hava durumu hakkında

Questions About FS9 and FSX. Software and Hardware related problems and information.
Post Reply
THY1679
Junior Member
Junior Member
Name: Erdem ARIKAN
PID: 1679
Vatsim ID: 948604
City: Ankara

iyi günler...squawkbox'dan hava durumu devamlı güncellenmesine ra?men hep iyi havalarda uçuyorum..hiç ya?mur altında veya görüş miniması çok düşükken uçmadım...acaba benim bir hatam mı var..tecrübeli pilot abilerimin ve kardeşlerimin yardımlarını ve tavsiyelerini bekliyorum...

Kalkışıma kule,inişime kızlar hasta
KULEYLE KAVGALI ÇYLEKEŞ PYLOT
cenko
Newbie
Newbie

Erdem selam,

Sqw programında .METAR XXXX(xxxx=Havalimanı Kodu) yazarak güncel hava durumu bilgisini alıyorsun değil mi?. Zaten FS2004 kullanıyorsan Sqw programın hava durumunu otomatik olarak günceller. Bence bir hata yapmıyorsun. Malum yaz mevsimindeyiz ve görüş sıfır olacak bir Türkiye Havalimanı bulman imkansız:).

Saygılarımla,

Cenk NERGİZ
TC-CNK
THY1935
Average User
Average User
Name: Hanifi AVCI
PID: 1935
Vatsim ID: 964441
City: Samsun

gecen gün istanbul bayağı rüzgarlıydı ve piste yan inmek zorunda kaldım ilk defa istanbulda bukadar rüzgarlı bir havaya denk gelmiştim.online olduğun sürece sürekli güncelliycektir.gercektede bahsttiğin şartlarda bir hava durumu olması lazımki sende bunu görebilesin eğer gercekte minimal görüş yoksa zaten bunu f.s de göremezsinki

Hanifi Avcı
İSTANBUL
muratokay
Junior Member
Junior Member
Name: Murat Okay
PID: 1571

Squawkbox'ın havası gerçeği pek yansıtmaz. Görüş mesafesi düşük olsa bile squawbox'ın havası ile bunu göremezsiniz.
Bu nedenle squawkbox'ın havasını disable edip ActiveSky gibi paralı ya da FSMetar gibi freeware bir program kullanmak gerçeği daha iyi yansıtır.
Bu kış İstanbul'da olağanüstü kötü hava koşulları nedeniyle uçak seferlerinin iptal edildiği bir gün yaşanmıştı hatırlarsanız. Ben o zamanlar squawkbox'ın havasını kullanıyordum, ve İstanbul'a çok rahat bir şekilde inmiştim [:p] ?imdi ActiveSky kullanıyorum ve bazen yazın ortasında o anki görüş mesafesinden daha düşük görüş mesafesi olduğunu görüyorum :D

TK1571
Murat Okay
hakan737
VIP Member
VIP Member
Name: hakan guven
PID: 003
Vatsim ID: 811602
City: istanbul

murat hocanızı dinleyin, squawk box'in weaşerini disable edip paranız varsa yada makinenizi kasmayacaksa active sky yoksa fsmetar ile hava durumu alın.

sadece fsmetar kullanacaklar için (aslında default kullanıcılar içinde geçerli) avsim yada flightsimde hifpsclouds adında bir paket var belki yenisi çıkmıştır. normal bulut textureleri yerine bunları kullanabilirsiniz.

Hakan737Guven
Post Reply

Return to “Flight Simulator General Discussion Forum FS9|FSX|FSX-SE”