Birsürü Soru :D

Help Center For New Turkish Virtual Pilots. Questions about connection, online flying, and training.
Post Reply
BioHazard
Newbie
Newbie
Name: Fatih iba
PID: 4023

Arkadaşlar Ben yeni Üyeyim (Ezik Üye :oops: ) Birkaç Soru Soracağım

1-Öncelikle Vatsim'de Türkiye sınırları İçindeki ATC'ler İle Türkçe Konuşmak serbestmi

2-Vatsim ortamında Uçabilmem İçin Gerekli Bilgiler Nelerdir (iniş kalkış Autopilot ILS İniş vb.)

3-Kalkış Prosedürleri nelerdir (Vatsim Ortamında ATC İle Konuşmamız gerekenler (Ramp Start'tan Kalkışa Geçene Kadar tüm yapmam Gerekenler
Yani Bunun İçin dökümanların Linklerini Verebilirmisiniz (İniş için Olanlarıda Rica etsem :D)

4-Birde uzun Süre 1-2 Hafta falan Vatsim ortamında Uçmadığımızda Atılma İhtimali varmıdır

5-Vatsim Kuralları nelerdir

6-Vatsim'e Girmeden Seçeceğimiz Meydanı vb. Normal ayarlardanmı Ayarlıyoruz

7-Vatsim ortamında Kullanılan Add-On'lar vb. Nelerdir (heralde Default uçmuyorzdur :D)

8-Yardım Alabileceğim (Bana Bu Konularda yardım Edecek) Bir Arkadaşın msn Adresini Alabilirmiyim :oops:

Liste bayağı uzun Oldu Kızmazsınız demi :oops:
Fatih İBA
FlyTHY PID 4023
İzmir 1993
oytun737
Average User
Average User
Name: Oytun AKÇAY
PID: 1811

Sayın Fatih İba;

Öncelikle aramıza hoşgeldiniz.
Yeni olabilirsiniz bundan daha doğal birşey olamaz ama ezik olmak ancak SİZİN kendinize yakıştırabileceğiz bir sıfattır biz sizin gibi düşünmüyoruz.. FLYTHY Camiası asla böyle sıfatlar kullanmaz ve yakıştırmalar yapmaz. Bir ekibin, en zayıf haklası kadar güçlü olduğunu uzun yıllar boyunca tecrübe etmiştir.. Bunun bilinci ile bizler hala birbirimizi tamamlamaya çalışıyor avrupanın hatta dünyanın en kaliteli en elit sanal havayollarının başında gelme iddiamızı ve çabamızı devam ettiriyoruz...

Öncelikle nasıl bir sanal havayolunun üyesi olduğunuzu bilmekten başlayabilirsiniz bu uzun yola..

amacım asla şevkinizi kırmak yada bir şekilde başından savmak değil.. kaldı ki beni tanıdıkça bunu kendiniz de anlarsınız.. Bu sitedeki misyonum, şahsi heves ve arzularım doğrultusunda benden ve diğer tüm Kaptan arkadaşlarımdan her soruya en ince ayrıntısına kadar cevap alabilirsiniz..
Bundan asla şüpheniz olmasın..
Ancak size benim ve tüm Kaptanlarımızın yardım edebilmesi için kendinizi mutlaka bir seviyeye kendinizin getirmesi şarttır..
Bir insana sanal da olsa pilot olmayı öğretmek inanın burda maddelenecek bir şey değil..
Bir kaç sene sonra sizi hala aramızda uçarken görmeyi çok isteriz. Siz de ne kadar çok şey bilmeniz gerektiğini ancak yıllar geçtikçe anlayabilirsiniz..
Siz zaten size gereken tüm veri kaynaklarını kendiniz yazdınız..
VATSIM
FLYTHY
TRVACC
Bu ana sitelerde ilk etapta size lazım olacak bilgilerin tamamını kısa bir tarama sonucu bulabilirsiniz..
Siz kendinizi geliştirip yol aldıkça kabataslak da olsa bir birikime sahip oluunca zaten gerçek sorular aklınızı karıştırmaya başlayacaktır.. İşte o sorularınız için biz hep burda olacağız zaman sınırlaması yok ne zaman isterseniz..

Bu çok ciddi hobi alanına tekrar hoşgeldiniz diyor keyifli uçuşlar diliyorum..
Oytun AKÇAY
CPL/A-06142
737(300-900)

Corendon

A I R L I N E S
THY2294

Eğer yeterli seviyede ingilizce bilgisine sahipseniz, vereceğim link tüm dertlerinize çare olacaktır...

http://vatsim.net/prc/

Sanal havacılığa hoşgeldiniz...
BioHazard
Newbie
Newbie
Name: Fatih iba
PID: 4023

Yazdıklarınızı Okuyunca İçimde Daha Bir İstek uyandı Böyle Anlayışlı Davrandığınız İçin Teşekkür Ederim.

