PMDG'de key assign ederken sadece keyboard'dan secmemize izin veriyor.joystick'e yada saitek pro gamer unit gibi usb bir donanima key atama sansimiz var mi acaba?
Serden NAYIN
ŞY2168
PMDG'de key assign yapmak
-
- Junior Member
- Name: Oral Barkay
- PID: 2121
Selam,
Bunu yapmak için PMDG'den değil FSUIPC'den yapmanız gerekir. FSUIPC ücretli sürümde oldukça detaylı bir key assignment, joystick assignment ve axis assignment menüsü var. Neredeyse her şeyi buradan halledebiliyorsunuz. Tabi bu offline da çalışıyor mu bilmem ama ben kullandığım yoke ve rudder pedal setinin tüm fonksiyonlarını buradan programladım.
Kolay gelsin,
Oral Barkay

Bunu yapmak için PMDG'den değil FSUIPC'den yapmanız gerekir. FSUIPC ücretli sürümde oldukça detaylı bir key assignment, joystick assignment ve axis assignment menüsü var. Neredeyse her şeyi buradan halledebiliyorsunuz. Tabi bu offline da çalışıyor mu bilmem ama ben kullandığım yoke ve rudder pedal setinin tüm fonksiyonlarını buradan programladım.
Kolay gelsin,
Oral Barkay

Bende Saitek X52 var.Kendi programlama yazılımı var farklı tuş kombinasyonları atayabiliyorsunuz.Örneğin PMDG'de "X" tuşuna görev veriyor, daha sonra joystick'in bir butonunu X tuşu yerine geçecek şekilde ayarlayabiliyorsunuz.. Belki sizin kullandığınız joystick içinde bir yazılım vardır.Saitek'in web sitesini deneyin.
"If you don't like someşing, change it.If you can't, şen change yourself."
Efe Doğan TK957
efedogan@gmail.com
"If you don't like someşing, change it.If you can't, şen change yourself."
Efe Doğan TK957
efedogan@gmail.com
-
- Average User
- Name: Serden NAYIN
- PID: 3938
bende de saitek x52 var.flaps,trims,speed brake gibi movement'lari joystick'ten yapiyorum.fakat ozellikle vor tipi yaklasmalarda atc'den radar vektor istedigimde,bana heading,altitude'u verdikten sonra hem readback yapmak,hem mouse'la heading'i, alt'i, V/S'yi,speed'i ayarlamak inanin cok zaman kaybettiriyor.bunu keyboard'dan ayarlayinca da insanin dikkati dagiliyor,ben gozumu ekrandan cekmek istemiyorum.dun aksam arkadasimin saitek pro gamer unit'ini aldim.gercekten yararli bir alet,ergonomik bir numpad gibi.benim dusuncem bunun uzerine heading+-,alt-+,v/s+-,speed+-,course+- gibi keyleri assign edip gozumu ekrandan kaldirmadan hizli bir bicimde yapmakti fakat pmdg'nin sadece keyboard uzerinden key atamalarina izin verdigini gordum.yilmaz kaptanin dedigi mantikli geldi,bugun deniyecegim.oral kaptanim,sizin dediginiz ise sanirim joystick ayarlari icin yararli olur.yine de fsuipc uzerinden pmdg icin tus atayabiliyormuyum bir bakacagim
Serden NAYIN
THY2168
Serden NAYIN
THY2168