Arkadaşlar;
PMDG 747 ile LTBA 06 ya biraz önceki inşime mütakip PAPA dan pisti terkedeceğim an Crash oldum.. ne olmuş olabileceğine de şuan aklım ermiyor..
(Sayın Gökhan bayraktar'ın scenerysinin problemsiz çalışan updateli hali mevcut)
Şimdi tekrar iki deneme yaptım. Birinde yine oldu, birinde olmadı. İyice kafam karıştı.. Daha önce bu sorunu yaşayan oldu mu?
PMDG 747 LTBA RWY06 Crash sorunu
-
- Newbie
- Name: ilter KAHRAMAN
- PID: 4119
Oytun Hocam;
Aynı sorunu ben de 2 gündür yaşıyorum. Ben 24 ve 36R pistlerine yaklaşırken crashed oldum. Birinde 747 çarptı şeklinde gösterdi ikincinde ise arkamdaki 737-800 çarptı gibi gösterdi. Ne olduğunu anlamadım. Kars'tan başlayan uçuşum 2 defa crashed ile noktalandı.
Aynı sorunu ben de 2 gündür yaşıyorum. Ben 24 ve 36R pistlerine yaklaşırken crashed oldum. Birinde 747 çarptı şeklinde gösterdi ikincinde ise arkamdaki 737-800 çarptı gibi gösterdi. Ne olduğunu anlamadım. Kars'tan başlayan uçuşum 2 defa crashed ile noktalandı.
-
- Average User
- Name: Selçuk
- PID: 13
Bu aralar pistte online olanlar çoğaldı, bundan kaynaklanabilir. Crash seçeneğini kapatmak en iyi çözüm gibi. Bir kaç gün önce kalkış için pist başındayken bana da oldu, crash kapalı olduğu için sorun yaşamadım.
Pathfinder
THY13
Giresun-1958
THY13
Giresun-1958
-
- Newbie
Özkan Hocam;
Bende açık; bu özellik nedir ? Bilgi verir misiniz?
-
- Average User
- Name: Oytun AKÇAY
- PID: 1811
Valla abi Crash gözüktü kesin..
Biri yoktu pistte yada en azından ben görmedim 06 ya indim papa dan çıkmak üzereyken gümledim..

Sonrasında offline denemelerimde de crash olduğum için bir kaza kurşununa kurban gitmediğimi düşünüyorum..
AFCAD ile ilgili olabilir mi diye düşündüm ancak her zaman olmaması garip.. Ben en iyisi kaldırıp baştan kurayım..
Bilgilendirmeler için teşekkürler.. FSINN kullanmıyorumve CRASH kapalı..
Geçen gün birilerine çok takıldım.. FS i hata verip göz göre göre düşüş yaşayan birinin ahını almış da olabilirim

Biri yoktu pistte yada en azından ben görmedim 06 ya indim papa dan çıkmak üzereyken gümledim..

Sonrasında offline denemelerimde de crash olduğum için bir kaza kurşununa kurban gitmediğimi düşünüyorum..
AFCAD ile ilgili olabilir mi diye düşündüm ancak her zaman olmaması garip.. Ben en iyisi kaldırıp baştan kurayım..
Bilgilendirmeler için teşekkürler.. FSINN kullanmıyorumve CRASH kapalı..
Geçen gün birilerine çok takıldım.. FS i hata verip göz göre göre düşüş yaşayan birinin ahını almış da olabilirim

Oytun AKÇAY
CPL/A-06142
737(300-900)
Corendon
A I R L I N E S
CPL/A-06142
737(300-900)
Corendon
A I R L I N E S
-
- Average User
- Name: Selçuk
- PID: 13
Oytun hocam, ana sayfada sizi crash görünce kendi crashlerim adına sevinmiştim :twisted: ama kendimi avutmam fazla sürmedi son açıklamalarınızdan sonra. 

Last edited by Pathfinder on 17 Jan 2010, 10:37, edited 1 time in total.
Pathfinder
THY13
Giresun-1958
THY13
Giresun-1958
-
- Senior Member
- Name: Özkan SESEN
- PID: 3549
- Vatsim ID: 1084772
- City: Istanbul
Şöyleki İlter Kaptan, kullanım amacı 2 pc'nin tek bir kokpitte uçuş yapabilmesine yarayan bir özellik. Eğer bahsi geçen pclerde FSinn bu özelliği açık ise uçaklar birbirleri ile yapışık ikizler gibi görünür.Haliyle tüm uçak ve konfiglerin aynı olması gerekli.Ben hiç kullanmadım.ilterkahraman wrote:Özkan Hocam;
Aksi durumda peer to peer özelliği; meydanlara yaklaşırken veyahut kapıda online olduğunuzda otomatik olarak aynı programı kullanan ve peer to peer özelliği açık olan diğer kişi ile crash olmanıza sebebiyet verir.
Oytun kaptanım offline denediğinize göre zaten bu olay söz konusu bile olamaz tabi AI trafikleri etkilemiyorsa

Saygılar.

