Online uçuşta görememe-görülememe sorunu ?

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
THY2363
Junior Member
Junior Member
Name: Ahmet Efe YILDIRIM
PID: 2363
Vatsim ID: 1004720
City: İstanbul

Öncelikle hepinize selamlar,

Uzunca bir aradan sonra tekrar uçmaya karar verdim. Baktım ki ne VATSIM ID'm ne de Flythy ID'm henüz silinmemiş. Hadi bakalım deyip giriştik ancak sanırım ciddi bir sorunum mevcut..

Daha önceleride benim çokça canımı sıkan online uçuşta görememe ve görülememe !! Ben kimseyi göremiyorum keza SB4 vasıtası ile bağlanmış olsam bile AITRFC lerim hala etrafımda geziniyor. Diğer yandan diğer trafiklerinde beni görebildiğimi sanmıyorum. Denemek amacıyla ASSG. uçuşlarımdan birinde bir kaptanımız 06 yaklaşması yaparken rüzgarın iki pistede müsait oldugunu görüp 36R yaklaşması yaptım. Arada sadece bir kaç dakika var iken ikimizde final uyarısını geçtik UNICOM'da muhtemelen onun görüş alanında olmama rağmen beni göremiyordu. Tıpkı benim onu göremediğim gibi :cry: Radarda görünme sorunumda yok Eurocontrol çatır çatır talimat veriyordu Prag dönüşünde :worried:

Farklı serverları seçerek baglandım, SB4 ü defalarca kez kaldırıp kurdum yine olmadı. Hatta FS9'un oldugu HD'den farklı bir diske kurdum yine olmadı.Servinfo'da sorunsuz görünüyorum. Ama sanırım PC bağlanmış gözüktüğü halde server'a dahil olamıyor.. Diğer buna benzer durumlardaki bazı tavsiyeleri denedim sonuç yok...

Aklıma tek birşey geldi. Bunun ilacı olsa olsa FSINN'dir dedim. Ancak MCDU.com bende günlerdir açılmıyor. Sanırım bir sorun var ve ben FSINN'i bir türlü indiremiyorum.Bana bu konuda yardımcı olabilecek olan olursa sevinirim.

FSINN kullanıcısı arkadaşlarımdan biri setup dosyasını bir yere upload edebilirmi?

Yoksa ben görünmeden uçmaya devam edeyimmi? :rofl: :emo:

Saygılarımla
THY1935
Average User
Average User
Name: Hanifi AVCI
PID: 1935
Vatsim ID: 964441
City: Samsun

Ahmet kaptan şayet vista kullanıyorsanız microsoftun yayınlamış olduğu ''hotfix'' i kurmanız gerekmektedir. Dosya adı yanılmıyorsam Windows6.0-KB961775-x86 olması lazım.

Ayrıca şu topiğe göz atabilirsiniz. http://www.flythy.org/forum/viewtopic.php?f=6&t=6376
THY2363
Junior Member
Junior Member

Hanifi kaptanım

maalesef vista değil xp kullanıcısıyım
THY2847
Junior Member
Junior Member
Name: Sami Aselcioglu
PID: 2847
Vatsim ID: 1037450
City: İskenderun

Büyük ihtimalle sorun antivirüs programından kaynaklanıyordur, bir sonraki uçuşunuzda antivirüs programınızı kapattıktan sonra VATSIM'e bağlanmayı deneyin.Bakalım işe yarayacak mı?
İskenderun 28.10.1986
THY2363
Junior Member
Junior Member

Sami kaptanım

Maalesef antivirüs programını kaoatıp denedim yine olmadı

Varmı FSINN'i olan? :wasntme:
artuncs
Administrator
Administrator
Name: Erhan M. ARTUC
PID: 3578
Vatsim ID: 1087117
City: London

Erhan M. Artuc
THY2363
Junior Member
Junior Member

Ne yaptıysam olmadı. Az kaldı dönüyorum AITRAFIC li günlerime :@

Anladığım kadarıyla başka bir sorun var. FS hangi bağlantı clienti olursa olsun servera dahil olmuyor. FSInn de denedim(farklı sürümlerinde) SB4 te denedim yine olmadı. Eskilerden hatırladığım kadarıyla bu SB4 yada FSInn devreye girince ekran "connect via multiplayer lobby" tarzı bir yazı çıkardı. O çıkmıyor şimdi... Sebebi FS9'un işletim sisteminin kurulu oldugu HDD den farklı bir diskte olması desem? Mantıksız geliyor keza bu zamana kadar sorun yoktu!

