Yoke Güvenilir mi?

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
THY2459
Rookie
Rookie
Name: Besim AGARGUN
PID: 2459
Vatsim ID: 1014645
City: Istanbul

Değerli kaptanlarım,

Uzun araştırmalarım sonucunda :) hem Türkiye'ye kargosu olan hem de fiyat olarak en uygun olan aradığım Saitek Yoke'yi buldumi işte link:

http://www.beachaudio.com/Saitek/Pz44-p-116483.html

Fiyatı $129.99 ve 5 dolar kargo aprası alıyorlar bana fiyatı uygun geldi. Sizce buradan almalımıyım güvenilir olur mu?

Besim AGARGUN LTBA
THY1125
Senior Member
Senior Member
Name: Buğra Oğuzülgen
PID: 1125

Toplam 135 dolar ödeyeceksiniz,ülkeye geldiğinde 135 dolar daha gümrüğe ödersiniz toplam 270 dolara gelir haberiniz olsun.Onun yerine gidin istanbulpilotshop.com dan satın alın ya da mavi bilgisayardan.

Ayrıca bu koca kutunun kargosunun ülkemize sadece 5 dolar olacağından emin misiniz ? Böyle bir kutu istanbul içinde kargoya verseniz en az 10 lira tutar,hem ağır hem büyük,sanırım bu site amerika ve size en az 100 dolar kargoya malolur.Tekrar bir araştırın isterseniz.
edit : şimdi gördüm sitede,bakın ne yazıyor:
Qualifies for only 5 $ shipping,
within the continental usa
Yani sadece Amerika kıtasına kargo 5 dolar.Hiç uğraşmayın gidin buradan alın çok çok pahalıya patlar.

------------------------
Buğra Oğuzülgen - FlyTHY Boeing Fleet Chief & Check Captain - PID 1125
EX-VirtualPlanePictures.net Administrator
ImageImage
THY2459
Rookie
Rookie

Sadece Amerika'ya olduğunu zannetmiyorum çünkü evin zip kodunu yazazar 5 dolar kargo olduğunu gördüm mavi bilgisayar çok pahalı satıyor 360 ytl bu fiyatla akrşılaştırınca bayağı yüksek ve istanbulpilotshop.com'da tüm kategorilere teker teker bakmama rağmen ne bir joystick ne de bir yoke bulabildim.

Bu arada ilginize teşekkür ederim...

Besim AGARGUN LTBA
THY1125
Senior Member
Senior Member

within the continental usa : sadece amerika kıtasına

siz bilirsiniz tabii.sizin evinizin zip code unun aynısından amerikada olabileceğini de bir düşünün ;).burdan alırsanız en az 500 dolar vereceksiniz.sonra 360 ytl ye şükredersiniz,yaşamış biri olarak ben sizi uyarıyorum.para da sizin karar da sizin.hala illa ben buradan alacağım diyorsanız 500 doları şimdiden hazırlayın :).

------------------------
ImageImage
1219
Average User
Average User
Name: Emre ATAY
PID: 0000

Kargo Minimum 70-80US tutar.

Image
THY1125
Senior Member
Senior Member

Ben ch yoke + pedala 160 dolar vermiştim.

------------------------
ImageImage
hakan737
VIP Member
VIP Member
Name: hakan guven
PID: 003
Vatsim ID: 811602
City: istanbul

Besim bey, benim ve hatta kimsenin üzerine vazife değil, sizin paşagönlünüz bilir nereden alacağınızı ama Buğra'nın söylediklerine kulak vermenizi ve Amerikadna buraya 130dolar değerinde ortalama 4kg ağırlığında muhteelen orta boy bir koli büyüklüğünde olduğunu buna göre mantık çerçevesinde bir değerlendirme yaparak 5 dolar olma ihtimalinin "0" olduğunu bir kez daha düşünün derim "ama kontrol ettim" demeden önce.

Yurtdışından bir ürün satın alırken mutlaka shipping kısmında "international shipping" ile ilgili kısmı okuyun zira Türkiye'ye ürün gönderdikleri gibi "hayır oraya pul bile göndermiyoruz " diyende çıkabilir. Lokasyonu yabancı bir memleket olan bütün alışveriş sayfalarında fiyatlar, promosyonlar herşey o ülkeye göredir. Sizin bahsettiğiniz 5 dolarda aynı şekilde Amerika için geçerli ama yine tahmin edeceğiniz üzere bu 5 dolarlık gönderi kara yolu üzerinden yapılacak teslimatı içerecektir. Yani Amerikadayken size 2-3 iş gününde gelecek teslimat 1 haftadan fazla sürebilir ve "yıpranabilir" anlamını taşıyor. Bizim gibi "zengin" ülkelerde birkaç doların lafı olmaz ama Amerikalılar için birkaç dolar üzerinde düşünülecek bir rakamdır.

