biri ne olur bana yardım etsin tam 3 aydır online ucmaya calısıorum bir türlü başaramıyorum fs2002 vardı sqw.boxtan send plan yazısı cıkmıyodu fs2004 aldım fs menude sqw.box diye birşey bile yok acaba benmi cok anlaması zor bişeim yoksa bir türlü beceremiyormuyum adım adım onl?ine uçuş sayfasına baktım ama olmuyor hatta eskişehirde kalan varsa misafirim bile olabilir bana göstersin yeterki şimdiden teşşekür ederim
Aytugan Utku AKDO?AN
yardım
-
- Average User
- Name: Aytugan Utku AKDOĞAN
- PID: 2118
-
- Junior Member
- Name: Oral Barkay
- PID: 2121
Merhaba,
Normal şartlar altında doğru kurulmuş bir FS4'te önce FSUIPC.dll sonra da squawkbox yükleyeceksiniz. Daha sona aynen sqbox manelde anlatıldığı gibi FS içinde uçuş ekranında ALT tuşuna basıp üst menüleri getireceksiniz. Burada Modules menüsünden FSUIPC seçip gelen ekranda squawkbox.exe yazıp squawkbox dokümantasyonunda verilen code girilecek. Regsitration işlemi başarıyla tamalandığında artık sadece uçuşa başladığınızda aynı menüden squawkbox çalıştırmnız yeterli olacaktır.
İyi uçuşlar
Oral Barkay
Normal şartlar altında doğru kurulmuş bir FS4'te önce FSUIPC.dll sonra da squawkbox yükleyeceksiniz. Daha sona aynen sqbox manelde anlatıldığı gibi FS içinde uçuş ekranında ALT tuşuna basıp üst menüleri getireceksiniz. Burada Modules menüsünden FSUIPC seçip gelen ekranda squawkbox.exe yazıp squawkbox dokümantasyonunda verilen code girilecek. Regsitration işlemi başarıyla tamalandığında artık sadece uçuşa başladığınızda aynı menüden squawkbox çalıştırmnız yeterli olacaktır.
İyi uçuşlar
Oral Barkay
-
- Senior Member
- Name: Alper Oğuz
- PID: 0000
- Vatsim ID: 0000
- City: Istanbul
Utku kaptan "adım adım online uçuş" dökümanında hata yok. Ben ilk kez online uçmaya karar verdiğimde, o dökümanı birkaç kez okuyup, oradaki adımları ve programları tek tek çekip belirtildiği gibi kurup sorunsuzca online olmuştum. O yüzden mutlaka atladığınız bir yer vardır. Ancak fs2004 için konuşuyorum.
iyi uçuşlar
Alper Oğuz
TK1237
alperoguz at gmail nokta com
iyi uçuşlar
Alper Oğuz
TK1237
-
- Newbie
Online Ucus dökümanını en az üç kere okuyun ve verilen yönergeleri hatasız uygulayın, en fazla 1 saat sürer..
Erol Obdan
2105
Erol Obdan
2105
-
- Average User
Herkese teşşekür ediyorum online uçuşlarıma başladım fakat bu seferde flight recorder işini halledemiyorum bu konudada bana yardımcı olursanız cok sevinirim biliyorum cok yük oldum ama bu son valla:)
Birde ATC olunca uçuşlar cok daha zevkli oluyor ATC lerin en yoğun olduğu gün ve saatler hangisi? şimdiden çok teşekkürler
Aytugan Utku AKDO?AN
Birde ATC olunca uçuşlar cok daha zevkli oluyor ATC lerin en yoğun olduğu gün ve saatler hangisi? şimdiden çok teşekkürler
Aytugan Utku AKDO?AN
Utku Bey,
1) FSUIPC'i register ettiginiz yerden flight recorder'i de register etmeniz lazim.Son hatirladigim kadariyla setup kurulurken gerekli code'lari veriyordu.
2) ATC icin avrupada Macar sahasi LHBP, Almanya EDDF Frankfurt
Ingiltere Heatrow meydanlarina dogru ucun.Malta center de cogu zaman acik oluyor Ben gurrion israil'de oyle.
Selamlar.
Murat CULCU
TURKISH AIRLINES TK986
COMMANDER-->CULCU-->
1) FSUIPC'i register ettiginiz yerden flight recorder'i de register etmeniz lazim.Son hatirladigim kadariyla setup kurulurken gerekli code'lari veriyordu.
2) ATC icin avrupada Macar sahasi LHBP, Almanya EDDF Frankfurt
Ingiltere Heatrow meydanlarina dogru ucun.Malta center de cogu zaman acik oluyor Ben gurrion israil'de oyle.
Selamlar.
Murat CULCU
TURKISH AIRLINES TK986
COMMANDER-->CULCU-->
-
- Average User
Yeterince acık omadı
Aytugan Utku AKDO?AN
Aytugan Utku AKDO?AN
-
- Junior Member
Utku bey,
Bunun içinde Servinfo programını download edin. Hem uçağınızı istediğiniz aralıklarla Dünya üzerinde uçarken görür hem de o anda Dünya'da ne kadar aktif ATC varsa görerek buna göre hat seçebilirsiniz.
İyi uçuşlar
Not: Yurtdışındaki arkadaşlara kabiliyetli Türk pilotu nasıl olurmuş göstermeye devam. ?emasız uçmayalım rezil olmayalım...
