SINAV

Help Center For New Turkish Virtual Pilots. Questions about connection, online flying, and training.
THY27
Junior Member
Junior Member
Name: Cem Kirsan
PID: 27
Vatsim ID: 821687
City: Istanbul

Özgür selam,
Sınavla ilgili paylaşmak istediğim 2 konu var.

1. Sınavın dili ingilizce benim gibi ingilizcesi yeterli olmayanlar için ciddi bir sıkıntı oluyor.En azından benim için öyle.Tabii ingilizcesi yetmeyen bu sınava girmesin derseniz ona bişey diyemem.

2.Sınav adı üstünde bilenle bilmeyeni ayırmak ve bilmeyene de öğrenme imkanı sağlamak.Bende bilmiyorum ve öğrenmek istiyorum.
Captain sınavında bilmem gereken konuları içeren kaynağı nerden bulabilirim.

Sevgilerimle
Cem KIRŞAN

Image
THY2
VIP Member
VIP Member
Name: Bülent AKBAY
PID: 2

Cem Selam

Senin bu yazın ile aslında bir çok arkadaşı ilgilendiren bir konuya açıklık getirelim.

Mevcut sorular ve bu sorularla ilgili konular hakkında bilgi edinmenizi sağlayacak kaynaklar ve yeni sorular üzerinde çalışmamız hızla devam ediyor.

Çalışmamız bitince tüm sınavlar için konu içeriklerinin listesi, her konu için derleyebileceğimiz en fazla sayıda eğitim yazısı sitede yerini alacak.

Sizlerde sınavda hangi konuların olduğunu bilecek ve eğer bu konular FlyTHY sitesinde var ise bizim siteden ya da link ile yönlendirilerek başka sitelerden bilgi alma şansı bulacaksınız.

Her birimizin sınavları merak edip bir an önce yazılı sınava sonra da uygulama sınavına girme isteğini anlayışla kabul etmemize rağmen, lütfen bugüne kadar sınava girmemiş arkadaşlar acele etmesin bir sonraki duyurumuzu beklesin. Bugüne kadar sınava girmiş ve başarısız olmuş arkadaşlar ise haklarını tüketmemek anlamında kısa bir süre beklesinler.

Sevgiler.

Bülent Akbay
FlyTHY
Administration
THY27
Junior Member
Junior Member

Bülent cevap için teşekkürler.En kısa sürede görüşmek üzere:)
sevgilerimle

Image
THY066
VIP Member
VIP Member
Name: Kemal Tolu
PID: 66

Cem Baba,

Sana rusça dan sınav yapacaklarmış, torpil işte :D

Image
THY45
Technical Admin
Technical Admin
Name: Özgür Özden
PID: 45
Vatsim ID: 824586
City: Ankara

:)

PID 45 Ozgur Ozden
IT Manager - FlyTHY
THY27
Junior Member
Junior Member

Canım arkadaşım öpüyorum.

Image
enginc
Newbie
Newbie

Merhaba arkadaşlar,
Sevgili Cem çok doğru sorular sormuş, Sn Akbay da çok mantıklı cevaplar yazmış ve konuya açıklık getirmek amacıyla çalışmalar yaptıklarını belirtmiş. Ve bir de öneri getirmiş, " Haklarınızı tüketmemek için sınava girmekte acele etmeyin, bizim bu konudaki duyurumuzu bekleyin "
Çok güzel ama bana gelen mail bunun tam tersi bir bildiri ve yaptırım içermekte, şöyleki ;
------------------------
Dear Engin Candemir,
Your senyority is 2,528.17 points. Your exam will be active :
Start Date : 21 Jan 2008 00:00
Finish date : 06 Mar 2008 23:59
.......
------------------------
Görüleceği üzere , ya Sn Akbay'ın belirttiği çalışmalar, Finish Date olarak verilmiş olan 6 Mart tan çok önce bitirilip anonslar yapılmalı ki hiç değilse hazırlanmak için de süre olsun. Ya da iki seçenek kalıyor, Cem' in şikayet ettiği şartlarda sınava girmek veya girmeyip hakkımızı yitirmek..
Sn. Akbay bu konuya da açıklık getiriseniz çok sevinirim.
Sevgiler..
Not : Kemal Kaptan Cem e rusça değil ama çince sınav açılırsa kesin kaçırmaz..Çok tecrübeli olduğu konusunda yakın şahidiyim. :D
Engin CANDEMİR

Image
silistreli
Senior Member
Senior Member
Name: Kisisel veri
PID: 3841
Vatsim ID: 1008925
City: Arnavutkoy

Merhaba,

Sınavla ilgili bende birşey yazmak istiyorum. Şimdi bilgi ölçümü yapmak zaten gerekli olan birşey ancak sınav sonucun hangi sorunun yanlış yapıldığını bilememek kötü. Şahsen kafayı sıyırmak üzereyim ki sürekli aynı seviyede puan alıp hangilerini yanlış yapmışım göremiyor ve malesef yanlış veya eksik olan bilgimide düzeltemiyorum.

Bu konuda yardım rica ediyorum.

Sevgi ve saygılarımla

N. Tekin Silistireli
FlyTHY, Pid 3841
LTFD - ArKent
THY066
VIP Member
VIP Member

Tekin Kaptanım,

FlyTHY yazılı imtahanları en başından beri kullanılan dil ve soruların zorluk derecesi dolayısı ile üyelerimiz arasında tartışılmaktadır.

