Arkadaşlar merhaba,
Öncelikle sürekli kullandı?ım üçlü ; FS2004 / ActiveSky WxRe / PMDG 737
Benim problemim activesky wxre v1.92 (son versiyon) ile ilgili. Online olduktan sonra AS açıyorum ve bir sefer refresh yapıyorum. Başka hiç bir yere dokunmadan fs ye dönüyorum. Metar güncellemeleri vatsim ile aynı hiç bi sorun yok. Uçuşa başlıyorum ve yaklaşmaya gelene kadar yine bi sorun yok güncellemeler devam ediyor sorunsuz. Ama malesef son yaklaşmada güncellemeyi ActiveSky ekranında do?ru bi şekilde görsem bile , ND de aktif rüzgar alçalmadaki son rüzgarı gösteriyor halen. Bir örnek; Geçen gün Ystanbul - Nürnberg seferini yapıyordum yaklaşmaya kadar herşey normal. SB den metar kontrolü yaptım Nürnberg için rüzgar hızı 8kt görünüyor. Yaklaşmadayım ve AS güncellemeyi yaptı AS ekranında da 8kt görüyorum. Ama malesef bu yaklaşmadaki güncellemeyi FS algılamıyor. ND ekranında halen rüzgar 20000 feet civarlarındaki rüzgarı gösteriyor (38kt). AS yi kapatıp tekrar açıyorum yine de?işme yok. Sanki FS de rüzgar kilitleniyor. Yaklaşık 2 haftadır durum böyle. Uçuşlarımın %80 inde durum bu çok acayip ki bazen de herşey normal (çok nadir).
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler. Çözüm önerilerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.
TK998 FATYH
YYY UÇUŞLAR...
metar güncelleme problemi
Selamlar
Bende yeni aldım o programı.. Ama WxRe ayrıca mı satılıyor veya programla tümleşik mi bilmiyorum ..Benzer bir problemi bende yaşadım LTAC ye yaklaşmada. ANK NDB deydim ama hala bir önceki METAR raporu aktif olduğu için rüzgar altında, 03R pistine girdim.
Oysa rüzgarı karşıdan almam gerekiyordu LTAC raporuna göre. Çözüm olarak , Active Sky içinde , Fs2004 te yapılan uçuş planının , programa import edilmesi gerekli. Böylelikle program , izlediğin fixlere göre EN YAKIN meydan raporunu güncelliyor.(Birbirine çok yakın birkaç meydan varsa (LTAC civarı)ve METAR raporları da farklıysa ayıkla pirincin taşını..
..Ne olur bilmiyorum.. ) BU şekilde Fs2004 içindeki planı Active Sky içine import etmeyi denediniz mi? Bazen bunu yapmak ta uğraştırıyor. Çünki Fs2004 default flight planner da yapılan planla uygulayacağımız plan farklı olabiliyor.Bunun için Flight planerda, izleyeceğimiz rotanın her fixini tek tek ayarlamak gerekiyor. Flihgt Plannerda yapılan rota kırmızı renlkle gösteriliyor . Getirmek isteğiniz fixe yakın bir yerinden, mousela rotayı tutup, hedeflenen fixe taşımanız mümkün.. Silmek istediğiniz fixide Delete Waypoint yaparak silebilirsiniz.. Henüz bunu LTAC için deneme fırsatım olmadı, yakın meydanların durumunu görmek açısından.. Tabi normalde yakın meydanların METAR raporlarının da aynı olması gerekir gibi geliyo mantıken.
Rota kısa ise ,fixleri ayarlamak kolayda , LTBA-KJFK gibi uzun bir rotanın her fixini ayarlamak epey zahmetli olacak. Squawkbox ya da PMDG 737 .rte rotasını, Fs2004 Flihgt Plannera ya da Active Sky'a import edecek ara bir modül var mı?
Bir de şunu sormak istiyorum..Ctrl+F12 ile radar çıkıyor..Mevcut bulutları gösteren pencerenin çözünürlüğü çok az.. Büyük karecikler var.. Bu normal mi , değilse nasıl değiştirilir çözünürlük?
Sevgiler ve Saygılar
Cüneyt Damar
Captain
TK1193

Bende yeni aldım o programı.. Ama WxRe ayrıca mı satılıyor veya programla tümleşik mi bilmiyorum ..Benzer bir problemi bende yaşadım LTAC ye yaklaşmada. ANK NDB deydim ama hala bir önceki METAR raporu aktif olduğu için rüzgar altında, 03R pistine girdim.

