FMC Resetleyemiyorum
- THY2030
- Rookie
- Name: Serkan Demir
- PID: 2030
- Vatsim ID: 969827
- City: Istanbul
merhaba arkadaşlar pmdg 738 kullanıyorum ilk seferimi yaptıktan sonra geri bir cycle daha yapmak istiyorum yada farklı bi noktaya flight reset yapmadan gitmek istiyorum ancak fmc de yaptı?ım ayarları bir tülü sıfırlayamadım de?iştirmek çok uzun sürüyor bana yardımcı olabilirsenşz sevinirm teşekkür ederim...
- THY1935
- Average User
- Name: Hanifi AVCI
- PID: 1935
- Vatsim ID: 964441
- City: Samsun
Yeni verileri girdiğiniz zaman eskilerin zaten resetlendiğini görüceksiniz.Eğer departure ve arrivel da bir değşiklik yapamamaktan bahsediyorsanız departure değişmiyorsa arrivel'ı değiştirmeyi deneyin daha sonra departure'ında değiştiğini görüceksiniz.Yeniden bacak irtifa vs. girebilirsiniz.
Hanifi Avcı
İSTANBUL
Hanifi Avcı
İSTANBUL
- THY2030
- Rookie
- Name: Serkan Demir
- PID: 2030
- Vatsim ID: 969827
- City: Istanbul
merhabalar eskisinin üstüne yenisini yapmam için öncelikle fmci resetlemem lazım işte ancak olmuyo yani ben kısaca şunu istiyorum istanbuldan ankaraya geldim ve daha sonra istanbuldan ankaraya uçacağım ancak fmc deki bilgileri tek tek silmek istemiyorum bunun yerine bir özellik ile hepsini silip baştan yapmak istiyorum..teşekkürler
-
- Junior Member
- Name: Oral Barkay
- PID: 2121
Uçuşa tekrar başlamadan önce INIT REF sayfasında location kısmına bulunduğunuz yeni meydanın ICAO kodunu girdiğinzide resetleme olacaktır. Bundan sonrasında route sayfasında yeni hattı girerek devam edebilirsiniz yardım için PMDG corner alanının içinde daha detaylı açıklamalar var.
İyi uçuşlar
İyi uçuşlar
-
- Junior Member
- Name: Oral Barkay
- PID: 2121
Arkadaşlar tümüyle programlanmış bir FMC'yi sıfırlamak mümkün mü acaba ?
Okhan Uçar
Ankara
THY477
Selçuk
Turkey
437 Posts
Posted - 28/05/2006 : 21:52:42
--------------------------------------------------------------------------------
Mümkün;
POS INIT sayfasında bulunduğunuz alanı ve RTE sayfasındaki ORIGIN meydan kodunu değiştirmek FMC'yi sıfırlar.
Virtual A3xx Instrument Rating
TK157
VPP Screenshotlarım
1237
Turkey
309 Posts
Posted - 29/05/2006 : 06:51:56
--------------------------------------------------------------------------------
Geçen gün cdu'da sıfırlama ihtiyacım olmuştu.. Bu sabah serviste işe gelirken de "gidince bir foruma sorayım bari" diye düşünmüştüm..
cevap için teşekkürler
Alper Oğuz
TK1237
alperoguz at gmail nokta com
AgrilEX
Turkey
126 Posts
Posted - 29/05/2006 : 06:53:14
Teşekkürler Selçuk hocam.
Okhan Uçar
Ankara
THY477
Ekteki kısım bahsettiğim PMDG içindeki kısımdır.
Okhan Uçar
Ankara
THY477
Selçuk
Turkey
437 Posts
Posted - 28/05/2006 : 21:52:42
Mümkün;
POS INIT sayfasında bulunduğunuz alanı ve RTE sayfasındaki ORIGIN meydan kodunu değiştirmek FMC'yi sıfırlar.
Virtual A3xx Instrument Rating
TK157
VPP Screenshotlarım
1237
Turkey
309 Posts
Posted - 29/05/2006 : 06:51:56
Geçen gün cdu'da sıfırlama ihtiyacım olmuştu.. Bu sabah serviste işe gelirken de "gidince bir foruma sorayım bari" diye düşünmüştüm..
cevap için teşekkürler
Alper Oğuz
TK1237
alperoguz at gmail nokta com
AgrilEX
Turkey
126 Posts
Posted - 29/05/2006 : 06:53:14
Teşekkürler Selçuk hocam.
Okhan Uçar
Ankara
THY477
Ekteki kısım bahsettiğim PMDG içindeki kısımdır.
-
- Rookie
Arkadaşlar bu FMC denen aleti tek başına indirip istediğimiz uçakta kullanabileceğimiz bie site yada bunu yapan bir yazılım biliyormusunuz ve fiyatı nedir hatta mümkünse Free verilen bir yer varmı?
merak ediyorum da.
Yardımlarınız için teşekkürler.
KEREM PEKSEN

merak ediyorum da.
Yardımlarınız için teşekkürler.
KEREM PEKSEN

Sevgili kerem peksen,
Oncelikle imzanizi tek indicator olarak kullansaniz daha iyi degil mi, sonucta hepsi VATSIM'deki durumunuzu gosterdigi icin cok fazla gerek yok sanirim. (tabii ki ki$isel du$unsem karar sizin)
Sorunuza gelirsek eger, FMC (Flight Management Computer) ekstra eklenebilicek bir $ey degil, FMC PMDG ucaklarinda yada PSS ucaklarinda build-in geldikleri icin, ayrica istediginiz ucaga entegre edemezsiniz. Tabii PSS-iFDG merge bunun di$inda.
O yuzden uctugunuz ucaklarda FMC yada MCDU (airbus) kullanmak istiyorsaniz ucagin kendisini download etmeniz gerekiyor.
PMDG icin > http://www.precisionmanuals.com/
PSS icin > http://www.phoenix-simulation.co.uk/
adreslerini ziyaret edebilirsiniz...
PPL&CPL&ATPL Student

Oncelikle imzanizi tek indicator olarak kullansaniz daha iyi degil mi, sonucta hepsi VATSIM'deki durumunuzu gosterdigi icin cok fazla gerek yok sanirim. (tabii ki ki$isel du$unsem karar sizin)
Sorunuza gelirsek eger, FMC (Flight Management Computer) ekstra eklenebilicek bir $ey degil, FMC PMDG ucaklarinda yada PSS ucaklarinda build-in geldikleri icin, ayrica istediginiz ucaga entegre edemezsiniz. Tabii PSS-iFDG merge bunun di$inda.
O yuzden uctugunuz ucaklarda FMC yada MCDU (airbus) kullanmak istiyorsaniz ucagin kendisini download etmeniz gerekiyor.
PMDG icin > http://www.precisionmanuals.com/
PSS icin > http://www.phoenix-simulation.co.uk/
adreslerini ziyaret edebilirsiniz...
PPL&CPL&ATPL Student

FMC Vazifesi gören bir harici program vardı ama şuan hatırlayamıyorum PC Pilot dergisinde tanıtmışlardı.Akşam eve gidince bulmaya çalışacağım.
Sevgilerle
"If you don't like someşing, change it.If you can't, şen change yourself."
Efe Doğan TK957
efedogan@gmail.com

Sevgilerle
"If you don't like someşing, change it.If you can't, şen change yourself."
Efe Doğan TK957
efedogan@gmail.com