım 42. TL tuttu. (söylemesi ayıptır) Hemen bir download linki ile size bir aktivasyon kodu gönderiyor.

Aldığınız bu versiyon mu? FS2Crew 2010: PMDG 737 Voice Commander Edition for FS9 : Evet. Zaten pmdg nin FSX versiyonu yok. (Bildiğim kadarı ile)

Kurarken sadece takıldım ki benden kaynaklı. Mail attım ve çok çabuk ilgilendiler. Hemen olması gereken fakat onları bağlamayan güncel dosya gönderdiler.

Umarım yardımcı olmuşumdur.

Selamlar.
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”