Rota kısa ise ,fixleri ayarlamak kolayda , LTBA-KJFK gibi uzun bir rotanın her fixini ayarlamak epey zahmetli olacak. Squawkbox ya da PMDG 737 .rte rotasını, Fs2004 Flihgt Plannera ya da Active Sky'a import edecek ara bir modül var mı?
Bir de şunu sormak istiyorum..Ctrl+F12 ile radar çıkıyor..Mevcut bulutları gösteren pencerenin çözünürlüğü çok az.. Büyük karecikler var.. Bu normal mi , değilse nasıl değiştirilir çözünürlük?
Sevgiler ve Saygılar
Cüneyt Damar
Captain
TK1193

Selamlar
Rota uzun ise, bunu Flihgt Plannera import etmenin yolunu buldum.. Sevgili Ahmet Bedir hocanın yapmış olduğu sitede mevcut bu. Teşekkürlerimi sunuyorum bu arada.. www.fsroute.com da yapmış olduğunuz rotayı Fs2004 Flight Planner ortamına .pln şeklinde export etmeniz mümkün..
Sevgiler ve Saygılar
Cüneyt Damar
Captain
TK1193

Rota uzun ise, bunu Flihgt Plannera import etmenin yolunu buldum.. Sevgili Ahmet Bedir hocanın yapmış olduğu sitede mevcut bu. Teşekkürlerimi sunuyorum bu arada.. www.fsroute.com da yapmış olduğunuz rotayı Fs2004 Flight Planner ortamına .pln şeklinde export etmeniz mümkün..
Sevgiler ve Saygılar
Cüneyt Damar
Captain
TK1193

- THY455
- Average User
- Name: Serdar DEMIRAY
- PID: 455
- Vatsim ID: 842820
- City: Istanbul
ucus planini as2004 e nasil import ediyoruz.
Zira kalkis, inis, alternatif meydan lari ve birde cruise hizi ,irtifa kutucuklari var fixleri nereye giriyoruz..
Saygilar
TK 455
Serdar Demiray
Zira kalkis, inis, alternatif meydan lari ve birde cruise hizi ,irtifa kutucuklari var fixleri nereye giriyoruz..
Saygilar
TK 455
Serdar Demiray
Cüneyt hocam selamlar,
Bir eklemede ben yapayım,rotayı .pln formatında yapıp indirdikten sonra,As 2004'e yüklemeden dosyayı notepad ile aç.Tepede cruising altitude diye bir satır göreceksin,orada default olarak 35000 yazar,onu istediğin irtifa ile değiştir ve öyle kaydet.Bundan sonra as 2004'e yükleyebilirsin...
Kolay gelsin
TK550
Ural Köseoğlu
Bir eklemede ben yapayım,rotayı .pln formatında yapıp indirdikten sonra,As 2004'e yüklemeden dosyayı notepad ile aç.Tepede cruising altitude diye bir satır göreceksin,orada default olarak 35000 yazar,onu istediğin irtifa ile değiştir ve öyle kaydet.Bundan sonra as 2004'e yükleyebilirsin...
Kolay gelsin
TK550
Ural Köseoğlu
Cüneyt hocam cevaplar için teşekkürler. Ben AS 2004 kullanmıyorum. AS WxRe ayrı bir program. AS WxRe de radar yok malesef ve import etme şansım da yok galiba. Bundan dolayı import olayını FS ye yapmam gerekiyor bir deneme yapayım.
Teşekkürler...
TK998 FATİH
İYİ UÇU?LAR...
Teşekkürler...
TK998 FATİH
İYİ UÇU?LAR...
Buğra hocam, bugün FSMetar v1.55 (son versiyon) yükledim. Daha deneme şansım olmadı ama bi sorum olacak klasör içinde FSUIPCKey dosyası var. FSMetar'ı galiba FSUIPC ye tanıtmak gerekiyor. FSUIPC ye nasıl tanıtabilirim, fsmetar key nereye girilecek?
Teşekkürler...
TK998 FATİH
İYİ UÇU?LAR...
Teşekkürler...
TK998 FATİH
İYİ UÇU?LAR...
-
- Average User
- Name: Onur VARDAL
- PID: 559
Selamlar, bende ActiveSky WxRe v1.9 var ve her uçuşumda da onu kullanıyorum. Ancak söylenildiği gibi her zaman yapmasa da bazen destination meydana yaklaşırken local rüzgarı yakalayamıyor. Örneğin dün uçuşta başıma geldi; LCEN-LTBA yaparken FL220'dan itibaren rüzgarı 290/98kts [:0] olarak verdi ve o kışta kıyamette mecburen Go Around yapmak zorunda kaldık, ama sonrasında ActiveSky'ı kapatıp FsMETAR'ı açınca durum düzeldi ve sağ salim indik. 
Ancak ActiveSky çok başarılı bir program ve FsMETAR ile kıyaslanacak bir yanı yok bence. Bence bu sorunu biraz daha araştırıp, sorun yaşamayan Kaptan'ların önerilerini almak gerekir diye düşünüyorum. Sorun FSUIPC'den kaynaklı olabilir.
Ama şimdiye kadar yapılmış en güzel weaşer programı olduğu kesin. Ahh bide şu MCP MAP ekranına weaşer radar'ı ekleseler, gerçek uçuştan bir fark kalmayacak. [8D]
Sevgiler.
Onur VARDAL
Captain
TK559
"Turkish Double Five Niner"