-
- Newbie
Özkan Hocam;
Çok teşekkür ederim. Dediğinizi uyguladım yaşadığım problem de tam buydu.
Saygılarımla,
Çok teşekkür ederim. Dediğinizi uyguladım yaşadığım problem de tam buydu.
Saygılarımla,
- THY1592
- Officer
- Name: Erman PILICOGLU
- PID: 1592
- Vatsim ID: 965504
- City: Ankara
Oytun Kaptanım;
Öncelik le geçmiş olsun,maalesef bu FS2004 azizliğine hepimiz şöyle yada böyle bir kaç kez uğruyoruz..
Senin olayına gelince,sen gayet güzel bir şekilde 06 pistine indin ve P yolu ile pisti terkederken uçağını SPOT görüntüden izlemek isterken görüntüye geçtiğin anda uçağın olduğu yerde aşırı bir şeklide zıplamaya başladı bu normal olmayan hareketi FS Crash olarak algıladı..
Sorun bu dur..
Aynı durum bana da defalarca oldu ve hala nedenini çözemedim..tahminimce sen en son LTBA senaryosunu kullanıyorsun, ben bu sernaryo'yu kurunca genellikle heavy uçaklarda özellikle Concorde ile ne zaman spot görüntüye geçsem uçak öyle bir zıplıyorki etraf toz duman ve crash
işin ilginç yanı arkadaşlarıma soruyorum onlarda böyle bir şey olmuyor,artı sadece bu meydan da da olmuyor gidiyorum AES bir meydanı'na yada payware bir meydan'a aynı şey oluyor..Birde bu her zaman yapmıyor..
FS2004 bu işine akıl sır emiyor anlayacağın bende problem diğer bir kişide sorunsuz...
Değerli dostlarımızdan varsa bu problemi yaşan ve çözüm bulan paylaşırsa hepimiz seviniriz.Son olarak LTBA nın bir önceki veya default senaryonusu kur birde öyle dene mesela ben LTBA 2005 kullanıyorum onda şimdilik bir sorun yok gibi....
Sevgilerimle..
Öncelik le geçmiş olsun,maalesef bu FS2004 azizliğine hepimiz şöyle yada böyle bir kaç kez uğruyoruz..

Senin olayına gelince,sen gayet güzel bir şekilde 06 pistine indin ve P yolu ile pisti terkederken uçağını SPOT görüntüden izlemek isterken görüntüye geçtiğin anda uçağın olduğu yerde aşırı bir şeklide zıplamaya başladı bu normal olmayan hareketi FS Crash olarak algıladı..
Sorun bu dur..
Aynı durum bana da defalarca oldu ve hala nedenini çözemedim..tahminimce sen en son LTBA senaryosunu kullanıyorsun, ben bu sernaryo'yu kurunca genellikle heavy uçaklarda özellikle Concorde ile ne zaman spot görüntüye geçsem uçak öyle bir zıplıyorki etraf toz duman ve crash
işin ilginç yanı arkadaşlarıma soruyorum onlarda böyle bir şey olmuyor,artı sadece bu meydan da da olmuyor gidiyorum AES bir meydanı'na yada payware bir meydan'a aynı şey oluyor..Birde bu her zaman yapmıyor..
FS2004 bu işine akıl sır emiyor anlayacağın bende problem diğer bir kişide sorunsuz...

Değerli dostlarımızdan varsa bu problemi yaşan ve çözüm bulan paylaşırsa hepimiz seviniriz.Son olarak LTBA nın bir önceki veya default senaryonusu kur birde öyle dene mesela ben LTBA 2005 kullanıyorum onda şimdilik bir sorun yok gibi....
Sevgilerimle..
-
- Junior Member
- Name: Emre AYDIN
- PID: 3371
oytun737 wrote:

Oytunum fr ile uçarken fs in settings lerinden hepsini ignore etsekte trafik veya scenery e ait herhangi bir yapıya olan temasta crash olmuyor, ancak iniş te gerçekten crash lik bir durum olduysa oluyor..yani bundan çıkan sonuç bence senin scenery de ki herhangi bir yere çaprmış olmandan kaynaklamaz yada trafik ile ilgili bir problemde olamaz..Ama sen demişinki fr sızda crash oluyor bu çok uçuk geldi bana..yani kardeşimden biliyorum o hepsini kapatıp 738 ile meydanda gear up hoplaya zıplaya gidiyor hiçbir crash vermiyor

Emre AYDIN
CPL/A-06143
FlyTHY, PID3371
Trabzon 1982
CPL/A-06143
FlyTHY, PID3371
Trabzon 1982