Air France Yolcularının dikkatine

Got a new joke? Went a new club? A concert or your review about a movie? Write it here ...
Post Reply
bbugday
Junior Member
Junior Member
Name: Burak Buğday
PID: 2175

http://www.airliners.net/aviation-forum ... in/113368/

Air France uçmadan önce buraya bir bakın derim :D

Bu Trip Report'tan en çarpıcı diyalog:

FA: "Monseiur, what would you like for Dinner?"
ME: "Madame, I would love the Moroccon styled chicken."
FA: "Of course? (Searches for it)."
FA: "I am sorry Monseiur. We are out of the chicken."
ME: "That is too bad. I was really looking forward to it. What do you have?"
FA: "Let me see. Oh I am sorry Monseiur, we have no meals left for you."

Ve bu vatandaş J class uçuyordu [:0]

Burak Bugday
denizkusu
Rookie
Rookie

Burak Kaptan ,

Umarim keyifler yerindedir.Yeri gelmisken ben de bizzat yasadigim bir Air France macerami akatarmak istedim.

2006'da is icin Istanbul-Paris seyahatimde mecburiyetten dolayi Air France ile ucuyorum.Ucak gate ten ayrilip , taxiye basladi ve hostes elinde bir sprey ile ucagi bastan sona spreyliyor.Dogal olarak merak edip sordum (cunku parfum kokusu degildi , agir bir koku saciyordu).

- Nedir bu sprey?
- Ucagi dezenfekte ediyorum.
- Neden?
- Cunku Istanbul'dayiz ve ucagi dezenfekte etmemiz lazim!
- Cok guzel , peki bu her ucusunuz icin standart bir uygulama midir?Ornegin ben Paris-Istanbul ucarken ucak Paris'ten havalanirken de ucagi dezenfekte edecek misiniz?
- ..... hostesten cevap yok.
- Israr ediyorum ... ucak Paris'ten kalkarken dezenfekte edecek misiniz?
- ... hostes sirtini dondu ve gitti!!!

Bize ne gozle baktiklarini en iyi anlatan olayi bizzat kendim yasadim.Koskoca Air France'a yakisti mi?Simdi de benden cevap yok!!![8D][8D][8D]

serkan denizkusu
bbugday
Junior Member
Junior Member
Name: Burak Buğday
PID: 2175

Serkan kaptanım keyifler gayet yerinde uğraşıyoruz, sizin keyifler nasıl? Eşiniz, çocuğunuz herkes iyidir umarım...

Kaptanım sizin Air France anınızı ben Airfrance ile uçan bir çok arkadaşımdan duydum. Remen bizi mikroplu pis birer insan olarak görüyorlar. Sizin durumla yukarıda anlattığım vatandaşın durumu epey farklı tek ortak yönleri ikisininde VAHİM birer durum olması :) Size ve Türk vatandaşlarına ayrımcılık yapıp sanki pismişiz mikrop sayçıyormuşuz gibi davranıyorlar. Bir arkadaş sırf 777 ile uçabilmek için beraber gittiğimiz amerika dönüşünde Air France ile uçtu jfk-cdg-ist. İlk bacak haliyle 773tü diğeri uçak epey küçüktü dedi arkadaş tahminim 319 veya 318. Ben TK'dan vazgeçmem dedim :D ama az kalsın yer bulamayıp Delta ile dönecektim. Bir 773 için ekti beni kısacası... ben konuya döneyim. ilk bacakta sorun yok ancak cdg-ist bacağında kapıdan giren yolculara ki bu uçuş tatil dönemine denk geldiğinden çoğunluk türkmüş sprey sıkmışlar[xx(] arkadaşa dokunmuş bu sprey başlamış hapşurmaya öksürmeye falan... biraz asabidir kavga çıkarmış uçakta :D kaptan çıkmış kokpitten gelmiş airfrance yetkilileri gelmiş polisle bağırış çağırış falan açıklama istiyorum bu ahlaksızlık nedir diye. ( bu konuşmalar fransızca olmuş arkadaşın Fransızcası iyidir) Sonunda açıklama gelmiş uçaktaki yolcuların çoğu Türk ve Müslüman olduğundan dezenfekte ettik. Sonrasında aynı spreyi koltukların üstünden air conditionların içinede sıkmışlar. Anlayın artık durumun vahimliğini. Yukarıda yazdığım olay ise adam dünyanın parasını verip First Class uçmuş ama adama yemek vermemişler nedeni ise yemek kalmamış :D:D:D zaten %10 dolu olan bir uçakta nasıl yemek kalmaz :D parayla rezil olmak budur heralde:D

Burak Bugday
THY656
VIP Member
VIP Member
Name: Selim BILGIN
PID: 656
Vatsim ID: 853361
City: Aydin

Aslında fransız milletine ben de onların bana duyduğunun aynısını hissediyorum.Meslek hayatımda yaz mevsiminde neredeyse hergün bu milletten bir şahıs görüyorum.Kendileri benimle fransızca konuşmakta ısrar ettikçe ben de onlarla Türkçe konuşuyorum.Çok keyifli oluyor.Sonuçta çaresizliklerini görüyor ve mutlu oluyorum.:)
Başka bir ülkede olmalarına rağmen dil konusunda şovenist davranmakta ısrar etmenin bir bedeli olmalı.

THY656
Selim bilgin
Post Reply

Return to “Touch & Go”