Oral Barkay
Bunun içinde Servinfo programını download edin. Hem uçağınızı istediğiniz aralıklarla Dünya üzerinde uçarken görür hem de o anda Dünya'da ne kadar aktif ATC varsa görerek buna göre hat seçebilirsiniz.
İyi uçuşlar
Not: Yurtdışındaki arkadaşlara kabiliyetli Türk pilotu nasıl olurmuş göstermeye devam. ?emasız uçmayalım rezil olmayalım...
Oral Barkay
-
- Average User
Olmuyor ya recorderı aktif hale getiremiyorum FSupic'i actım FS nin içinde FSupic ve Sqawk bok için şifreleri yazdım .exe uzantılı dosyaları adını ekledim ama ucusa basladıktan sonra Flight Recorder'ı actıım halde hiçbir şeyi kaydetmiyor Flyşy id ve şifresini giriyorum startfligş linki aktif olmuyor bir turlu hoş hiçbir bilgiyi dolduramıyorumki ıd veşifreden baska
Bu arada Berkay Kaptanım linki yollarsan çok mutlu olacağım
Bu arada Berkay Kaptanım linki yollarsan çok mutlu olacağım
-
- Junior Member
Utku bey,
servinfo link : http://www.avsim.com/hangar/utils/servi ... nloads.htm
Ancak tam olarak anlamadığım bir şey var. Flight recorder ı uçuşa başladıktan sonra açtım demişsiniz bir el sürçmesi olmadıysa uygulamanız yanlış.
1 - Flight Sım'i açın
2 - Uçağı ve meydanı seçin (active runway olarak bırkmayı bir gate seçin)
3 - Yakıtı uçmayı planladığınız meydana göre seçin
4 - flynow deyin
5 - kokpite girdiğinizde motorları kapatın, beacon ışıklarını açın
6- alt tab ile windows ekranına dönün
7- recorder çalıştırın
8- Sol baş menüden Connect to FS'i seçin
9- pilot id ve şifre girin
10- kalkış ve varış meydanlarını girin (kalkış meydanı başta seçtiğiniz meydan olacak)
11- uçuş tipini seçin (schedule, charte cargo vs)
12- sefer sayınızı seçin ve de begin flight butonuna tıklayın
13- BOARDING yazısını gördüğünüz andan itibaren kayıttasınız
14- alt tab ile flight sim e dönün online olun ve gerisi malum
Yazdıklarımı aynen uyguluyorsabız sistemsel bir probleme işaret eder ki sevgili arkadaşlarımdan aynını yaşayanlar emnm katkıda bulunacaklardır. Zira ben bunların hiç birini yaşamadım
İyi uçuşlar
Oral Barkay
servinfo link : http://www.avsim.com/hangar/utils/servi ... nloads.htm
Ancak tam olarak anlamadığım bir şey var. Flight recorder ı uçuşa başladıktan sonra açtım demişsiniz bir el sürçmesi olmadıysa uygulamanız yanlış.
1 - Flight Sım'i açın
2 - Uçağı ve meydanı seçin (active runway olarak bırkmayı bir gate seçin)
3 - Yakıtı uçmayı planladığınız meydana göre seçin
4 - flynow deyin
5 - kokpite girdiğinizde motorları kapatın, beacon ışıklarını açın
6- alt tab ile windows ekranına dönün
7- recorder çalıştırın
8- Sol baş menüden Connect to FS'i seçin
9- pilot id ve şifre girin
10- kalkış ve varış meydanlarını girin (kalkış meydanı başta seçtiğiniz meydan olacak)
11- uçuş tipini seçin (schedule, charte cargo vs)
12- sefer sayınızı seçin ve de begin flight butonuna tıklayın
13- BOARDING yazısını gördüğünüz andan itibaren kayıttasınız
14- alt tab ile flight sim e dönün online olun ve gerisi malum
Yazdıklarımı aynen uyguluyorsabız sistemsel bir probleme işaret eder ki sevgili arkadaşlarımdan aynını yaşayanlar emnm katkıda bulunacaklardır. Zira ben bunların hiç birini yaşamadım
İyi uçuşlar
Oral Barkay
-
- Average User
Sorunum orda değildi ama hallettim sonunda cok cok tessekür ederim
Aytugan Utku AKDO?AN
Aytugan Utku AKDO?AN
-
- Average User
Ya artık çok tatlı uçuşlar cıkartabiliyorum fakat Fs navigator da nerde olduğum bir turşu yazmıyor artık korsan olmak istemiyorum ben:) nasıl anlaşacağız Fs navigatorla birde boeing 737-800 ve pmdg sini nerden bulabilirim??
şimdiden çok teşşekğr ederim
Aytugan Utku AKDO?AN
şimdiden çok teşşekğr ederim
Aytugan Utku AKDO?AN
-
- Average User
?imdi ben bunu sordumda siz sormadım farzedin en son birisi sorduğunda ne hale geldiğini gördüm vallahi sormadım boyle bir soru silinmiyodaki yazdığım
Aytugan Utku AKDO?AN
Aytugan Utku AKDO?AN
-
- Senior Member
- Name: Alper Oğuz
- PID: 0000
- Vatsim ID: 0000
- City: Istanbul

http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q ... e%27da+Ara
Alper Oğuz
TK1237