Kaynak soruyorsunuz.Standart okulda alıştıgımız gibi bir dersin sınavına girmedigimiz için kaynak genel havacılık bilgisi.

Biz FlyTHY yönetimi olarak bu sorunun farkına vardıgımızı ve iyileştirme yönünde adımlar atacagımızı beyan ettik ve üyelerimizden de biraz sabırlı olmalarını rica ettik.

Fakat geldimiz noktada bu konuda yeterli calisma yapılamadıgını tespit etmemiz gerekiyor.

Sevgiyle, Keyifli ve Bol Uçuşlar

Kemal Tolu
FlyTHY , PID66
Antakya 1967
silistreli
Senior Member
Senior Member
Name: Kisisel veri
PID: 3841
Vatsim ID: 1008925
City: Arnavutkoy

Kemal Kaptanım verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

Şimdi kendi adıma konuşmak gerekirse açık söyliyim sorularına hangisinde hata yaptığımı bilsem benim için yeterli olacak. Eksiğimi göremiyorum sınav bir türlü verimli olmuyor bu açıdan.

Sevgi ve saygılarımla

N. Tekin Silistireli
FlyTHY, Pid 3841
LTFD - ArKent
THY3606
Newbie
Newbie
Name: Seren SERIFOGLU
PID: 3606

Merhaba Arkadaşlar;

1 senedir Flight Simulator ile ilgileniyorum. Başlangıcımdan beri bu işi usulleri doğrultusunda yapmaya çalıştım ve hala çalışmalarım devam ediyor. Bu aşamamda bir Virtual Havayolluna katılmanın getirileri olacağını düşündüm ve tercihim "Flythy.org" oldu.
Student Pilot sekmesinde ki tüm dökümanları indirdim ve bildiklerim olsa da üzerlerinden geçerek çalışmalarım sürüyor. Sormak istediğim yapılacak olan sınavın tarihi ile ilgilidir. Kusura bakmayın, belki forumun biryerinde bununla ilgiili bir detay vardır fakat göremediğim ve bu topic konusunun ilgili olacağını düşündüğüm için burada iletmeyi uygun gördüm.

Teşekkür ederim / İyi Çalışmalar.
----------------------------------------
Seren Şerifoğlu
FlyTHY , PID3606
İstanbul 1987
THY066
VIP Member
VIP Member

Seren Bey,

Eger yazılı imtahandan bahsediyorsanız, FFR ile yapacagınız uçuşu raporladıktan sonra sistem size sınavı otomatik getirmektedir. Eger başarısız olursanız 1 hafta sonra yeniden getirmektedir.

Checkride ise , checkride department'ın belirleyecegi bir günde davet usulu ile yapılmaktadır.

Herhangi bir sebeble sınavınız sistem tarafından otomatik olarak getirilmediyse, lütfen info@flythy.org a mail atınız.

Keyifli Uçuşlar olsun
Image
THY3606
Newbie
Newbie
Name: Seren SERIFOGLU
PID: 3606

Kemal Bey;

Cevabınız için teşekkür ederim. Aradığım cevaplar tam olarak bunlardı.

İyi Çalışmalar / İyi Uçuşlar.
----------------------------------------
Seren Şerifoğlu
FlyTHY , PID3606
İstanbul 1987
oxopixo
Newbie
Newbie
Name: Hakan KÖKAY
PID: 4063

Merhaba;

FS ile yaklaşık 2 yıldır offline uçmaktayım ve insan bi noktadan sonra daha değişik heyecanlar arıyor.Bu nedenle online uçmaya karar verdim.Dedim ki öyle balıklama dalmıyayım, şöyle sindire sindire,yavaş yavaş gireyim.Yaklaşık 1 aydır da bu iş üstüne eğildim.Hatta geçenlerde arkadaşla UNICOM dan da olsa ilk online uçuşumuzu yaptık.

Soruma gelince:Bu sınav nedir hiçbirşey anlamadım.Tamam sınava gireceğiz ancak bu sınava nasıl gireceğiz,uygulama mı olacak, yoksa yazılı mı,yoksa her ikisi de mi?Yukarıda biraz ipuçları var ancak yeterli değil sanırım.Bazı kaptanlar sınava girmeyin şimdilik açıklamayı bekleyin demiş.Ancak sınav için de bir zaman dilimi verilmiş orda.Ya bu zaman dilimi dolarsa?Ayrıca baştan sona bu sınava nasıl girilir, neler gereklidir,ne sorulur,hangi programlar gereklidir gibi, can alıcı sorulara cevaplar verilirse geceleri rahat uyuyacağız :lol:
Hakan KÖKAY
FlyTHY, PID4063
Çanakkale, 1984
THY3740
Junior Member
Junior Member
Name: Ertan ÖZKAN
PID: 3740
Vatsim ID: 997929
City: Antalya

Selamlar,

Sınavda sorulan soruların en azından konularını öğrenebilime şansımız nedir acaba? Örneğin, Metar'dan 3 soru var, STAR'dan 2 soru, VOR yaklaşma veya turn procedures'tan şu kadar soru...Evvelce çıkmış sorular...

Cevaplara müteşekkir olurum...
Sevgiler...
Ertan ÖZKAN
FlyTHY, PID 3740
Kırcaali - BULGARİSTAN, 30.04.1978
Post Reply

Return to “Training Lounge”