Arkadaslar cogu zaman yasadigim bir soruna care ariyorum umarim aramizda bana bu konuda yardimci olabilecek kaptan veya Atc vardir. Ucagim bir Freeware 737-800 gayet donanimli bir panele sahip, fakat FMC yok.Sorunuma gelince; ILS establ. oldugumda 1000-3000 feet arasinda sag motor kendi kendine deaktive oluyor motor susmuyor calismaya devam ediyor fakat joystickte gaz kollarini öne dogru yüklendigimde sadece sol motorun gaz kolu ileriye gidiyor ve devir artiyor ancak sag motorun kolu oldugu gibi yerinde duruyor eger maus ile sag gaz kolunu ileriye cekersem ozaman ancak gaz verebiliyorum sag motora. Herzaman olmuyor fakat cogunlukta bu problemi yasiyor, kendimi ve ATC yi o anda zor duruma düsürüyorum.FS9 ayarlarini kontrol ettim hepsi olmasi gerektigi ayarlarda,acaba o esnada klavyede yanlislikla bir tusami basiyorumda bu oluyor ?? bu konuda bana yardimci olursaniz cok sevinirim, hepinize emniyetli ucuslar ve iyi görevler dilerim.
Güner Ercan
Fly THY 2063
sag motor sorunu yasiyorum !!!!!
-
- Average User
- Name: Mevlüt ŞİRVANLI
- PID: 808
- Vatsim ID: 864898
- City: İstanbul
Gayet basit bir çözümü var ;
E ve 1,2 ye aynı anda basıp cekin dort motorluysa E+1,2,3,4 e aynı anda basın çekin aynı anda basmak önemli zira bazen düzelmiyor.
İyi uçuşlar..
Mevlüt ?İRVANLI
E ve 1,2 ye aynı anda basıp cekin dort motorluysa E+1,2,3,4 e aynı anda basın çekin aynı anda basmak önemli zira bazen düzelmiyor.
İyi uçuşlar..
Mevlüt ?İRVANLI
Merhaba Mevlüt kaptanim yardiminiz icin cok tesekkürler bana bu tavsiyeyi daha önce bir baska arkadasimizda önermisti fakat cok basarili olamadim,zannedersem ayni anda basmadim diye düsünüyorum hemen test edip burada size bildiricem tekrar tskler.
Güner Ercan
Fly THY 2063
Güner Ercan
Fly THY 2063
- THY1834
- VIP Member
- Name: Adem BURCU
- PID: 1834
- Vatsim ID: 958269
- City: Tekirdag
Güner Kaptan,Naçizane tavsiyem fsinn veya sb3 üzerindeki yazışmalarınızda ilgili alana tıklayarak yapmanız,aksine bir durumda pek çok tuşu insiyatifiniz dışında tıklayacağınız için a/p den çıkıp manuele geçtiğinizde mutlaka motorlardan biri manuel komut kabul etmeyecektir.Eğer böyle bir durumla iradeniz dışında karşılaşırsanız bence,yapacağınız en uygun hareket (kapatmaksızın)auto şrottle+speed veya mach seviyesini minimuma yani 0 seviyesine almak,uçak otomatik olarak her 2 motorda gaz kesecektir.Tek mahzuru ise bu durumda reversleri kullanamayacak olmanız.
Sevgilerimle
Adem BÜRCÜ THY1834
Sevgilerimle
Adem BÜRCÜ THY1834
Güner Kaptan,
iniş sırasında muhtemelen bilerek ya da bilmeyerek "1" ya da "2" tuşuna basıyorsunuz ki bu da sadece ilgili motoru seçmenizi sağlıyor. Ben eskiden sırasıyla E 1 2 1 yapıyordum, çoğunlukla işe yarıyor.. Fakat registered bir FSUIPC bulursanız, oraya iki motoru senkron kontrol etmek için bir tuş takımı atayabiliyorsunuz..
umarım yardımcı olur..
saygılarımla
C. Murat Tekin
THY1565
iniş sırasında muhtemelen bilerek ya da bilmeyerek "1" ya da "2" tuşuna basıyorsunuz ki bu da sadece ilgili motoru seçmenizi sağlıyor. Ben eskiden sırasıyla E 1 2 1 yapıyordum, çoğunlukla işe yarıyor.. Fakat registered bir FSUIPC bulursanız, oraya iki motoru senkron kontrol etmek için bir tuş takımı atayabiliyorsunuz..
umarım yardımcı olur..
saygılarımla
C. Murat Tekin
THY1565
Öncelikle Sayin Mevlüt ,Adem ve Murat kaptanlar; bana bu konuda yardim eli uzattiginiz icin sonsuz tesekkürlerimi sunuyorum.Önerilerinizi ve tavsiyelerinizi hemen hassasiyetle dikkate aldim ve uygulamaya basliyacagim. Benimde daha önce yazdigim gibi süphelerim ; farkinda olmaksizin klavyede yanlis bir tusa bastigimdan dolayi bu soruna sebebiyet verdigini ,bir baskasiyla o esnada yazisirken bos kareye öncelikle maus ile tikliyorum aksi taktirde klavyenin FS9 a müdahale ettigini biliyorum ama yinede istemeden denk geliyor herhalde.Birde hangi tus oldugunu bulabilsem keske!! Insallah tek sebep budur!! Bu konuda sizleri haberdar edicem sonuclari burada sizlere aktaricam. En kisa zamanda! Hepinize Hayirli ucuslar dilerim .
Güner Ercan
FlyThy 2063
Güner Ercan
FlyThy 2063
- THY1935
- Average User
- Name: Hanifi AVCI
- PID: 1935
- Vatsim ID: 964441
- City: Samsun
Güner bey 'E' tuşuna bastığınızda oluyor bahsettiğiniz olay.
Bunun için Fs menüsünden optiations bölümünden E yerine kullanmadığınız bir tuş atayın sorun hallolucaktır..
Hanifi Avcı
İSTANBUL
Bunun için Fs menüsünden optiations bölümünden E yerine kullanmadığınız bir tuş atayın sorun hallolucaktır..
Hanifi Avcı
İSTANBUL
Bu konuda bana zahmet edip yardimci olan Kaptanlarin bilgisine : Hanifi Bey sizede cok tesekkür ederim! Hemen test ettim ve klavyede E tusuna basdiktan sonra ayni sorun ile karsilastim.Tekrar aktive edebilmem icin hepinizin dedigi gibi E tusuyla beraber 1-2 basildigi taktirde motor aktive ediliyor.(AYNI ANDA BASMA SARTI ILE)-- Hemen Hanifi Beyinde tavsiyesini dinliyerek E tusun vazifesini hic kullanmadigim baska bir tusa devrettim. Tesekkürler!! Hepinize Iyi Ucuslar dilerim !
Güner Ercan
FlyThy 2063
Güner Ercan
FlyThy 2063