Son uçuşumda PMDG B738 ile HAY1E ile gelip LTAC 03R'ye ILS yaklaşması yapıyordum. NAV2'yi BUK vor'una, NAV1'i 110.3'e ayarlamıştım. Star'ı VNAV ve LNAV eşli?inde gayet düzgün bir şekilde uyguladık. 6500 feet'te ve NAV ekranında BUK'a 28 nm okurken APP'ye bastım. Ylginç bir şekilde LNAV yanmaya devam ederken VNAV söndü ve -400 ile -800 arası varyolarla alçalmaya başladık. Hafifçe levyeye dokundum, baktım yemiyor yani A/P devrede..
Pist başına daha çok oldu?u halde beyfendi alçalmasını sürdürdü. Baktım ortalıkta pist filan yok ama biz alçalıyoruz. Derken EFIS'teki DME bilgisi söndü. Ne oluyor derken, önümüzde bir tepecik durdu?unu farkettim. Ama BUK VOR sinyali hala alınabiliyordu, galiba BUK'a 20 nm gibi bir uzaklıktaydık.. Neyse A/P'u kapatıp yükseldim, tepenin zirvesini geçer geçmez ileride meydan ve PAPI ışıkları göründü. Tekrar APP'a bastım bu sefer sorunsuz bir yaklaşma yaptık ve indik.
Merak etti?im, niçin erken alçalmaya başladı, APP'a erken mi bastım? Gündüz olmasa herhalde o tepeyle bütünleşirdik..

sevgiler
Alper O?uz
TK1237
alperoguz at gmail nokta com