Ancak ActiveSky çok başarılı bir program ve FsMETAR ile kıyaslanacak bir yanı yok bence. Bence bu sorunu biraz daha araştırıp, sorun yaşamayan Kaptan'ların önerilerini almak gerekir diye düşünüyorum. Sorun FSUIPC'den kaynaklı olabilir.
Ama şimdiye kadar yapılmış en güzel weaşer programı olduğu kesin. Ahh bide şu MCP MAP ekranına weaşer radar'ı ekleseler, gerçek uçuştan bir fark kalmayacak. [8D]
Sevgiler.
Onur VARDAL
Captain
TK559

Selamlar,
http://www.hifisim.com/downloads.htm adresinde vxre için bir udate var,versiyon 1.92.4.
Onur kaptanın yaşadığı hatayla ilgili olabilir bu:"This new update fixes some problems wiş wind aloft downloads. All wxRE users should run şe update"
Bu arada bu program fs2002 için çıkmıştı,sonradan 2004 uyumlu hale geldi,haliyle birkaç hatayı da içinde barındırıyor.
Ben AS2004.5 (B173) kullanıyorum ve çok memnunum.Onur hocam mcp map ekranına sizin taşıyabileceğiniz wheaşer radar da var programda...
TK550
Ural Köseoğlu
http://www.hifisim.com/downloads.htm adresinde vxre için bir udate var,versiyon 1.92.4.
Onur kaptanın yaşadığı hatayla ilgili olabilir bu:"This new update fixes some problems wiş wind aloft downloads. All wxRE users should run şe update"
Bu arada bu program fs2002 için çıkmıştı,sonradan 2004 uyumlu hale geldi,haliyle birkaç hatayı da içinde barındırıyor.
Ben AS2004.5 (B173) kullanıyorum ve çok memnunum.Onur hocam mcp map ekranına sizin taşıyabileceğiniz wheaşer radar da var programda...
TK550
Ural Köseoğlu
-
- Average User
- Name: Onur VARDAL
- PID: 559
Ural Kaptan çok teşekkürler, valla çok işe yarayacak verdiğiniz update. [;)]
Hocam AS2004'ü gördüm ama weaşer radar ekranı pek hoşuma gitmedi. Yani başlangıç için iyi tasarlanmış, ama pek gerçekçi değil şekil açısından, ancak program şahane. Bakalım inşallah yakında onu da çıkarırlar...
ps: Az evvel LTBA-LTCE yaptım gayet güzel tuttu rüzgarı. İşte dediğim gibi çok nadir olabiliyor aksilikler.
Sevgiler...
Onur VARDAL
Captain
TK559

Hocam AS2004'ü gördüm ama weaşer radar ekranı pek hoşuma gitmedi. Yani başlangıç için iyi tasarlanmış, ama pek gerçekçi değil şekil açısından, ancak program şahane. Bakalım inşallah yakında onu da çıkarırlar...
ps: Az evvel LTBA-LTCE yaptım gayet güzel tuttu rüzgarı. İşte dediğim gibi çok nadir olabiliyor aksilikler.
Sevgiler...
Onur VARDAL
Captain
TK559