Aslında Flight Simulatör hakkında Kabataslaktan biraz daha fazlası var

bkz: Autopilot Take-Off Landing gibi bilgilerim var hatta daha fazlasını öğrenmem fazla zamanımı almaz çünki diğer sanal (savaş simulatörleri) filo'larlada uzun süre uçmuşluğum var
Yani İçimdeki Bu Hevesle Ve çalışmayla en kısa zamanda büyük bir birikime sahip olacağıma inanıyorum.

Beni endişelendiren VATSIM Ortamı . Yani Buradaki Prosedürler

Çünki VATSIM Ortamında Gerçeğe en Yakın Olanaklar Sağlanıyor Tek eksik Bir Kokpit

Benim Tek öğrenmek istediğim Buradaki prosedürler olacaktır Çünki Yüzlerce Kişi İle Beraber

uçacağım O Kadar Kişinin İçinde Rezil olmak istemem Hele Bide kaptanlar varsa :)

Örneğin Kalkış sırasında yapılması gerekenler Şuanda Lise 2'ye geçtim yani Lise 2'ye geçen

Birisinin ne Kadar Bir ingilizcesi olabilirki Anlayışla karşıladığınız için teşekkürler en kısa sürede

sizinle beraber uçmak isterim

Saygılar...
Fatih İBA
Fatih İBA
FlyTHY PID 4023
İzmir 1993
THY2286
Average User
Average User
Name: Ufuk Sasmaz
PID: 2286

Öncelikle aramıza hoş geldin diyorum.Umuyorum ki bahsettiğin içindeki öğrenme isteği bir hevesten ibaret olmaz ve yıllarca aramızda görürüz seni...Her ne kadar birçok kişi olsa da aramızda gerçek hayattaki bilgileriyle sanal havacılığı başlamış yine de çoğumuz her şeyi senin gibi sıfırdan başlayarak öğrendik bitmek bilmeyen bir hevesle ;)

Öncelikle aşağıda linklerini verdiğim FlyTHY VA ve TRVACC nin hazırlamış olduğu Adım Adım Online Uçuş Rehberlerini okumanı öneririm.Burada daha çok VATSIM baglantı ve temel ATC konuşmalarını bulabilirsin ama yine de temel edinmen açısından çok yardımcı olacak kaynaklar bunlar.Sonrasında yine havayolumuzun hazırlamış olduğu Sesli İletişim Usulleri de ATC frezyolojisi adına hemen hemen her şeyi öğrenmeni sağlayacaktır.(Tabii neden hemen hemen dediğimi de söyleyeyim,hiçbir uçuş bir öncekiyle aynı olamayacagından her şeyi standartmış gibi düşünmemen gerektiğinden :) ;) )
Sonrasında da diğer her prosedür yada sorun daha önce mutlaka yazılmış söylenmiş tartışılmıştır...Emin ol böyledir...Bunları da biraz araştırarak forumumuzun Training bölümünden yada sanalpilot.com forumlarından bulabilirsin...

Gökyüzünde görüşmek dileğiyle.... 8)
Edit:Görmedim ama Türkçe konuşabilirsin ATC lerle fakat bence ingilizceden bu kadar korkma emin ol Lise2ye kadar öğrendiğin ingilizce yeterlidir VATSIM ortamında iletişim için sadece usullerini öğrenmen havacılık terimlerini bilmen gerekir...

Adım Adım Online Uçuş Rehberleri :
http://www.trvacc.org/web/training/pilot/onlinetr.asp
http://www.flythy.org/download_fw.asp?download_id=11
Sesli İletişim Usulleri:
http://www.flythy.org/download_fw.asp?Download_ID=7
THY3564
Junior Member
Junior Member
Name: Seyit Ulaş CEYHAN
PID: 3564
Vatsim ID: 1080929
City: Alanya

Aramıza hoşgeldin FAtih kaptanım....
Kaptanlarımız çok güzel anlatmışlar ve ben bir şey daha eklemek istiyorum..
Şu anda üyeliğinin bulunduğu Flythy kurumu ve VATSIM ortamında bağlanıp uçuşun esnasında seni yönlendiren, hizmetini aldığın ATC hizmetini veren TRVACC kurumu bünyesine dahil tüm arkadaşlarımız; CİDDİYET seviyesi azalmadığında sana her türlü yardımı seve seve yapacaktır. Burada uçan bizler, hiçbirimiz ve hizmet aldığımız ATC arkadaşlarımız, damdan düşer gibi, şu anda bulunduklar yerlere gelmedi. her birimiz ONLINE uçuşun gerektirdiği ehemmiyeti ve özeni göstererek bu noktalara geldik.

en büyük gelişim, kendini geliştirme azmini baki tutmaktır...

:D
Post Reply

Return to “Training Lounge”