Almayı düşündüğünüz ürünün fiyatını görmek için kayıtlı olmak gerekiyormuş onun yerine international partner şirketi üzerinden baktım fiyatına standart gönderi (bu muallakta kalan bir açıklamadır) 81$. Standart'ın anlamı şudur, USPS paket ile ülke çıkışına kadar gideceği noktaya karadan gider, sonra uçakla önce ALmanya'ya oradan Türkiyeye gelir. Eskiden birde "surface" vardı, iki tane tshirt'ü 4 ay beklediğimizi biliriz, zira gemi ile geze geze geliyormuş!

Yine kötümser olmamak lazım, 80 dolar böyle bir paket için normal bir fiyattır ve genellikle postaya verildikden 10 iş günü içinde Türkiyeye varır. Ne yazıkki nazr değdirdiğimiz Davutpaşa (eğer istanbuldaysanız) posta işleme merkezinde işleme girmeside en az 10 gün sürüyor. Eskinden -eskiden dediğim 1-1.5 sene öncesi- çok hızlıydılar birden bire yavaşladılar. GAyet tabi 6-7 sene öncesinden bahsetmiyorum. Paketinizin değil gelmesi şeklini muhafaza etmesi bile pek mümkün değildi.isitisnanız her paket Davutpaşa'dan alınmak zorundaydı ve hatırı sayılır bir gümrük harcı vardı!.

Şu anki durum, 20-25 gün içinde size bir haber gelir,100'yu geçen bir faturası olduğu için gümrük ithalat işlemi uygulanır. Bu bedelin üzeirndne alınan bir yüzdedir. Muhtemelen 130 dolar için 40 dolar civarında olabilir fakat elektronik cihaz olduğu için sınıfı farklı olduğundan ÖTV, KDV vb ile kendisine yakın bir bedel çıkacaktır.

Buğranın önerdiği ise rakamsal olrak pahalı görünmesine rağmen toplamda TL bazında kıyılacak kadar az bir farka tekabül ettiği gibi, ister anında ürünü elinize alırsınız isterseniz 2 gün içinde kapınıza kargo ile teslim ederler. Hatta belki taksit bile yaptırırsınız!. bir şey olduğunda da muhatabınız olur.

böyle değerlendirin.

Hakan"737"Güven
THY1125
Senior Member
Senior Member

Elektronikde 100% gümrük alıyorlar.Benim ürün+kargo 400 dolardı,400 dolar da gümrük ödedim.Başım yandı ki burada söylüyorum,Besim bey dikkate alır mı kendi bileceği iş.

------------------------
ImageImage
muratkandemir
Rookie
Rookie
Name: muratkandemir
PID: 2024

Selamlar hocalar

Bende bir ekleme yapayım ağzı yanmış biri olarak ilk aldığım yoke de sorun çıktığında bir muhatap bulamadım,oysaki mavi den aldığımda değiştirme garantisi ve 12 ay taksit de mevcut.
Oysa ameriakadan gelende arıza olduğunda hatta bozuk çıktığında oynayacak bir yeğeniniz varsa ancak ona yarayacaktır.:-)

Dr.Murat KANDEMİR
THY2459
Rookie
Rookie

Buğra kaptanım önerinizi dikkate alıyorum ya mavishopdan ya da Amerika'dan gelebilecek bir arkadaş bulabilirsek Amerika'dan alıcam. Ancak yoke+pedal 160 dolar demişsiniz kafam bayağı karıştı şimdi bu ch yoke+pedala 400+400 dolar mı ödediniz eğer bu ürün farklıysa nereden aldınız bu kadar ucuza yani bu fiyata kargo eklenince mi 400 dolar oluyor? Ayrıca tüm yorumlarınız için ve beni kazıklanmaktan :) kurtardığınız için teşekkür ederim.

Hakan hocam her konuda herkese yardım ediyorsunuz zaman ayırdığınız ve değerli hatırlatmalarda bulunduğunuz için teşekkür ederim.

