Yavaşlık

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Erol Obdan
Newbie
Newbie

Merhabalar,
Vatsim den atc siz online olarak ucarken çok hızlı ve rahatım, fakat bir controler kanalına ba?lı oldu?um zaman simulator her on saniyede bir 3 ila 15 saniye arasında takılıyor. bunun nedeni ne olabilir? Yapmam gerekenler nelerdir?

Teşekkürler..
1137
Rookie
Rookie

Aynı sorun bende de vardı. Aslında hala var. Sorun muhtemelen Firewall'dan kaynaklanıyor. Kesin cozumunu bulamamis olmakla birlikte kendime soyle gecici bir cozum buldum. Sb'ye baglandiktan sonra eger bu sorun olusursa Disconnect ve Quit olup, modemi kapatıyorum. Daha sonra tekrar online olup Sb'ye tekrar baglaniyorum ve sorun cozulmus oluyor. Bir deneyin umarim duzelir.
Erdem Kaya

Image
tk1550
Rookie
Rookie

aynı problem bende biraz daha değişik bir biçimde görülmekte..aşırı derecede olmasada özellikle yerdeyken uçakta(daha doğrusu görüntüde) bariz takılmalar oluyor.mesela taxi yaparken yada pistte t/o için koşarken takılan görüntü kalkıştan sonra giderek azalıp kayboluyor.sistemimin yetersiz olmasından dicem ama daha önceden yapmadığı şeyi şimdi neden yapıyor???

nasıl çözülür bu sorun hala bulabilmiş değilim.aslında bir çözüm var ama dilim varmıyor söylemeye pek:)elinde avucunda ne varsa yatırıcan yeni sisteme,boğazına kadar borca gömüleceksin öğrenci halinle..sonra yemek içmek yok(zaten yemeye içmeye parada yok) uç uçabildiğin kadar:D:D:Dakıl karı iş değil...

tk1550-VoLKaNN
FLYTHY nin korsan eventçısı

Image
THY656
VIP Member
VIP Member
Name: Selim BILGIN
PID: 656
Vatsim ID: 853361
City: Aydin

Volkan
ben daha yeni bir sistem kurdum.
ekran kartım Asus SILENT ROYAL 7600 GS 512 RAM - 1024 DDR-RAM
Bilgisayarcım göre sistem yeterli olduğunu söylüyor.
fakat senin de belirttiğin gibi takılmalar bende de oluyor.
O yüzden takma kafana; boşuna para harcama:)

TK656
Selim Bilgin

Image
1237
Senior Member
Senior Member
Name: Alper Oğuz
PID: 0000
Vatsim ID: 0000
City: Istanbul

Online uçuşlarda bende de birkaç dakikada bir 3-5 sn süren donmalar oluyordu. Online iken olduğundan SB'dan şüphelenmiştim. Finaldeyken olursa kötü oluyor tabi..

Alper Oğuz
TK1237
alperoguz at gmail nokta com
Erol Obdan
Newbie
Newbie

dün aksam bu olay beni ve LTBB Control de olan Uğur Uzgan Kaptanımı cok zor durumda kaldık.. Onun anlayışı sayesinde private msg den kontrol etti beni.. bir atc kanalına bağlı iken eziyet cekiyorum resmen.. fps de hic bir azalma yok, 10 sn yede bir donuyor, ve 10 sn ye sonra tekrar kaldığım yerden devam ediyorum.. bunun bir nedeni olmalı.. diğer kişiler rahatlıkla kanala bağlanıyor.. bir programım falan mı eksik acaba..?
hakan737
VIP Member
VIP Member
Name: hakan guven
PID: 003
Vatsim ID: 811602
City: istanbul

hmm bu hiç gündüz oldumu? çünkü SB'den kaynaklanmayabilir.Ben akşam ve gece birçok meyadan uçamıyorum çünkü takılma yüzünden.

