Allahını seven yanıtlasın

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
emrahkaran
Rookie
Rookie

Sayın Hocalarım
Ben FS yi yaklaşık 15 yıldır kullanıyorum yalnız hiç kendim online olmadım benim makinam internete Proxy üzerin den ba?lanıyor benim ba? online ola bilmem için neler yapmam lazım normal Ip adresleri yazıyorrum fakat ulaşamıyorum yardımcı olursanız sevinirim çünkü bşka türlü ba?lana bilmemin imkanı yok
saygılar

Emrah Karan
TK492
Newbie
Newbie

emrah hocam ben de fs3'ten beri makinalarda geziyorum benim de çıkışlarımda Proxy var ve tüm çabalara rağmen sonuç 0.
şu anda 2002 kullanıyorum tüm programlarım yüklü ve çalışır durumda olmasına rağmen SB olduğu gibi kalıyor...
bekliyoruz bakalım neler olacak ? temmuz uçuşlarının hiçbiri de henüz gerçekleşmemiş olmasına rağmen ağustos uçuşları da geldi,hadi hayırlısı bakalım.... :)
doganzorlu
Junior Member
Junior Member

Proxy makinasının temel calisma mantigi nedeniyle bu imkansız. Fakat eğer proxy nin admini tanıdıksa ve makina unix/linux bir seyse minik bir port redirection ile size bu olanağı firewall a zarar vermeden sağlayabilir. Eğer bu şartlar gerçekleştirilebiliyorsa nasıl yapılacağını iproute2 paketini esas alarak anlatabilirim.

Dogan Zorlu, Izmir
TK482
emrahkaran
Rookie
Rookie

Doğan Kardeşim Merhaba
Bana böyle bir iyilik yaparsan sana duacı olurum bana ne yapmam ve nelere ihtiyacımız olduğunu yazarsan sana hertürlü bilgiyi göndere bilirim ayrıca bu proxy ye hertürlü müdahale etmemiz münkün sen ihtiyacın olanlrı söyle yeter
saygılar

Emrah Karan
doganzorlu
Junior Member
Junior Member

Tamam, sistemin çalışma mantığıyla başlayalım.

Proxy, iç ağdaki makinaların internet erişimlerini sağlamak amacıyla çalışan yazılımdır. Bunu şöyle anlatabiliriz. Eskiden santralden numara bağlatmak diye birşey vardı. Tüm telefon aboneleri santrrali arar ordaki gorevli istenen yeri baglardı. Proxy de aşağı yukarı bunu yapıyor. Bir farkla, karşı tarafa sizi bağlamıyor kendisi bağlanıyor. Siz soyluyorsunuz gorevli karşıya söylüyor, o cevap veriyor görevli de cevabı size söylüyor.

Fakat, güvenlik ve gereksizlik gerekçesiyle santral memurunun tüm şekirlerdeki 80 ve 443 numarayı bağladığını düşünün. Fakat sizin 6809 numarayı aramanız gerekiyor ama nafile. Santral üzgünüm deyip kapatıyor.

Bu durumda santrale, arkadaşım benim yetkim var bana 6809 u hemen bağla dediğinizde buna uyması gerektiğine ilişkin bir bilgi verilmesi gerekiyor.

İşte bu 6809 Pro Controller ve SB gibi vatsim client uygulamalarının server sistemine bağlanmak için kullandıkları port numarası (örnekteki telefon numarası) dır.

Misal ben 195.23.79.201 makinanın 6809 nolu portunu kullanacağım dediğinizde proxy nin buna göre "hay hay efem, bağlıyorum" demesini sağlamalıyız. Buradaki 195.23.79.201 örneğimizdeki şehirlere benzetilebilir.

Durumu biraz daha abartıp, ben 6809 istiyorum der demez bizi 195.23.79.201 a bağlayacak konfigurasyonun yapılmasıdır. Hatta hatta santrale de 6809 dan bağlanacak olursak, santralin numarasını da ezberlemek zorunda kalmayacağız.

Bu teorik bilgilerden sonra nasıl sorusunun cevabını araştıralım.

Evet, şu soruyla başlayalım;

- Proxy görevi yapan cihaz nedir ? Eğer bilgisayarsa üzerinde çalışan işletim sistemi nedir ?

/* proxy yöneticisi için gerekli kuramsal bilgiler */
Host : 195.23.79.201
Port : 6809

Yerel 6809 portu yukardaki makinanın 6809 portuna dinamik NAT la bağlanacak
/* */

1- Cisco Router Proxy Görevi de görüyorsa:

IOS konfigürasyonuna yukardaki yönlendirmeyi yapacak bir ACL eklemek yeterli olacaktır.

2- Linux işletim sistemi olan bir bilgisayar proxy ise;

(Bunun için güncek bir kernel ve iptables desteği olduğunu varsayıyorum)

iptables -A PREROUTING -t nat -s 0/0 -p tcp --dport 6809 -j DNAT --to-destination 195.23.79.201:6809

---------------------------------------------------------------------------

Bu işlem yapıldığında ProController ve SB yazılımlarıyla gönül rahatlığıyla çalışabilirsiniz. Yapılması gereken SB yada ProController içinde host numarası olarak sizin proxy makinasının IP adresini vermek ve port olarak da 6809 u set etmektir.

Hayırlı uçuşlar olsun.

Dogan Zorlu, Izmir
TK482
emrahkaran
Rookie
Rookie

Dogan kardeşim
Yardımların için sana çok teşekkür ederim fakat söylediklerinden hiç birşey anlamadım yanlış anlama bilgisayar konusunda oldukça iyiyimdir sana sistem konusunda bilgi vermek istiyorum ana bigisayar Xp profesional ile çalışıyor proxy no su:192.168.0.63 port(bağlantı noktaları) olarak HTTP:6588 Secure:6588 FTP:21 Gopher:6588 Socks :1080 dir benim kisi ise win 98 se IP :192.168.0.68 dir bana ne yapmam gerektiğini detaylı yaza bilirsen çok sevinirim
saygılar

Emrah Karan
doganzorlu
Junior Member
Junior Member

WinXp Professional nasıl bir erişim sağlıyor ki ? Dial up mı bağlısınız yokse XP uzerinde ucuncu parti bir proxy yazılımı mı var ?

Dogan Zorlu, Izmir
TK482
emrahkaran
Rookie
Rookie

xp üzerinde bir proxy yazılım var o yazılım bizi internete bağlıyor istersen ulaşabileceğim bir tel.numarasını e mailime yolla ben seni ararım
emrahkaran@letoonia.com
ilginize teşekkür ederim

Emrah Karan

Edited by - emrahkaran on 23/08/2002 09:18:08
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”