FlyTHY 2004 - 2005 Egitim Donemi Baslamistir

Help Center For New Turkish Virtual Pilots. Questions about connection, online flying, and training.
Post Reply
alicamat

FlyTHY Egitim Bolumu, 2004 2005 Egitim Sezonu Acilmistir

Bilgilendirme

13 Eylul Pazartesi aksami, Egitim bolumu tarafindan, 2004 2005 egitim yilini baslatmak ve egitim faaliyetlerimizi gozden gecirmek amaci ile bir toplanti organize edilmistir. Alinacak kararlarin FlyTHY misyonunu ve isleyisini etkileyebilmesi nedeni ile tum FlyTHY yonetimi toplantiya davet edilmistir

Toplantinin Amaci

Egitim bolumumuze bir suredir gelen egitim taleplerini degerlendirmek, egitim faaliyetlerini baslatmak, ve onumuzdeki donemde egitim gorevini nasil yurutecegimizi gorusmek ve karara baglamak icin toplanilmistir.

Acilis konusmasi Sayin Bulent Akbay tarafindan yapildiktan, ve toplanti sorumlusu Sayin Ali Camat tarafindan toplanti amaci aciklandiktan sonra soz her katilimciya sirayla verilerek gorusler alinmistir. Bunu takiben soylenenler karsilikli degerlendirilmistir. Toplanti sonunda Sayin Ali Camat kendi ve katilimcilarin goruslerini degerlendirerek ozetlemistir ve yeni donem de uygulamaya konacak bir plani aciklamistir.

Gorusler ve Alinan Kararlar

Oncelikle FlyTHYnin ve bunyesinde bulunan egitim bolumunun misyonu sorgulanmistir. Bu cok yerinde bir sorudur. Misyonu iyi anlayip, o hedefe dogru calismak cok daha yapici olacagina herkes kanaat getirmistir. Sayin Ali Camat Egitim Direktoru olarak Misyonu asagidaki sekilde tanimlamistir.

Egitim Bolumu Misyonu

Sivil Havacilik kurallari cercevesinde, bilgisayar simulasyonu olanaklarini kullanarak ve bu ortamin imkanlari dahilinde, Pilot olmayi arzu eden FlyTHY uyelerine, ucusa baslangictan Hava Yolu Pilotu seviyesine kadar olan, ve Tip Egitimleri de dahil olmak uzere, hakiki havacilik bilgilerini tatbiki olarak aktarmaktir.

Bu gorevi, otomasyon olanaklarindan azami istifade ederek daha genis kitlelere daha kisa surede ve asgari birebir ogretmen zamani ayirarak yerine getirmektir.

2004 2005 Egitim Donemi Uygulama Plani

Uygulama plani Hemen, Kisa Vade ve Orta Vade olarak 3 adima ayrilmistir:

Hemen Yapilacaklar

Yeni donem egitim faaliyetlerinin basladigi site ana sayfasinda ve Forum da anons edilecektir.

Mevcut basvurular Sayin Gurhan Okaya verilerek bu donemin ilk kursu hemen baslatilacaktir.

Ekim ayinin ikinci yarisi Sayin Cem Erguvenli nin baslatacagi ikinci kursa kayitlar kabul edilecektir.

Kisa bir sure sonra Sayin Ali Camat ve Sayin Faruk Baran haftada bir gun olmak uzere egitim vermeye baslayacaktir.

Egitmenlerin tumunden en az Student ATC rating inin olmasi istenecektir.

Kisa Vadede Yapilacaklar

Egitim Programi gozden gecirilerek, egitime katilim icin onceden yapilmasi gereken calismalar aciklanacaktir. Adaylarin bu calismalari on hazirlik olarak kendilerinin tamamlamasi beklenecektir. Bir on degerlendirme yapilarak egitime hak kazanan adaylar tespit edilecektir. Amac pilotlarin kendi kendilerine ogrenmelerini tesvik etmek ve egitime girebilmek icin bir gayret sarf etmelerini saglamaktir. Bununla birlikte egitim suresini kisaltmaktir.

Egitim programi revize edilerek kisaltilacaktir. Belli konularin okunarak ogrenilmesini saglayacak dokumanlar hazirlanacaktir.

Egitimlerini tamamlamis Pilotlarin isim ve lisanslari ana sayfadan baglantisi olan bir sayfada yayinlanacaktir.

Egitim bilgi sayfalari guncellenecektir.

Cift Motor Kursu hazirlanip egitim programina eklenecektir.

Hava Yolu Egitimi cercevesinde B737NG Tip Egitimi Sayin Bozhan Ozsoy tarafindan hazirlanip egitim bolumunun onayini takiben, kendisi tarafindan verilmeye baslanacaktir.