Kısaca mavishop üzerine karar kıldım topice cevap yazan diğer kaptanlara da teşekkürler...

Besim AGARGUN LTBA
THY1125
Senior Member
Senior Member

Rica ederim :) yoke+pedal 250 dolardı, 160 dolar kargoydu toplam 410 dolar ödeyerek siparişimi tamamladım.sonra burada geldi gümrükte takıldı çıkarabilmek için 400 dolar daha vermem gerekti,yani toplam 250 dolarlık ürüne 800 dolar ödedim,o yüzden aman kargoyla getirtmeyin diyorum.

------------------------
ImageImage
Bozhan Özsoy
Average User
Average User

$400 gumruk biraz fazla degil mi? KDV+Gumruk vergisi toplami en fazla %25 olsa $100 oder cikarsin, tabi bu posta gumrugu, komisyoncuya veya DHL'e yaptirirsan is degisebilir..

Bence Saitek yoke'u Turkiyeden ve dogru durust bir firmadan almak daha mantikli. En azindan garantiniz olur, birsey olursa geri goturursunuz. Garanti deyip gecmeyin, yeni cikan saitek yoke'larin yarisi arizali idi, gerci simdi problemi duzelmtisler ama arizali uretilen parti hala piyasada dolasiyormus..

Yada yurtdisindan gelen biri ile getirteceksiniz. Urunun garantisi pratikte bir isinize yaramaz, ama sizde zaten belki yari yariya daha ucuza almis olacaginiz icin eger bozulursa bir tane daha alirsiniz, en kotu ihtimalle ayni paraya gelir.. Bugra'nin $800'lik yoke kac kere operasyon gecirdi, en son ki by-pass resimlerini sanalpilot'da gormustum :-))

Sevgiler,

Bozhan Özsoy.
THY1125
Senior Member
Senior Member

Valla 400 e 400 çok tabi ama ben çok kişide böyle duydum gümrükten çıkana kadar o vergisi şu vergisi 100% e geliyor diye.

En son geçirdiği by-pass ile fabrika çıkışından daha güzel halde çalışıyor :).CH in Türkiye servisini açmayı planlıyorum yakında [:p]

http://www.sanalpilot.com/forum/topic.a ... C_ID=11556 :))))

------------------------
ImageImage
hakan737
VIP Member
VIP Member
Name: hakan guven
PID: 003
Vatsim ID: 811602
City: istanbul

Bozhan gümrükte herşeyin ayrı bir tarifesi var.Fatura değeri 100'nun altında olsa dahi ürünün cinsine göre (üzerine yazılmışsa eğer ama farketmiyor,Xray'den geçerken anlayıp açıyorlar paketi ne olduğunu anlamak için) bir prosedürü var.Fakat açıkçası posta görevlilerinin birçok konuda bazen yardımı tutuyorama eğer konu üzerinde bir bilgisi varsa.Bir keresinde paket almaya gittiğimizde yaşlı bir teyze vardı,tansiyon makinesimi şeker ölçüm cihazımı ne yollamış kızı Almanyadan (sanki burada yok!),tıbbi cihaz olduğu için bir türlü işlemi var, gümrük görevlisi baktıki teyze bununla uğraşamayacak uğraşsada çok değil en fazla 10-20YTL için, attı imzayı verdi,güle güle dedi gönderdi :)

Fakat geri kalan büyüklüğü göze batan, fiyatı faturası göze batan her üründe bir kategori var ve bunlara göre ayrı bir tarife var.Mesele tamamen ürünün cinsi ve değeri üzerine.

Buğranınki biraz fazla tutmuş ama belki toplamda rakam yükseldiği için kademeli olarak fiyat artıyordur, örneğin 100'a kadar şu kadar sonraki her 50'da şu kadar gibi.Yinede bana göre anormal fazla bir vergi olmuş 400'e 400 dolar.

Hakan"737"Güven
THY2459
Rookie
Rookie

Neyse zaten Mavishop uğraşıp getirmiş Türkiye'ye dışarıdaki en ucuz ürünle bile fazla bir fark yok. Ama Türkiye'de bir firma tam manasıyla bu tür ürünlerin distribütörlüğünü alsa ve çok da fazla fiyat farkı koymayıp panel, yoke ve software ürünleri satsa çok makbule geçerdi...

Besim AGARGUN LTBA
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”