FS2002'deki ATC ve Pilot sesleri çok az ve ekolu geliyor. Options ve Settings den her türlü ayarı yapmama ra?men düzeltemedim.
(Ayrıca Pilotun konuşması bitmeden, ATC konuşmaya giriyor, ya da tersi)
Sebebini bilen var mı??
Sabih Gültekin
FS2002 ATC sounds
- THY7
- Officer
- Name: Berhan Dönmez
- PID: 7
- Vatsim ID: 813296
- City: Istanbul
Sabih ,yani o senin ses kartına bağlı bir özellik diye biliyorum ben
Sen sadece FS menüsünden
Cockpit sesini,navigation,lesson,engines seslerini açıp ,kapayabiliyorsun ama eko ayarı diye bir şey yok!
Ses kartın yüksek kanal sesi destekliyorsa ancak eko ve bilumum atraksiyonu gerçekleştirebilirsin
ATC,pilotun konuşmasına girebilir çünkü sen ATC'nin sana verdiği talimatları cevaplamakta geç kalırsan ,Havadaki diğer uçakların uçuş güvenliğini tehlikeye atmamak için onlarada komutlar vermesi lazım biliyosun,gerçek hayatta ATC konuşmasını bitirdiği an 1 saniye içinde pilotlar cevap veriyorlar
İyi uçuşlar
Berhan Dönmez
V.Captain and ATC
Marmara University
-__ Chemistry __-
Sen sadece FS menüsünden
Cockpit sesini,navigation,lesson,engines seslerini açıp ,kapayabiliyorsun ama eko ayarı diye bir şey yok!
Ses kartın yüksek kanal sesi destekliyorsa ancak eko ve bilumum atraksiyonu gerçekleştirebilirsin
ATC,pilotun konuşmasına girebilir çünkü sen ATC'nin sana verdiği talimatları cevaplamakta geç kalırsan ,Havadaki diğer uçakların uçuş güvenliğini tehlikeye atmamak için onlarada komutlar vermesi lazım biliyosun,gerçek hayatta ATC konuşmasını bitirdiği an 1 saniye içinde pilotlar cevap veriyorlar

İyi uçuşlar
Berhan Dönmez
V.Captain and ATC
Marmara University
-__ Chemistry __-
?ehir dışında olduğumdan yeni cevap yazabiliyorum.
Öncelikle şunu belirteyim ses kartım Creative Vibra128. Lessons bölümünün deki konuşmalarda hiç anlaşılmayacak kadar kötü geliyor. Hele Kokpitteki Flap açma sesi ise tam bir felaket.(Cep telefonları çalmaya başlamadan Speaker'larda bir vınlama olur ya aynısı sanki
)
Konuşmaların karışması(ATC-Pilot)durumuna gelince; genellikle uzun kleranslarda oluyor. Örnek olarak IFR uçuş için ATC readback'i yaparken, readback bitmeden ATC başlıyor "your readback correct......." demeye.
Kısacası ben FS2002'ye pek fazla ısınamadım. Hiç olmazsa 2000 de böyle problemler olmuyordu
Selamlar
Sabih Gültekin
Öncelikle şunu belirteyim ses kartım Creative Vibra128. Lessons bölümünün deki konuşmalarda hiç anlaşılmayacak kadar kötü geliyor. Hele Kokpitteki Flap açma sesi ise tam bir felaket.(Cep telefonları çalmaya başlamadan Speaker'larda bir vınlama olur ya aynısı sanki

Konuşmaların karışması(ATC-Pilot)durumuna gelince; genellikle uzun kleranslarda oluyor. Örnek olarak IFR uçuş için ATC readback'i yaparken, readback bitmeden ATC başlıyor "your readback correct......." demeye.
Kısacası ben FS2002'ye pek fazla ısınamadım. Hiç olmazsa 2000 de böyle problemler olmuyordu
Selamlar
Sabih Gültekin
Sonunda problemi hallettim. Creative.com dan "updated driver files" indirip yükledim.... FS2002 hakkındaki düşüncelerim değişecek galiba, (Bide şu Squawkbox'daki sıkıntılar olmasa...)
S.Gültekin
Edited by - sabih on 10/01/2002 01:13:02
S.Gültekin
Edited by - sabih on 10/01/2002 01:13:02
- THY7
- Officer
- Name: Berhan Dönmez
- PID: 7
- Vatsim ID: 813296
- City: Istanbul
Sabih sanırım,mailları ve forumları takip etmiyorsun artık SB sorunuda çözüldü,aynı ekranda çalışabiliyor artık...
HOSTSB.zip AVSİM ve FLİGHTSİM'de bulabilirsin...
Berhan Dönmez
V.Captain and ATC
Marmara University
-__ Chemistry __-
HOSTSB.zip AVSİM ve FLİGHTSİM'de bulabilirsin...
Berhan Dönmez
V.Captain and ATC
Marmara University
-__ Chemistry __-
Selamlar, benim bahsettiğim sorunum aynı ekranda çalışmıyor olması değildi. Aniden SB ekranı donup kilitleniyor. SB'yi her defasında kapatıp acmak durumunda kaliyorum. Bu seferde VATSIM'e tekrar bağlanirken Callsign in use msg. alıyorum ve calsign'in sonuna her defasinda bir harf ekleyip cıkariyorum. Gecen gün LTAC-LTBA ucarken en az üç defa başıma geldi bu problem.
S.Gültekin
S.Gültekin