REVERSE

Questions, comments; documents about Boeing related products (PMDG and others) ...
Post Reply
Pathfinder
Average User
Average User
Name: Selçuk
PID: 13

Sevgili arkadaşlar,
Bildiğiniz gibi yeni FR'den sonra reversler 60 knot altında açık kalırsa ceza puanı alınıyor. Bu akşam inişte reversleri 80 Knot civarında kapattığımda ceza almaktan kurtuldum diye sevinirken taxide hız biraz artınca frenlerden önce gazı biraz geri çektim ama reversler çalıştı ve cezayı yedim. PMDG'nin taxi hızını ayarlamak epey bir sorun. F1 yapıp gazı idle konuma getirirseniz biraz sonra uçak duruyoy, gazı kapatmaya çalışırsanız da revers çalışacak kadar geri çekmiş olabiliyorsunuz. Bu konuda sizlerin yöntemi nedir?

Pathfinder
TK 13
THY45
Technical Admin
Technical Admin
Name: Özgür Özden
PID: 45
Vatsim ID: 824586
City: Ankara

Palyede F1
Teker koy on dikme yerde F2
80 knot altinda F1
15kn altinda break disengage,
%25 N1 throttle flaps up,
6-8knot stable taxi speed,
rwy vacated, lights off :)

PID 45 Ozgur Ozden
IT Manager - FlyTHY
THY1125
Senior Member
Senior Member
Name: Buğra Oğuzülgen
PID: 1125

Hmm ilginç bir durum bende hiç olmadı bugüne kadar,palye sonunda manual throttlesa gaz kolundan,autothrottle arm inişse f1 ile gazı keserim,f2 ile reverse açarım 80 knot da tekrar f1 e basıp reverse kapatırım,daha sonra gerekirse tekrar gaz kolu ile gaz verir hızlanırım.

------------------------
Buğra Oğuzülgen - FlyTHY Boeing Fleet Chief - PID 1125
VirtualPlanePictures.net Ex-Administrator
ImageImage
muratokay
Junior Member
Junior Member
Name: Murat Okay
PID: 1571

Sanırım sizin sorununuz joystickte gaz kolunu tam geri çektiğinizde reverserların açılmasından kaynaklanıyor. Bende reverser açmak için F2 tuşuna basmam gerekli. Reverserları gaz kolu ile açmıyorum. Gaz kolu en düşük seviyedeyken idle olmuş oluyor yani.
Reverserları gaz kolu ile açmamak için gerekli ayar FSUIPC ayarlarında bulunuyor

PID1571
Murat Okay
Pathfinder
Average User
Average User
Name: Selçuk
PID: 13

Joystick kullanmıyorum laptop ve klavye ile uçuyorum, yani gazı numlock 3 ile geri alıyorum. Ama artık gazı F1 ile kapatıyorum, dolayısıyla 3 tuşunu kullanmayı yasakladım kendime. Böyle olunca bir risk yok. FSUIPC ayarlarında olduğunu hiç bilmiyordum, teşekkür ederim.Eğer bulamazsam tekrar yardımınızı rica edeceğim.

Tekrar teşekkürler..

Pathfinder
TK 13
Post Reply

Return to “Boeing Fleet”