Aşağıda FSInn den aldıgım bir kare var. Gördüğünüz gibi ne üzerine tıkladıgımızda baglana VATSIM tuşu ne de başka birşey yok. Forumlarda arayıp oradaki şekilde kurulum yaptım olmadı. Sildim yeniden yükledim olmadı.. Virüs programı kapalı deniyorum yine olmuyor.Galiba forumda bahsedilen Murphy tatilini benimle geçiriyor :swear:

Image
THY2286
Average User
Average User
Name: Ufuk Sasmaz
PID: 2286

Pek anladıgımı söyleyemem ama acaba güç kaynağı mı bozuk derken fişi takmayı unutmuş olmayalım diye soruyorum ben bir kaç kez denk gelmiştim de;"alt" tuşuna basınca çıkan flight menüye multiplayerdan connect demeyi denediniz mi yada disconnect diyosa disconnect diyip tekrar connect demeyi...squawkbox baglansa da multiplayer session baglanmayabiliyor networke bazen...Biliyorum dalga mı geçiyosun diyorsunuzur belki ama bi deneyin derim ben :) Kolay gelsin iyi uçuşlar ;)
THY2363
Junior Member
Junior Member

Dediğinizi de denemiştim hocam insanlık hali unutmuşuzdur diye.. Sonuç negatif!

Şimdi toparlarsak ve görsel olarak desteklersek?

** FSInn gerektiği şekilde kurulu, ayarları gerektiği şekilde yapılmış( Erman hocanın ve diğer kaptanlarımızın kurulum yardımlarını kullanarak)

** SB4 ve FSInn 'in farklı sürümleri denendi. Sonuç olumsuz..

** Antivirüs programı devredışı bırakılıp denendi. Sonuç olumsuz..

** Çeşitli forumlarda sorun arandı, bulunan çözümler uygulandı. Sonuç olumsuz..

** FS9 daha önceki bağlantılardan hatırladığım kadarıyla bağlanırken "connect via multiplayer session" derdi . Artık demiyor? Sanırım FS9'un multiplayer'a baglanmasında bir sorun var..

** Aşağıdaki resimlerde göreceğiniz gibi FSInn CP'de Vatsim sekmesi bile çıkmıyor.

** FSFDT control panel de; "you are not connected FWInn multiplayer" hatası mevcut.

** SB4 'te iken Vatsim bağlantısı gerçekleşiyordu. Eğer varsa ATC radarda görebiliyor talimat verebiliyordu. İletişimde bir sorun yoktu. Ancak ne ben trafikleri ne de diğer trafikler beni göremiyordu. FSInn Vatsim'e bağlanamıyor bile. FS9 menüsünden VATSIM serverlarının IP lerini girip manuel denedim tepki bile vermedi.

Image
Image

Ben şu durumda sorun çözülene dek yeniden SB4'ü yükleyip "murphy" ile beraber uçmayı deneyeceğim. Tüm TR Havasahasına duyurulur; ** Havasahasında mesajlarını gördüğünüz ama kendisini göremediğiniz tayyare zararsızdır** :wasntme: :rofl:

Saygılarımla
artuncs
Administrator
Administrator
Name: Erhan M. ARTUC
PID: 3578
Vatsim ID: 1087117
City: London

Ilk Fsinn i yukledigimde banada buna benzer bir sorun vermisti. Fsinn i Fs cikti daki menusunden degilde Start } Program Files } FSDT menusu icindeki Control Panel ikonunu sectigemde calisiyordu ama Fs in cikti sindan sectigimde baglanmiyordu. Daha sonra sil yukle derken bir sekilde kendiliginden yada ben bilmeden bir seyi duzelterek Fs in ciktisindada calismaya baslamisti.

Siz Start program files menusu altindan bir calistirmayi denemismiydiniz.
Erhan M. Artuc
THY3564
Junior Member
Junior Member
Name: Seyit Ulaş CEYHAN
PID: 3564
Vatsim ID: 1080929
City: Alanya