Hakan737Guven
Erol Obdan
Newbie
Newbie

bir de herhangi bir update ucusu hızlandıracaksa birisi bana gönderebilirmi?
teşekkürler
Erol Obdan
Newbie
Newbie

evet hakan kaptanım gündüz veya gece farketmiyor, hatta siz de sahit olmuştunuz bir kere, takılmalar yüzünden şrottle ım saçmalamaya başladığı için denize çakılmıştım..
Viper
Rookie
Rookie
Name: Erdinç Ertan
PID: 174

Benzer bir sorunu 2 hafta önce bende yaşadım. Kısa belkide işinize yarabilecek olduğunu düşündüğüm tecrübemi şöle özetleyebilirim.

Sistemimde kullandığım Zoom ADSL USB modemimi ev'de kullanmak istedigim wireless ADSL AIRTIES RT 210 USB2 WIFI modem ile degistirdim.

Ancak bu vakitten sonra, sizinde bahsetmis oldugunuz sekilde FS2004'de takilmalar, donmalar meydana geldi. Ozellikle ATC'nin online oldugu vakitlerde.

Modem ile birlikte gelen Firewall'u (Guvenlik Duvarini)devre disi biraktigimda ( isletim sisteminde hasar birakabilir denemeden once dikkat edilmedilidir )bu takilmalarin gittigine sahit oldum. Problem belki buradan kaynaklaniyor belkide bu tip modemlerin Eternet karti ile birlikte calisiyor olmasindan olabilir diye dusunmekteyim.

Sonuc olarak tabiki eski modemime geri dondum. Ve sorun ortadan kalkti. Bu konuda cok bilgi sahibi degilim ancak belkide dogru bir yonlendirme olabilir diye sizlerle paylasmak istedim.

"Check Captain"
TK174 Erdinç ERTAN
Image
1137
Rookie
Rookie

Erdinc Bey,

Evet ilginc, cunku ben de Airties RT 210 modem kullaniyorum. Anlasilan bu modemden kaynalanan bir sorun var. Peki modemin Firewall'unu nasil devre disi biraktiniz?
Erdem Kaya

Image
Erol Obdan
Newbie
Newbie

benim modemimde airties RT210, ayrıca telsiz kartı yok bende, WUS-200 Usb wireless adapter ile bağlanıyorum alt kattaki modeme.. bu arada modemin firewall u nerde öyle birsey bulamadım.. hatta belki de bir port acmam gerekiyor olabilirmi?
1137
Rookie
Rookie

Belli oldu, sorun bu modemde.Benim de tahminim modemin portlari ilk bağlantida kapadigina iliskin. Ama ben de modemin Firewall'unu bulamadim.
Erdem Kaya

Image
Erol Obdan
Newbie
Newbie

Hmm, FS icin de ayrı bir port war galiba..
Viper
Rookie
Rookie
Name: Erdinç Ertan
PID: 174

quote:Originally posted by 1137

Erdinc Bey,

Evet ilginc, cunku ben de Airties RT 210 modem kullaniyorum. Anlasilan bu modemden kaynalanan bir sorun var. Peki modemin Firewall'unu nasil devre disi biraktiniz?
Erdem Kaya

Erdem bey,

Yanlış hatırlamıyorsam, Kurulum CD'sini yükledikten sonra masaüstüne yerleşen modem ayarlarının düzenlenebildiği yazılımdan firewall özeliklerini deaktif hale getirmiştim. Ezberimde ve elimde bu modem olmadığı için direk olarak nasıl yaptığımı anlatamıyorum kusura bakmayın ancak dediğim gibi problemin buradan kaynaklanabileceğini düşünmüştüm. Ancak bunu yaparken asla XP'nin firewall'unu yada virus programimin firewall'unu kapatmadim. Airties'in kitapçığına yada web sitesinde support bölümünde faydalı bilgiler bulanabilir..

"Check Captain"
TK174 Erdinç ERTAN
ImageImage
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”