Egitime katilmadan belli lisans seviyelerini elde etmek isteyen pilotlarimiz icin Check Ride sistemi olusturulacaktir. Check Ride lar Anons edilip katilim rezervasyon usulu olacaktir.

Bazi Check Ride lar, daha genis katilim ve ilgiyi tesvik etmek amaci ile Event Coordinatorumuz ile birlikte hareket ederek organize edilecektir.

Meet The Instructor isimli, onceden anons edilerek, bazi geceler, isteyenlerin katilip gunun konusu hakkinda ucus ogretmeni esliginde bir acik oturum yapilacaktir. Bu bazen soru cevap olacaktir diger zamanlar da ise bir konu hakkinda seminer olacaktir.

Yazili sinavlar yapilacaktir.

Egitimi tamamlayanlara Sayin Cem Erguvenli tarafindan hazirlanan Egitim Sertifikalari adreslerine gonderilecektir. Buda egitime ve Check Ridelara katilimi motive edecektir.

Pazar aksamlari egitim gruplarini birlikte ucurup rekabeti tesvik ederek motivasyon arttirilacaktir.

Yapilan tum duzenlemeler BAS#304;TLEST#304;RMEK dusunulerek yapilacaktir.

Orta Vadede Yapilacaklar

Egitim rezervasyon sistemi siteye monte edilecektir.

FS2004 egitim modulunun bazi seslerinin Turkcelestirilmesi uzerine calisilacaktir. Bu sayede egitimin bir kismini talebe kendi calisarak tamamlayabilecektir.

Pilot Kidemlem proseduru tamamen tekrar gozden gecirilecektir. Check Ride a katilmadan ust seviye Kidem elde edilmeyecektir. Check Pilot olan pilotlarimizdan Check Ride yapmasi beklenecektir.

Egitmen sayisini arttirmak icin calisma yapilacaktir. Hakiki ucus tecrubesi olan veya egitimi goren ve smulasyon tecrubesi olan,

Ucus okullarinda faal olan pilotlar egitmen olmaya tesvik edilecektir.

Dis Ulkelerde duzenlenecek ucuslar ile egitim duzeyi arttirilacaktir.

Tum FlyTHY ve TRVACC ekibine hayirli basarili bir yeni sezon diliyorum.

Saygilarimla,

Ali Camat

Egitim Direktoru
FlyTHY
vbnick
Average User
Average User

hocam haberler harika...

Herşey için teşekkürler.

Kayıt için daha fazla bilgi verirseniz derhal kayıt olacağım.

İyi Uçuşlar.[8]

TK1128

Kayhan TANRISEVEN

kayhan@turkishbird.com

ASIL VE ASİL OLAN KARTALDIR. (139. FILO)
EmirhanKöksalTHY

Ali Camat Hocam çok güzel kararlar almışsınız bilmediğimiz şeyleri uygulayarak öğreneceğiz bu baya yararlı olucak hepimize hayırlı olsun yönetimimize HEP DESTEK TAM DESTEK!!!!!Hep sizinleyiz
Image
boeing
Newbie
Newbie

Ali hocam,

Check-rider kısmını biraz açsak zira ben eğitime baş vuralı 1 sene oldu.Sonunda eğitim açıldı ama ben eski yerimde kalmadım ki.Yani sizin,Bülent Kaptanın ve Emirhan kaptanın yardımlarıyla olayı çözdük.?imdilerde dış hatlara çıkmaya hazırlanıyorum benim veya benim gibilerin durumunu açılasanız
sakcan
Newbie
Newbie

Merhaba,

Egitime katilmak icin nasil basvuru yapilir?

pid:1250
alicamat

Egitime basvuru icin lutfen egitim sayfalarini okuyunuz ve basvuru formunu doldurup gonderiniz.

Sevgiler,

Ali Camat
Onur Aslan
Rookie
Rookie

Eğitime başvurmak için formu doldurup nereye ve nasıl göndericez?

Onur Aslan
skywalker41
Newbie
Newbie

Başvurusunun onaylanmasını bekleyen bir pilot aday adayı olarak öğrenmek istediğim bir husus var.Siteyi hatim ettim ama ya atladım yada bu konuyla ilgili bişey yok.Öğrenmek isteğim şey FLYTHY pilotu olup sizlerle uçabilmek için illa FS 2002 mi gerekli? Bütün Antalya'yı ve online alışveriş sitelerini taramama rağmen bu versiyonu bulamadım.Benim elimde FS 2004 var bunula eğitimlere katılabilir miyim?
?imdiden teşekkürler,

Göker Özer
EmirhanKöksalTHY

Tabiki katılabilirsiniz.Zaten FS2002 ve FS2004 destekliyoruz[;)]

Image
Post Reply

Return to “Training Lounge”