Kaptanım router modem kullanıyırsanız ( Örneğin Airties, Linksys, Robotech vs.) arayüz ayarlarından ya firewall ını kapatın yada NAT uygulamasından FS için UDP ve TCP portlarını tanıtın... Airties ın RT205 ve 210 modeli bu sorunu yaratıyor. FS port aracılığı ile sizin sim. bilgilerinizi Sqbx programı ile bağlandığımız servere aktarmakta iken, veri ALIŞ-VERİŞİ yapmaktadır. bu alışveriş için FSve Sqbx modeminiz üzerinde port açmayı dener. hatta açar da ( bağlanıp da trafikleri görememenizin nedeni portun açılıp da veri alışverişi sırasında Firewall un denetim yapması ve aşırı bilgi alış verişini engellemesindendir.) Firewall ise bunu sisteme bir saldırı olarak görür. bilindiği üzere vrüsler vs. açık portlar aracılığı bilgisayarlarımıza bulaşır
ayrıca Nvidia nforce anakartınız var ise, anakart sürücü kurulumu sırasında, anakartın kendi firewall u da kurulmuş olabilir. yukarıda anlattığım olay mantıken burada da geçerlidir. ancak, port açma olayı bu sefer olamamaktadır. mevcut firewall u kapatarak ( bilgisayarda TAskbar dediğimiz ekranın sağ altında "saat, hoparlör vs." simgelerinin bulunduğu yerden) veyahut sisteminizden kaldırarak deneme yapmanızda fayda var.
bahsettiklerimin kontrolü ve var ise uygulaması sanırım probleminize çözüm olacaktır.....
eğer bu konuda bilginiz yok ise detaylı bir briefing verebilirim... işlerimin yoğunluğu nedeni ile dönüş yapamazsam google da aratırsanız " FS2004 NAT port açma" die, forumlarda gerekli bilgileri de bulabilirsiniz:)
THY2363
Junior Member
Junior Member

Seyit Ulaş hocam,

Dediğiniz konu hakkında maalesef bilgi sahibi değilim. Modemim INCA, ekran kartım ATI.. Ben zaten çalıştığım için pek acelem yok eğer konu ile ilgili müsait zamanınızda dönerseniz çok sevinirim. Bu port açma işinin nasıl yapılacağını uygulayabileceğim şekilde anlatma şansınız varsa sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

Not: bu arada bir miktar gelişme var diğer trafikler beni görmeye başladılar. Nasıl oldugunu bilemiyorum ancak LTBA kalkışında 36 bekleme noktasına kadar görünmeyen tayyarem birden kalkış bekleyen bir kaptan arkadaşımızın önünde bitivermiş :) İster istemez kalkışta bir numara oldum bu durumda :)
Gokay Biyik
Rookie
Rookie
Name: Gökay BIYIK
PID: 0000

Bağlantı simgenize sağ tıklayıp durum->destek penceresinde varsayılan ağ geçidindeyazan ip numarasını internet tarayıcınızın adres çubuğuna yazın.gelen sayfada airties tarafından verilmiş kullanıcı ismi ve şifrenizi soracak. eğer yoksa şifreniz girişe tıklayın belki direk de açabilir :) sol taraftaki menüden SQ settingsteki port numarasını ilgili yere yazın.

Ulaş hocam konuyu fazlaca dağıtmadan ben de bir soru sorayım. Yeni bir eve taşındım ve buradaki arkadaşlar airties 210 modeme sahipler. Ben ne zaman uçuşa başlasam SQya bağlandığım anda ya da servinfo açtığımda diğer arkadaşlar herhangi bir sayfayı açamaz oluyorlar. ben bütün uçuşu herhangi bir sorun yaşamadan yapıyorum (pilotajı saymıyorum :?: ). ping yaptığımda sorun yok ya da ssh client kullandığımda da sorun yok. ancak herhangi bir sayfaya giremiyoruz. farklı dnsler girdim, firewall zaten yok herşeyi denedim ancak bir çözüm bulamadım. Sorun yine aynı mı sizce?
THY3564
Junior Member
Junior Member

THY2363 wrote:Seyit Ulaş hocam,

Dediğiniz konu hakkında maalesef bilgi sahibi değilim. Modemim INCA, ekran kartım ATI.. Ben zaten çalıştığım için pek acelem yok eğer konu ile ilgili müsait zamanınızda dönerseniz çok sevinirim. Bu port açma işinin nasıl yapılacağını uygulayabileceğim şekilde anlatma şansınız varsa sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

Not: bu arada bir miktar gelişme var diğer trafikler beni görmeye başladılar. Nasıl oldugunu bilemiyorum ancak LTBA kalkışında 36 bekleme noktasına kadar görünmeyen tayyarem birden kalkış bekleyen bir kaptan arkadaşımızın önünde bitivermiş :) İster istemez kalkışta bir numara oldum bu durumda :)
Ahmet kaptanım sisteminiz hakkında bilgi verirseniz ben de yardımcı olmay6a çalışacağım. özellikle modeminizin marka ve modeli anakartınızın marka ve modeli......
THY3564
Junior Member
Junior Member

Airties RT-205 model modemin FS ve SQWBX Port ayarları aşağıdaki gibidir. Diğer marka ve model modemlerde de arayüzden aynı ayarları kullanarak (Port numaraları) sıkıntısız bir uçuş yaşayabilirsiniz..... :D

Image

Image Image

Image Image

Image Image

Image Image

Image Image

Image Image

Image Image

Image Image

Image Image

Image Image
Post Reply